Dove Beauty Blossom limited edition – body wash en body lotion

Dove brengt ieder seizoen (of beter gezegd: iedere twee seizoenen, namelijk 1 keer voor de herfst/winter en 1 keer voor de lente/zomer) een limited edition uit. Dit keer is dat de Dove Beauty Blossom limited edition lijn, met de geur van witte bloesem. Een perfecte geur voor het voorjaar uiteraard, zeker nu de natuur in al zijn schoonheid “los barst”.

Dove Beauty Blossom limited edition

De Beauty Blossom limited edition lijn van Dove bestaat uit een douchecrème, een bodylotion en een bodycrème. Ik kocht de douchecrème en de bodylotion, een bodycrème vind ik niet prettig in deze tijd van het jaar.

Dove Beauty Blossom limited edition

De producten zitten in de bekende Dove verpakkingen, met een vrolijke, zomerse opdruk in wit, groen en oranje. Zowel de douchecrème als de bodylotion heeft een inhoud van 250 ml.

Dove Beauty Blossom limited edition

Ik was eigenlijk een beetje huiverig voor de geur, omdat ik niet van echt bloemige geuren houd, ik vind het al snel een beetje muf en tuttig. Maar deze geur is fris bloemig, met een zoete ondertoon (ik ruik er iets sinaasappeligs in), en echt zomers te noemen. Heerlijk om je op te frissen na een warme zomerdag, of om een mooie lentedag mee te starten!

Dove Beauty Blossom limited edition

Dove Beauty Blossom limited edition

Dove Beauty Blossom limited edition body wash

De douchecrème is voorzien van de NutriumMoisture technologie, deze voedt de huid diep en zorgt ervoor dat al tijdens het douchen je huid gehydrateerd en verzorgd wordt. Dit is duidelijk te merken, het is een enorm zachte douchecrème die als zijde op mijn huid voelt en haar zacht en verzorgd achterlaat na gebruik.

Dove Beauty Blossom limited edition

De douchecrème heeft zo uit de fles een wat zeperige geur, maar tijdens het gebruik onder de douche is hier nauwelijks nog wat van te ruiken. Hij schuimt matig, het is echt een crèmige substantie. De Beauty Blossom body wash is voor een doucheproduct lekker stevig van textuur, en laat zich daardoor makkelijk doseren.

Dove Beauty Blossom limited edition

Links op mijn hand zie je de douchecrème, rechts de bodylotion. Zoals je ziet, is er maar heel weinig verschil qua textuur. Beiden zijn heerlijke frisse producten, die perfect passen bij deze tijd van het jaar.

Dove Beauty Blossom limited edition bodylotion

De bodylotion is voorzien van het DeepCare complex, wat de huid intensief voedt en hydrateert. De geur van witte bloesem geeft een verkwikkend gevoel, mijn huid tintelt zelfs een beetje als ik de bodylotion net heb aangebracht, en voelt ook echt koel aan. Verder verzorgt hij mijn huid prima, mijn huid voelt zacht en glad aan.

Dove Beauty Blossom limited edition

De bodylotion is erg zuinig in gebruik. Zo zuinig, dat als ik per ongeluk (de lotion is nogal dun en er komt vrij makkelijk wat te veel uit de fles) iets te veel lotion gebruik, er een licht plakkerig laagje op mijn huid achterblijft, wat niet makkelijk intrekt. Gebruik ik gewoon de hoeveelheid die volstaat, dan heb ik hier geen last van en trekt de lotion lekker snel in. Ook hier weer: perfect voor de zomer, want dan wil ik geen plakkerige laagjes op mijn lichaam, of een verzorgingsproduct wat 10 minuten nodig heeft om in te trekken.

De Beauty Blossom body wash kost € 3,56, de Beauty Blossom body lotion kost € 7,13. De lijn is te koop bij de bekende drogisterijen.

5 Comments on Dove Beauty Blossom limited edition – body wash en body lotion

 1. Miranda Aerts
  9 mei 2013 at 16:42 (9 jaren ago)

  Klinkt goed, die nieuwe lijn van Dove! Ik ben ook een groot fan van dit soort doucheprodukten, met mijn droge huid merk ik echt verschil met andere producten. De Silk Glow vind ik een echte topper in de zomer, die laat een mooi subtiel glinsterend laagje achter op de huid.

  Beantwoorden
 2. Beautyjuf
  9 mei 2013 at 10:18 (9 jaren ago)

  Wat ik niet gewend ben van Dove, is dat een bodylotion ruim 7 euro kost. Betalen we inmiddels voor het product of voor de merknaam?! Ik was altijd een grote fan van Dove, maar dit begint inmiddels wat af te zwakken…Ik vind het merk té commercieel worden.

  Beantwoorden
  • sakura
   9 mei 2013 at 14:34 (9 jaren ago)

   goed kijken naar aanbiedingen 😉 ik heb hem vorige week gekocht bij Kruidvat voor 4 euro

   Beantwoorden
 3. sakura
  9 mei 2013 at 10:07 (9 jaren ago)

  hehe eindelijk iemand die het ook ervaart dat tintelende gevoel, ik rook er zelfs ook pepermunt in ( lotion) niet vies, maar wel even wennen

  Beantwoorden
  • Natasja
   9 mei 2013 at 10:14 (9 jaren ago)

   Ik vind het ook heel opvallend, want er is niets over terug te lezen op de verpakking, of op internet. Ik ben ook blij om te horen dat ik niet de enige ben 🙂

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.