Dr. Hauschka Nacht Serum

Onlangs introduceerde Dr. Hauschka een geheel nieuw product binnen haar assortiment gezichtsverzorging: het Dr. Hauschka Nacht Serum. Dit serum ondersteunt het natuurlijke ritme van je huid en bevat onder andere appelbloesem en vruchtvlees van de appel, wat zorgt voor versteviging en verfrissing van de huid. Ik heb het serum uitgebreid getest en vertel je in dit artikel mijn bevindingen!

Dr. Hauschka Nacht Serum

Dr. Hauschka Nacht Serum

Dr. Hauschka Nacht Serum

Een gezonde huid is van nature uitgerust met alle krachten die het nodig heeft om zichzelf te regenereren, herstellen, hydrateren en beschermen. Milieu-invloeden, mentale stress en andere factoren kunnen de huid uit balans brengen. Bij Dr. Hauschka ontwikkelen we producten die het natuurlijke ritme van de huid ondersteunen. ‘s Nachts heeft de huid een ander ritme dan overdag. ’s Nachts hoeft de huid niet beschermd te worden tegen invloeden van buitenaf, maar wil het diep kunnen ademen en herstellen. Daarbij worden cellen vernieuwd en afvalstoffen uitgescheiden. Met het nieuwe Nacht Serum bestaat de nachtverzorging, net als de dagverzorging, nu uit drie stappen, waarvan alleen stap 3 anders is.

De derde stap bestaat bij dagverzorging uit verzorging, terwijl het bij de nachtverzorging om vitaliseren draait. Het Dr. Hauschka Nacht Serum bevat geen olie, waardoor het de huid ’s nachts ondersteunt bij de ademhaling en het herstellen van haar vochtbalans. Het serum stimuleert het zelfherstellende vermogen van de huid, waarbij cellen worden vernieuwd en afvalstoffen worden uitgescheiden.

Dr. Hauschka Nacht Serum

Dr. Hauschka Nacht Serum – ingrediënten

Naast de eerder genoemde appelbloesem en appelvruchtvlees-extract, bevat het Dr. Hauschka Nacht Serum nog meer goeds voor je huid. Zo heeft Iers mos (Chondrus Crispus Extract een erg heilzame werking op de huid, omdat het onder andere Beta Caroteen en Vitamine B1 bevat (antioxidanten) die de huid stimuleren tot celvernieuwing en herstel van de huid. Toverhazelaar extract ( Hamamelis Virginiana Bark/Leaf Exctract) werkt intensief verzorgend en beschermend voor de huid. Leemaarde (hectorite) heeft een reinigende en ontvettende werking (eigenlijk snap ik niet zo goed wat dat in dit serum doet). Verder bevat het een aantal ingrediënten afkomstig uit natuurlijke etherische oliën, waaronder parfum. Puur gebaseerd op de ingrediëntenlijst vind ik het er erg goed uitzien!

Dr. Hauschka Nacht Serum

Dr. Hauschka Nacht Serum

Dr. Hauschka Nacht Serum zit in een tube verpakt, wat hygiënisch werkt, maar gezien de dunne textuur van het serum misschien niet zo handig gekozen is. Zeker in het begin, als de tube nog vrij vol zit, loopt het serum er al uit als ik de tube nog maar vastpak. Als de tube wat leger is, heb ik dit probleem gelukkig niet meer. Ik denk dat een pompflaconnetje beter zou zijn in dit geval.

Het serum is heel dun en een beetje waterig van textuur, waardoor het prettig uitsmeert en snel in de huid trekt. Ik vind de textuur een ervaring op zich, omdat de meeste gezichtsserums die ik gebruik(te) olie-achtig van textuur zijn. De geur is heel herkenbaar Dr. Hauschka: licht kruidig en fris. Ik houd er van!

Dr. Hauschka Nacht Serum

Het is even omschakelen, een vetvrije nachtverzorging, als je altijd een crème of serum op oliebasis gewend bent geweest. Dr. Hauschka zegt daar het volgende over:

De omschakeling begint bij je instelling. Het is wennen voor zowel jou als je huid als je overstapt naar een vetvrije nachtverzorging. Je kunt bijvoorbeeld het gevoel krijgen dat je je huid te weinig geeft. Het tegendeel is waar! Je gaat behoedzamer om met je huid en je hebt respect voor haar wijsheid. Maar je verlangt ook meer van je huid. Dat zal ze je tonen door bijvoorbeeld lichtjes strak aan te voelen. Vat deze reactie gerust op als een goed teken: je huid wordt gestimuleerd om zichzelf te herstellen.

