DIY: Manuka Honing masker

Ik ben dol op gezichtsmaskers, ik probeer minimaal één, maar liever nog twee keer per week de tijd te nemen voor een maskertje. Natuurlijk passeren bij mij veel verschillende soorten en merken de revue, maar soms kan een maskertje ook gewoon heel eenvoudig zijn en rechtstreeks uit je keukenkastje komen. Vandaag geef ik je een recept (eigenlijk twee) voor een verzorgend en zuiverend (scrub)masker.

Manuka Honing

Ingrediënten DIY Manuka Honing masker

Alles wat je voor dit masker nodig hebt, is honing, kaneel en suiker. De laatste kun je weglaten als je geen scrubmasker, maar gewoon een verzorgend masker wilt maken. Over de verzorgende, zuiverende en verzachtende werking van honing schreef ik al eens een artikel, dat kun je hier teruglezen. Maar wist je dat kaneel ook heel goed is voor de huid? Het heeft een zuiverende werking, zowel bij gebruik op de huid als wanneer je het (regelmatig) eet.

Manuka Honing

Ik gebruikte voor dit masker Manuka Honing, omdat het bekend staat om zijn hydraterende, voedende en beschermende werking. Bovendien stimuleert Manuka Honing de aanmaak van nieuwe huidcellen, en bevat het een melkzuur wat dode huidcellen helpt verwijderen. Manuka Honing is rijk aan ijzer, zink, vitamine B, viamine C en antioxidanten voor de huid. Deze antioxidanten helpen de huid te beschermen tegen vrije radicalen. Momenteel helpt Manuka Honing mij ook in de strijd tegen keelpijn, het is een ontzettend multifunctioneel product.

Manuka Honing

Manuka Honing

Voor het masker doe ik een eetlepel Manuka Honing in een kommetje, en voeg daar ongeveer een halve theelepel kaneel aan toe. De hoeveelheden komen overigens niet zo nauw. Voor een scrubmasker voeg ik daar een of twee theelepels suiker aan toe. Als je de scrub wat milder of wat grover wil maken, voeg je minder of meer suiker toe. Voor een fijne scrub, bijvoorbeeld voor de gevoelige huid, kun je basterdsuiker in plaats van kristalsuiker gebruiken. De volle textuur van de Manuka Honing zorgt er echter al voor dat de suikerkorrels als het ware worden ‘ingepakt’ en ze minder scherp aanvoelen op de huid.

Manuka Honing

Ik roer dit alles door elkaar tot de honing, kaneel en suiker goed gemengd zijn en breng het Honingmasker dan aan op mijn gezicht. Ik doe dit met ronddraaiende bewegingen, zodat mijn huid al licht wordt gescrubt. Ik laat het masker ongeveer een kwartier inwerken op mijn huid en spoel het dan af onder de douche. Andere gezichtsmaskers verwijder ik ook wel met een lauwwarm gezichtsdoekje, maar omdat de honing natuurlijk nogal plakkerig is, gaat afspoelen het makkelijkst en het snelst. In eerste instantie maak ik mijn gezicht alleen even nat, en ga dan met mijn vingers met ronddraaiende bewegingen over mijn gezicht, zodat de suikerkorrels hun scrubbende werk kunnen doen. Dit doe ik ongeveer een minuutje, en spoel dan het masker helemaal af. Als je de suiker achterwege laat en gaat voor een honing-kaneelmasker kun je het masker gewoon direct afspoelen.

Manuka Honing

Na afloop voelt mijn huid heerlijk zacht en verzorgd, en ziet er stralend uit. Opvallend is, dat eventuele puistjes of littekentjes hiervan, veel sneller verdwijnen als ik het Manuka Honing masker twee (of drie) dagen achter elkaar gebruik. De honing laat zijn helende werking zien!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de bijzonder Manuka Honing? Bij SoloBioMooi vind je het complete assortiment. Wist je dat er potten van maar liefst een kilo bestaan? Dat zijn héél veel maskertjes!

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld.

7 Comments on DIY: Manuka Honing masker

 1. lucie
  10 november 2014 at 19:48 (8 jaren ago)

  Het lijkt wel een heel goede masker te zijn ,bijv voor onzuiverheden,ik ga het ook proberen heerlijk maskertje,bedankt.

  Beantwoorden
 2. Krista
  31 oktober 2014 at 10:34 (8 jaren ago)

  Klinkt als een heerlijk masker, die ga ik ook eens proberen!

  Beantwoorden
 3. Sonja
  31 oktober 2014 at 08:15 (8 jaren ago)

  Die honing is ook voor zo op te eten! Dan ga ik die kopen. Want ik gebruik honing ook voor mijn allergie dan kan ik wat weerbaarder worden tegen bloesems.

  Beantwoorden
  • Natasja
   31 oktober 2014 at 09:55 (8 jaren ago)

   Ja, uiteraard is de honing ook gewoon voor consumptie geschikt 🙂

   Beantwoorden
 4. Mireille
  31 oktober 2014 at 07:27 (8 jaren ago)

  Wat een leuk artikel. En eenvoudig te maken zo’n maskertje.

  Beantwoorden
 5. Bianca
  31 oktober 2014 at 07:18 (8 jaren ago)

  Wat leuk zo’n DIY masker, ik kende deze honing nog niet maar het klinkt wel weer erg goed x

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.