Dolce Eau de Parfum – Dolce & Gabbana

Eén van de dingen die ik in Barcelona kocht, was Dolce Eau de Parfum, van Dolce & Gabbana. Deze stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, en toen ik hem bij Sephora in Barcelona zag, besloot ik om hem in mijn winkelmandje te doen. Inmiddels zijn we natuurlijk al weer een paar maanden verder, maar dit Eau de Parfum is té mooi om niet met jullie te delen. Dus dat ga ik bij deze doen, lees snel verder!

Dolce Eau de Parfum

Dolce Eau de Parfum

Dolce Eau de Parfum – Dolce & Gabbana

Het doosje van Dolce Eau de Parfum is eenvoudig, maar heel elegant: off-white glad karton, met zwarte opdruk en strikje, die in reliëf zijn. Het lintje van het strikje loopt helemaal rondom (details) en achterop staan de ingrediënten vermeld. Daar valt overigens niet zoveel spannends over te vertellen, dus die laat ik achterwege.

Dolce Eau de Parfum

Dolce Eau de Parfum

Het flesje zelf doet een beetje vintage aan: het is gemaakt van dik glas (dat voel je ook goed) met op de voorkant in sierlijke letters weer de naam van het Eau de Parfum. Rond de hals zit een echt zwart strikje, de dop is een juweeltje om te zien: een prachtige bloem in heel lichtroze onderstreept de vrouwelijkheid van Dolce Eau de Parfum. Dit is echt zo’n flesje wat ik op mijn kaptafel zou willen hebben als ik die had, puur voor het uiterlijk. Prachtig!

Dolce Eau de Parfum

Dolce Eau de Parfum: geurnoten

Dolce Eau de Parfum bestaat uit de volgende geurnoten:

Topnoten: neroliblad, papajabloem
Hartnoten: witte amaryllis, witte narcis, witte waterlelie
Basisnoten: kasjmierhout, muskusachtige noten, sandelhout

De neroli in de topnoten verklaart waarom deze geur mij vanaf de eerste spray zo aansprak, het is een ingrediënt wat vaak voorkomt in geuren die ik kies. Hoewel Dolce Eau de Parfum een onmiskenbare bloemengeur heeft, ruik ik er ook iets kruidigs in, waardoor ze meer ‘body’ en iets prikkelends krijgt. Het kruidige maakt de Eau de Parfum ook prima te dragen in het najaar, iets wat je in eerste instantie misschien niet zou verwachten bij een bloemige geur als deze. De geur heeft voor mij tegelijkertijd iets vrouwelijks en liefs, maar ook een krachtige kant.

Dolce Eau de Parfum

Dolce Eau de Parfum is een vrij licht parfum, wat niet te overheersend is en daardoor heel goed draagbaar voor werk en/of zakelijke aangelegenheden. Het Eau de Parfum houdt het een dag prima vol, maar als je na je werk nog door moet naar een feestje of afspraak, is bijsprayen wel even nodig.

Dolce Eau de Parfum is o.a. verkrijgbaar bij Douglas, vanaf 30 ml (€ 58,22).

Wat is het parfum of eau de toilette die jij het laatst voor jezelf kocht?

4 Comments on Dolce Eau de Parfum – Dolce & Gabbana

 1. chucky1012
  17 oktober 2014 at 17:14 (8 jaren ago)

  Prachtige flacon!
  Mooie foto’s. De parfum ken ik niet maar zal er snel een geurproefje van halen als ik bij de parfumerie shop ben 😉

  Beantwoorden
 2. margriet kuper
  17 oktober 2014 at 16:36 (8 jaren ago)

  hji is zo lekker idd…vind hem niet supersterk helaas… na een werkdag (of een halve) ruik ik m niet meer.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  17 oktober 2014 at 15:42 (8 jaren ago)

  Klinkt heerlijk!
  De laatste eau de parfum die ik voor mezelf heb gekocht, is Midnight Rose van Tresor.

  Beantwoorden
 4. Bianca
  17 oktober 2014 at 15:08 (8 jaren ago)

  Jammer dat er geen geur computer is ben zo benieuwd naar hoe die ruikt 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.