Dit zijn jullie huidverzorgingstips voor de winter!

Doorgaans komen jullie hier op Beauytspots om te lezen over mijn ervaringen met bepaalde, nieuwe producten en merken. In jullie reacties laten jullie soms al jullie eigen tips over bepaalde producten achter, en een tijdje geleden konden jullie bij een winactie je allerbeste huidverzorgingstips voor de winter achterlaten. Ik beloofde toen al om de beste tips in een artikel te bundelen, maar omdat het de afgelopen weken nauwelijks winterweer te noemen was, heb ik gewacht tot het echt voelbaar wat kouder werd. Nu dus! Ik heb de tips een beetje gebundeld per categorie, ik ben erg benieuwd of jij na het lezen van onderstaande tips misschien nog wel meer adviezen hebt?

Huidverzorgingstips voor de winter

Jullie huidverzorgingstips voor de winter

Jullie weten inmiddels wel dat ik dol ben op scrubben, en ik ben er van overtuigd dat dit bijdraagt aan het zacht en soepel houden van je huid, ook in de winter. Dat ik daarin niet alleen sta, blijkt wel uit onderstaande tips:

Gonny:

Als tip kan ik iedereen aanraden om:
Je huid te scrubben met een olie en suiker. handen, armen, benen droge ellebogen en hakken vinden dit heerlijk!
Daarna afspoelen met een zachte zeep…
En dan insmeren met een goed voedende crème.

Zoe:

Ik gebruik af en toe een lekkere scrub voor mn huid, doet echt wonderen!

Céline:

Mijn tip om je huid in de winter zacht te houden is: scrubben, scrubben en nog eens scrubben! Ik probeer tweemaal per week te scrubben waarna ik mijn huid voorzie van een heerlijke body butter. Standaard tip eigenlijk, maar die werkt voor mij nog steeds het best.

Huidverzorgingstips voor de winter

Naast scrubben is ook smeren met een verzorgend product natuurlijk belangrijk om je huid van buitenaf te beschermen:

Henderica:

Mijn tip(s): niet te warm douchen/baden en je huid dagelijks hydrateren (bijvoorbeeld met een fijne body butter ;)).

Charis:

Altijd de tijd nemen na het douchen om ALLES in te smeren is mijn tip. Neem de tijd voor jezelf ook al heb je het druk

Chucky:

De ultieme tip van mij om in de herfst en winter de huid soepel te houden is om het hele lichaam na het afdrogen als men gedouched heeft goed in te smeren met cocosolie zodat de huid hydrateert.
Waardoor het zacht, soepel en elastisch wordt.

Marian:

Wat bij mij het beste werkt is toch nog steeds smeren, smeren en nog eens smeren. Het liefste met een dikke rijke crème. Lekker pyjama aan en op de bank relaxen terwijl het intrekt.

Jana:

Ik hou enorm van bodybutters tijdens de wintermaanden. Voor het ogenblik is mijn favoriet nog steeds die uit de Bodyshop chocomania lijn.

Hennie:

Een echte tip heb ik niet, behalve smeren, smeren, smeren. Alles om de huid maar zo goed mogelijk gehydrateerd te houden. Mijn huid is behoorlijk vochtarm, dus ik ben benieuwd naar je gebundelde tips!

Tamara:

Voor de ruwe droge plekjes die de winter met zich mee brengt, gebruik ik goudsbloemzalf die mijn oma nog gemaakt heeft voor ze overleden is. Als ik het goed begrepen heb, dan zou die op basis van (klinkt een beetje ranzig) reuzel en goudsbloem gemaakt zijn. Het werkt in elk geval perfect, ook voor brandwondjes etc.

Huidverzorgingstips voor de winter

Scrubben en smeren zijn natuurlijk de meest voor de hand liggende tips om je huid in optimale conditie te houden in de winter. Maar er is meer wat je kunt doen en waar je op kunt letten, lees hieronder maar:

Anita:

Zet een fles water op strategische plaatsen. Ik heb er een staan naast mijn bed, bij de voordeur, bij de stoel waar ik op zit als ik tv kijk, bij mijn bureau. Genoeg drinken is heel belangrijk voor de huid. Belangrijkste moment is na het ontwaken, dus daar zeker een fles neerzetten. Daarnaast helpt vocht in de atmosfeer. Dat kun je regelen met waterbakjes.

Riekie:

Mijn tips: ik douche niet te heet, al is dat nog zo lekker. Cocosolie is heerlijk om je huid zacht en soepel te houden. En drink veel water.

Petra:

De ultieme tip om je huid soepel te houden is voor mij, het niet te warm maken in huis, bakjes water aan de radiator hangen, kleding van natuurlijke stoffen dragen en natuurlijk niet te warm douchen, voldoende drinken en jezelf dagelijks insmeren met een verzorgende creme…en hopen dat dit allemaal helpt en dat het dan snel weer voorjaar wordt…

Marieke:

 • Geen producten gebruiken die alcohol denat en sulfaten (sls/sles) bevatten, deze drogen namelijk de huid uit.
 • Veel water drinken! Daar heb ik tegenwoordig een app voor, genaamd aqualert. Anders vergeet ik gewoon te drinken 😉
 • Bakjes water bij de radiator inderdaad.
 • Smeren met fijne, voedende ingrediënten als sheabutter,cacaoboter, bijenwas en plantaardige oliën ipv minerale oliën.

Bedankt voor jullie bijdrage dames, wat een fijne huidverzorgingstips voor de winter! Ik hoop dat jullie hier allemaal wat aan hebben. Mocht je zelf nog een tip hebben die hier niet tussen staat, laat het dan zeker even weten in de comments!

3 Comments on Dit zijn jullie huidverzorgingstips voor de winter!

 1. chucky1012
  3 januari 2016 at 15:46 (7 jaren ago)

  Leuk om te zien dat mijn tip er tussen staat.
  Ik heb ook zeker iets aan de andere tips.
  Fijn artikel.

  Beantwoorden
 2. Manon
  3 januari 2016 at 14:42 (7 jaren ago)

  Omg wat een fijn artikel met veel fijne en goede tips van andere!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.