Dit boek brengt geluk – een leven waar je graag de wekker voor zet

Begin 2019 lanceerde Evelien van der Werff haar eerste boek ‘Routeplanner door de jungle van kanker.’ Een inspiratieboek voor lotgenoten, die net als Evelien kanker hebben (gehad). Het tweede boek zou een informatieboek worden over het leven na kanker. Dat liep anders, want tijdens het schrijven kwam ze erachter waar ze écht naar verlangt. In haar nieuwe boek ‘Dit boek brengt geluk’ neemt Evelien je mee in haar zoektocht naar wat haar gelukkig maakt. Het boek biedt troost en hoop in deze onzekere coronatijd; een mooi cadeau voor de feestdagen.

Dit boek brengt geluk

Piepkleine veranderingen kunnen leiden tot grote resultaten. ‘Het is onmogelijk’, zei trots. ‘Het is riskant’, zei ervaring. ‘Het is zinloos’, zei rede. ‘Probeer het’, fluisterde het hart. Het boek ‘Dit boek brengt geluk’ bevat handvatten die je, op een eenvoudige manier, naar jouw geluksweg kunnen leiden. Het wordt één groot, mooi avontuur.

Waarom dit boek?

Tijdens de eerste Corona lock-down klom Evelien in de pen en heeft ze haar nieuwe boek in 30 dagen geschreven. Het boek gaat niet over kanker maar over leven. Van lijden naar leiden, ongeacht de omstandigheden. Evelien dacht dat ze door de kanker alles was kwijtgeraakt: onbezorgdheid, energie, schoonheid en toekomstperspectief. Evelien vertelt: “Toen ik ging mediteren en lezen over mindset ontdekte ik dat ik besta uit twee personen: mijn zelf en mijn selfie. In mezelf bleek al het gereedschap te zitten voor een gelukkig leven en in mijn selfie alles van en voor de buitenwereld.” Door het schrijven van dit boek en het beantwoorden van de vragen hierin, heeft Evelien ontdekt wat haar écht blij en gelukkig maakt. Evelien: “Dit boek heeft mij heel veel geluk gebracht! En dat gun ik iedereen.

Wat maakt Evelien gelukkig?

Evelien wordt regelmatig gevraagd om op radio en tv als spreekbuis te fungeren voor Pink Ribbon. Dit jaar was ze één van de drie gezichten van de armband en heeft ze meegedaan in de videoclip ‘Lifeline’. Evelien: “Tijdens de opname gebeurde er iets. Het werd me ineens 100% duidelijk dat ‘iets betekenen voor mensen met kanker’ mijn passie en kwaliteit is. Er was al iets verandert door het schrijven van mijn boek, de opname deed de rest.” Evelien heeft ontdekt wat haar écht gelukkig maakt en zit boordevol ideeën. Ze wil in 2021 een online platform ‘van K naar Beter’ opbouwen, waarin ze vrouwen begeleidt die kanker hebben gehad. Ook gaat ze na 34 jaar stoppen met haar werk als stewardess bij de KLM en is ze begonnen met een opleiding tot gelukscoach.

Aanbevelingen

“In dit boek lees je op een duidelijke manier hoe je onder invloed van anderen, jezelf kunt kwijtraken. Maar belangrijker nog is dat de schrijfster openhartig en in eenvoudige woorden beschrijft wat je kunt doen om weer terug te komen bij jezelf. Een absolute aanrader!” – Marlies de Groot, GZ-psycholoog’

“Hoe kan een wortel bij de koffie zorgen voor meer geluk? En 10 stappen per dag voor een fit lijf? Is dat niet te weinig? Op dat soort vragen geeft de schrijfster interessante en inspirerende antwoorden.” – Maria Genova, journalist en schrijfster

Het boek is vanaf 12 november verkrijgbaar voor € 17,50 via bol.com en de eigen website van Evelien. Door een succesvolle crowdfunding actie, kan Evelien ook boeken weggeven. Alle inloophuizen in Nederland krijgen een exemplaar.

2 Comments on Dit boek brengt geluk – een leven waar je graag de wekker voor zet

 1. Marije
  13 november 2020 at 06:40 (3 weken ago)

  Ga hem op mijn boeken verlanglijst zetten. Thx voor de tip!

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  13 november 2020 at 06:05 (3 weken ago)

  Interessant…
  Dit boek wil ik zeker kopen….
  Fijne leestip.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.