DIY: verzorgende suikerscrub

Vandaag laat ik je zien hoe je op een heel eenvoudige en snelle manier zelf een suikerscrub kunt maken. Al wat je hier voor nodig hebt, zijn suiker, honing (verzacht en werkt antibactierieel) en olie (verzacht en verzorgt de huid). Ik gebruikte zelf Weleda Amandelolie, maar je kunt bijvoorbeeld ook olijfolie gebruiken.

Suikerscrub

Suikerscrub

Ik gebruikte voor deze scrub gewone kristalsuiker. Vind je dat te grof, dan kun je ook bruine of witte basterdsuiker gebruiken, je krijgt dan een heel fijne scrub die ook heel goed geschikt is voor een gevoelige gezichtshuid.

Suikerscrub

Ik begin met een dessertlepel honing. Bij mijn eerste probeersel had ik eerst de suiker in het bakje gedaan, maar het bleek niet eenvoudig om daarna nog de honing en de olie daar doorheen te mengen. Ik meng dus eerst de honing en de olie met elkaar.

Suikerscrub

Hier voeg ik twee dessertlepels olie aan toe (je ziet het bijna niet op de foto, maar er zit echt olie op de lepel). Dit kan dus amandelolie zijn, maar ook olijfolie, of jojobaolie.

Suikerscrub

Dit roer ik door elkaar, tot het goed gemengd is. Pas dan voeg ik de suiker toe.

Suikerscrub

Ik gebruik 1 eetlepel suiker. De hoeveelheden kun je uiteraard naar wens aanpassen, als je de scrub te vloeibaar, te vast, te vettig of juist te plakkerig vindt. Dit is de scrub die ik het fijnst vind, maar het voordeel van een DIY scrub is dat je het helemaal naar jouw behoefte kunt maken.

Suikerscrub

Het resultaat: een mooi stevige, verzorgende scrub. Ik gebruik deze voor mijn handen, die echt heerlijk zacht zijn na gebruik. Ik maak mijn handen even nat met lauw water, en scrub dan mijn handen voor ongeveer een minuut. Voor je gezicht kan deze scrub wat tรฉ pittig zijn, daarvoor kun je beter basterdsuiker gebruiken.

Suikerscrub

Wil je dit zelf ook eens proberen, maak dan zeker niet te veel scrub in รฉรฉn keer aan. Ik maak zelf slechts voldoende voor eenmalig gebruik, maar een week kun je de scrub wel bewaren, mits in een goed afgesloten verpakking en voldoende koel bewaard.

Maak jij weleens zelf verzorgingsproducten? Of koop je ze liever kant en klaar in de winkel?

9 Comments on DIY: verzorgende suikerscrub

 1. Mirre
  12 oktober 2013 at 19:34 (9 jaren ago)

  Hoelang is deze scrub houdbaar?

  Beantwoorden
  • Natasja
   12 oktober 2013 at 21:00 (9 jaren ago)

   Hallo Mirre,

   Zoals ik hierboven aangeef, is de scrub maximaal een week houdbaar, mits goed afgesloten bewaard en voldoende koel. Zelf maak ik slechts voldoende scrub voor eenmalig gebruik.

   Beantwoorden
 2. Kim
  23 april 2013 at 00:05 (9 jaren ago)

  Ohja.. ik maak wel eens zelf maskertjes. Standaard van een lepel griekse yoghurt met honing en kurkuma maar soms smeer ik ook alleen honing op mijn gezicht. 20 minuten relaxen en afspoelen maar!

  Beantwoorden
 3. Kim
  23 april 2013 at 00:04 (9 jaren ago)

  Ziet eruit als een lekkere scrub. Jij was toch zo weg van de handscrub van L’Occitane? Kan deze huisgemaakte daar tegenop of dat toch niet? ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
  • Natasja
   23 april 2013 at 06:20 (9 jaren ago)

   Qua werking absoluut, alleen de geur helaas niet, die krijg ik niet nagemaakt ๐Ÿ˜‰

   Beantwoorden
   • Kim
    23 april 2013 at 12:08 (9 jaren ago)

    Hmm.. prijs-kwaliteit technisch is deze DIY scrub dan zรฉker de moeite waard. Een lekkere handcrรจme naderhand geeft ook een geweldige geur toch? ๐Ÿ˜€

    Beantwoorden
 4. schroder wilma
  22 april 2013 at 04:12 (9 jaren ago)

  ooit eens een scrub gemaakt met fijn zout … olijfolie en citroen je kunt het niet lang bewaren want ja het gaat toch stinken ….

  Beantwoorden
 5. Leneke
  21 april 2013 at 12:01 (9 jaren ago)

  Dat ziet er uit als een lekkere scrub voor de handen. Ik ga dit zeer zeker uitproberen ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 6. Vera
  21 april 2013 at 11:03 (9 jaren ago)

  Simpel en doeltreffend, leuk!

  Ik gun mezelf te weinig tijd om dit soort dingen zelf te maken, dus ik grijp snel naar een tube of pot.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.