Dr. Hauschka Bronzing Fluid – lente op je gezicht

Zodra het weer in maart een beetje richting voorjaar gaat, heb ik de neiging om mijn zomerjas van zolder te halen, mijn sokken ver achter in de lade op te bergen en mijn sandaaltjes aan te trekken. Dat is natuurlijk een beetje voorbarig, maar ik haal altijd wel meteen wat frissere kleuren tevoorschijn uit mijn kledingkast, en donkere vesten en truien berg ik op. Bij die vrolijke lentekleuren steekt mijn bleke winterhuid dan alleen nog wel een beetje af. Ik ontdekte een product waarmee je in een handomdraai een natuurlijke, gebruinde teint tevoorschijn tovert: Dr. Hauschka Bronzing Fluid. Ik vertel je er in dit artikel wat meer over!

Dr. Hauschka Bronzing Fluid

Dr. Hauschka Bronzing Fluid

Zelfbruiners en bronzers in vloeibare of poedervorm zijn er natuurlijk heel veel, maar het bijzondere aan Dr. Hauschka Bronzing Fluid is dat je hem gewoon mengt met je dagcrème. En dus kun je hem ook zo licht of donker maken als je zelf wilt. In het begin van het voorjaar is een subtiel kleurtje al voldoende om net even die bleke winterhuid te verstoppen, maar als je al een kleurtje van de zon hebt gekregen, kun je gewoon wat meer gebruiken.

Dr. Hauschka Bronzing Fluid

Net zoals alle andere producten van Dr. Hauschka, bevat ook deze Bronzing Fluid veel verzorgende en werkzame ingrediënten waaronder heilzame plantenextracten. De bronzer belooft zelfs in het geval van onzuiverheden of puistjes het herstel van ontstekingen te versnellen. Hierdoor is de Bronzing Fluid ook uitstekend te gebruiken als je last hebt van puistjes, je slaat dan twee vliegen in één klap: een frisse teint én verzorging van je huid.

Dr. Hauschka Bronzing Fluid

Dr. Hauschka Bronzing Fluid zit in een handig glazen pompflaconnetje met een inhoud van 30 ml. Het pompje doseert heel nauwkeurig, zo kun je heel goed de juiste hoeveelheid bepalen. Ik breng eerst mijn dagcrème aan bovenop mijn hand, en voeg er dan eerst 1 of 2 druppels van de Bronzing Fluid aan toe. Dit meng ik goed door elkaar, en voeg dan eventueel nog wat meer toe als het nodig is.

Dr. Hauschka Bronzing Fluid

Dr. Hauschka Bronzing Fluid

Dr. Hauschka Bronzing Fluid heeft een heel dunne textuur, hierdoor mengt hij heel goed door de dagcrème (ik heb hem met verschillende dagcrèmes, met verschillende texturen, getest). De kleur is heel intens, dit is ook de reden dat je in de meeste gevallen een aan paar druppels genoeg hebt (en dus heel lang met het flesje doet).

De kleur van de mix tussen je dagcrème en de Bronzing Fluid is heel erg afhankelijk van de kleur en textuur van de crème, heb ik gemerkt. Daarom heb ik geen foto’s toegevoegd van hoe dit eruit ziet. Het is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur en even mixen en matchen tot je de gewenste kleur hebt. Het grote voordeel van deze formule vind ik het feit dat als de kleur toch niet helemaal het gewenste effect heeft op je huid, je gewoon een extra laagje kunt aanbrengen. De Bronzing Fluid geeft samen met je dagcrème geen dekkend effect, dus een extra laagje zie je niet.

Op de foto’s hieronder laat ik het effect van Dr. Hauschka Bronzing Fluid op mijn huid zien. Ik heb slechts een paar druppeltjes gebruikt, ik vind dit effect prima voor deze tijd van het jaar. Op de eerste foto draag ik niets, op de tweede foto heb ik mijn dagcrème gemengd met een paar druppeltjes Bronzing Fluid aangebracht, en op de derde foto heb ik een klein beetje poeder hier overheen aangebracht en een lichte basis make-up:

Dr. Hauschka Bronzing Fluid

Dr. Hauschka Bronzing Fluid

Dr. Hauschka Bronzing Fluid

Ik vind het effect heel mooi en natuurlijk, ik heb net wat meer kleur in mijn gezicht zonder een ‘overbronzed’ gezicht te hebben. Wat wel jammer is, is dat de Bronzing Fluid rode vlekjes meer laat opvallen. Als je deze veel hebt, zou je dus eerst een concealer moeten gebruiken om ze te bedekken. Gelukkig worden de vlekjes bij mij door de poeder die ik daarna aanbreng, wel weer grotendeels gemaskeerd.

Ik gebruik Dr. Hauschka Bronzing Fluid behalve voor een beetje kleur in mijn gezicht, ook vaak als ik eigenlijk geen zin heb om make-up aan te brengen, bijvoorbeeld als ik in het weekend de deur niet uit hoef (behalve het wandelen met Benthe). Met de Bronzing Fluid, een beetje mascara en een lipgloss zie ik er dan net iets minder ‘naakt’ uit dan helemaal zonder make-up. Hij heeft een plekje gekregen tussen mijn dagelijkse make-up- en verzorgingsproducten.

Dr. Hauschka Bronzing Fluid

Dr. Hauschka Bronzing Fluid (€ 24,50/30 ml) is verkrijgbaar via de webshop van Dr. Hauschka, of bij één van de erkende verkooppunten.

Ben jij al toe aan een beetje kleur op je gezicht?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

7 Comments on Dr. Hauschka Bronzing Fluid – lente op je gezicht

 1. Laura Van den Broeck
  30 december 2019 at 09:29 (3 jaren ago)

  Mooi!! Kan je vertellen welke poeder je hier gebruikte?

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 december 2019 at 09:48 (3 jaren ago)

   Nee sorry, dat weet ik echt niet meer (het is een artikel van bijna vijf jaar geleden 😉 ).

   Beantwoorden
 2. Bianca
  27 maart 2015 at 08:58 (7 jaren ago)

  Ik schrok een beetje van de foto met het product op je hand denk dat is veeeelste bruin, maar zo aangebracht op je gezicht ziet het er echt heel goed uit x

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  26 maart 2015 at 16:09 (7 jaren ago)

  Het effect van een paar zonnestralen, mooi!

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  26 maart 2015 at 09:05 (7 jaren ago)

  Wat een goed product!
  Ik was bang dat het erg donker op het gezicht zou zijn maar dat valt mee.
  Gelukkig heb ik dit niet nodig omdat ik al een geteinte huid heb.

  Beantwoorden
 5. Mariëlle
  26 maart 2015 at 08:17 (7 jaren ago)

  Ik wist helemaal niet dat ze dit hadden joh! Maar het klinkt erg handig, zeker door het mengen met je dagcreme. Hoewel dat bij mij ook minstens een keer flink fout zou gaan haha!

  Beantwoorden
 6. Sonja
  26 maart 2015 at 08:10 (7 jaren ago)

  Ik dacht even ‘wat ga jij doen?’ het ziet er zo best raar uit. Ik las verder en gelukkig… Je kunt het mengen met dagcreme!!! Wat goed, je ziet idd verschil.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.