Doris and Dude duurzame en vrolijke sokken!

Onlangs maakte ik kennis met een ontzettend leuk en vrolijk sokkenmerk: Doris and Dude. Een merk wat bovendien ook nog eens duurzaam is, want de sokken zijn grotendeels gemaakt van biologische materialen! Ik vertel je er graag wat meer over en laat de sokken natuurlijk aan jullie zien!

Doris and DudeDoris and Dude: vrolijke sokken voor dames én heren!

Doris and Dude is een klein bedrijfje uit Zuid-west Engeland. Het merk zet zich in om onze planeet mooier en leuker te maken. Dat doen ze door vrolijke sokken te maken voor mannen en vrouwen, gemaakt van grotendeels natuurlijke materialen.

Doris and Dude Doris and DudeDe sokken van Doris and Dude bestaan voor het grootste deel uit bamboe en biologische katoen, en verder uit gerecyclede polyester. Je kunt dus wel stellen dat de sokken uitermate duurzaam zijn! Daarnaast zijn de sokken ook nog eens heel hygiënisch, want ze zijn anti-bacterieel. Goed om te weten als je last hebt van zweetvoeten!

Doris and DudeComfort en looks

Naast mooi en duurzaam zijn de sokken van Doris and Dude ook ontzettend comfortabel. Ze zijn heerlijk zacht, en hebben een groot draagcomfort. Ik draag de herensokken, omdat ik maat 42 heb en de damessokken maar tot en met maat40 gaan (maat 41 zou nog net kunnen). Maar ook de herensokken mogen gezien worden hoor, zie zelf maar!

Doris and DudeDe sokken zijn niet dik, waardoor je ze in het voorjaar en de zomer gewoon door kunt dragen. Ook de boord is heel zacht, en geenszins knellend om mijn onderbenen. Bij Kleingebleven vind je van dit merk naast de herensokken, voor dames de gewone sokken, enkelsokken en kniekousen. In veel verschillende, te leuke printjes!

Doris and DudeIk koos voor twee paar in zachte voorjaarskleurtjes, die straks ook mooi bij de nieuwe Tante Betsy collectie passen. Eén paar met streepjes, en een paar met mooie retro ruitjes. Ik draag de sokken nu nog over mijn panty, maar als het straks wat warmer wordt draag ik ze met blote benen in mijn klompjes.

Doris and Dude Doris and DudeLekker gek!

Ik combineer beide sokken hier met mijn Jolly Green Apollo panty, en zoals je ziet past die er perfect bij. De sandaaltjes zijn van Lotta from Stockholm. Het geheel is lekker eigenwijs en een beetje gek, precies waar ik van houd 🙂

Doris and Dude Doris and DudeDe sokken vallen bij mij wat langer, maar dit zijn dus de herensokken. Op de foto’s op de website van Kleingebleven te zien, vallen de gewone damessokken iets korter. De kniekousen vallen uiteraard wel langer.

Doris and Dude Doris and DudeDoordat de Doris and Dude sokken bij mij wat langer vallen, staan ze ook heel leuk in mijn MAG laarsjes, ze piepen dan net boven de rand uit.

De sokken van Doris and Dude kosten € 6,95 per paar, de kniekousen kosten € 9,95. Heel betaalbare prijzen vind ik, voor zo’n mooi en duurzaam merk. De sokken zijn verkrijgbaar in de webshop van Kleingebleven. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor mijn blog.

10 Comments on Doris and Dude duurzame en vrolijke sokken!

 1. Joyce Siemons
  2 maart 2019 at 15:21 (3 jaar ago)

  Super gaaf je draagt ze echt te gek op deze manier!

  Beantwoorden
 2. Evelien
  1 maart 2019 at 15:21 (3 jaar ago)

  Ah wat zijn ze leuk! Helemaal ‘jou’, haha. Top dat ze duurzaam zijn! Maakt ze nóg leuker 🙂

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  1 maart 2019 at 11:42 (3 jaar ago)

  Wat een vrolijke sokken! 😎

  Beantwoorden
 4. sabrina
  1 maart 2019 at 11:36 (3 jaar ago)

  Leuk!! Vooral zo boven je laars uit, super!

  Beantwoorden
 5. Eva
  1 maart 2019 at 09:14 (3 jaar ago)

  Dank je wel voor dit prachtige blog Natasja, ik ben ook zo blij met dit merk in onze webshop.

  Beantwoorden
 6. Wilma Rommelse
  1 maart 2019 at 09:08 (3 jaar ago)

  Wauw mooie sokken… ik voel een idee voor vaderdag opkomen 🙂

  Beantwoorden
 7. Cindy
  1 maart 2019 at 08:38 (3 jaar ago)

  Ooo, die zijn leuk! En een lekker brede boord, vind ik ook veel lekkerder zitten dan die nare, smalle boordjes van de meeste vrouwen sokken.

  Toen ik nog vooral spijkerbroeken droeg rolde ik ze altijd op en zag je altijd sok, vond (en vind) ik leuk, maar onder mijn jurkjes en rokjes durf ik het dan weer niet. Ik heb al moeite met mijn twee groene panty’s en kies dus altijd een van de tig zwarte haha 😉

  Beantwoorden
  • Natasja
   1 maart 2019 at 08:41 (3 jaar ago)

   Gewoon eerst binnen oefenen, dan durf je er op een gegeven moment vanzelf mee naar buiten 😉

   Beantwoorden
 8. Franka
  1 maart 2019 at 06:34 (3 jaar ago)

  Hahaha lol….maar ik kan er niet niet aanwennen sokken of zelfs een panty in klompjes…, ben echt een blote voeten mens! Eigenlijk va half maart maar nu dus al een maand eerder wel wat frisjes ‘smorgens maar ze kleuren al mooi bruin.

  Beantwoorden
 9. Wendy
  1 maart 2019 at 06:32 (3 jaar ago)

  Wat een leuke sokken en ook nog goed voor het milieu. Alleen jammer dat ze in de damesmaten geen grotere hebben. Er zijn zeker meer dames met een grotere voet.
  Deze staan je goed. Leuk de sok die net boven je laars uitkomt veel plezier ermee

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.