Je huid vernieuwt zich elke 28 dagen. Langer dan dit zal je huid niet nodig hebben te wennen aan het Nacht Serum. Met onze Intensieve Conditioners (zie website) kun je je huid – als een tijdelijke stap 2 – ondersteunende impulsen geven. Met een masker (zie website) aan het begin van de avond kun je de overgangsfase van de dag naar de nacht inluiden. Verwijder het masker echter voordat je gaat slapen en zorg voor een vetvrije nachtverzorging.

Oh boy, en omschakelen was het… Als het serum is ingetrokken, voelt mijn huid droog en trekkerig. De eerste paar dagen valt dit nog onder ‘licht trekkerig’, maar naarmate ik het Nacht Serum langer gebruik, wordt dit gevoel alleen maar erger en is onaangenaam. Als ik na ongeveer een week een keer ’s nachts wakker wordt omdat ik mijn huid hoor roepen om vet, voel ik aan mijn gezicht en voelt mijn huid als perkament, zo droog. Op dat moment besluit ik dat ik het serum wel blijf gebruiken, maar dan op de manier zoals ik andere serums ook gebruik: als extra verzorging, onder mijn nachtcrème. En dat blijkt voor mijn huid het gouden besluit.

Dr. Hauschka Nacht Serum

Mijn huid knapt al snel weer op, en het Dr. Hauschka Nacht Serum blijkt een welkome en aanzienlijke aanvulling op mijn nachtverzorging. Mijn huid voelt ’s ochtends glad en zacht, en ziet er fris en stralend uit. Hoewel ik het serum dus niet helemaal gebruikt heb zoals Dr. Hauschka adviseert, ervaar ik wel degelijk de heilzame werking er van. Ik vind het (vanuit mijn eigen ervaring) een aanrader voor wie wel graag een serum wil gebruiken, maar de serums op oliebasis te vet vindt. Met het Dr. Hauschka Nacht Serum geef je je huid de extra verzorging van een serum, zonder het ‘vette’ gevoel op je huid, waarvan ik weet dat sommige mensen er een hekel aan hebben.

Kleine kanttekening bij bovenstaande: zoals Dr. Hauschka zelf aangeeft, is het Nacht Serum voor ieder huidtype, maar voor de rijpere huid (40+) adviseert men het Regeneratie serum, wat rimpetjes en lijntjes verfijnt. Het feit dat het Nacht Serum mijn huid te weinig verzorging lijkt te geven, kan hier dus mee te maken hebben. Desondanks vind ik het fijn dat ik dit nieuwe serum heb mogen uittesten, en ben erg te spreken over het product an sich!

Het Dr. Hauschka Nacht Serum (25 ml) kost € 30,95 en is verkrijgbaar vanaf 1 mei a.s., onder andere via de webshop van Dr. Hauschka.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

5 Comments on Dr. Hauschka Nacht Serum

 1. Annette - Ann Ages Gracefully
  26 april 2015 at 13:31 (7 jaren ago)

  jammer dat het niet helemaal deed was je hoopte maar toch fijn dat het icm je nachtverzorging wel een fijn effect bleek te hebben.

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  26 april 2015 at 11:06 (7 jaren ago)

  Hele goede review, ik vind hem zelf wel erg fijn!

  Beantwoorden
 3. Hennie
  26 april 2015 at 10:14 (7 jaren ago)

  Ik ben qua serum nog redelijk blank. Dank voor de eerlijke review! Neem ik mee op mijn zoektocht!

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  26 april 2015 at 09:28 (7 jaren ago)

  Jammer dat het product in een tube zit omdat het er dan snel uit komt.
  Het ziet er goed uit.
  Ik ken dit merk en het is fijn dat het niet meer alleen bij een warenhuis te koop is maar diverse winkels met beautyproducten.
  Goede review en mooie foto’s.
  Ik ben van middelbare leeftijd en wil graag wat minder zichtbare rimpels en lijntjes laten vervagen….

  Fijne dag Xoxo

  Beantwoorden
 5. Sonja
  26 april 2015 at 08:41 (7 jaren ago)

  Oooooh ik voelde het even mee, was zo in je verhaal. Vervelend, maar goed opgelost,
  Ik heb hier nog nooit iets van geprobeerd. Het merk ken ik wel van mijn vriendin die een salon had.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.