Dr. Organic Cacao Butter lijn (nieuw!)

Dr. Organic staat al bekend om haar uitgebreide assortiment biologische huidverzorgingsproducten. Maar er kon best nóg een lijn bij, sinds kort is de nieuwe Dr. Organic Cacao Butter lijn verkrijgbaar. Met als belangrijkste ingrediënt uiteraard de super verzorgende en hydraterende cacaoboter. Ik laat je uit deze lijn een paar producten zien en vertel er wat meer over!

Dr. Organic Cacao Butter

Dr. Organic Cacao Butter

Cacaoboter wordt al eeuwenlang gebruikt bij de inheemse bevolking van de Dominicaanse Republiek gebruikt om de huid mooi en gezond te houden. De pure cacaoboter staat bekend om zijn superrijke textuur en ultra-hydraterende eigenschappen. In de Dr Organic Cocoa Butter verzorgingslijn is naast cacaoboter gebruik gemaakt van de verzachtende, voedende en hydraterende eigenschappen van Aloë vera, kokosnoot en biologische fruitextracten.

De biologische cacaoboter in de Dr Organic Cocoa Butter Range is puur, ongeraffineerd en bevat grote hoeveelheden vitamine E, een krachtige antioxidant.

Dr. Organic Cacao ButterDr. Organic Cacao Butter Body Wash

Ik ben gek op chocolade, en vooral melkchocolade is mijn zwakke plek. In verzorgingsproducten vind ik de geur ook lekker, mits het een echte, pure chocoladegeur is. Niet van dat plastic fantastic-gedoe, zeg maar. Gelukkig zit dat met de producten uit de Dr. Organic Cacao Butter lijn helemaal goed. Het is echt een heerlijke, volle chocoladegeur, Alsof je onder een chocoladefontein hangt 😉

Dr. Organic Cacao ButterDe belangrijkste ingrediënten van de Dr. Organic Cacao Butter Body Wash zijn behalve Cacaoboter: Aloë Vera sap, Glycerine, Dadelpalm-extract, Abrikoos-extract en Kokos-extract. De Showergel is vrij van parabenen, SLS/SLES en andere ingrediënten die je vooral op een gevoelige huid liever niet gebruikt.

Dr. Organic Cacao Butter Dr. Organic Cacao ButterDe Dr. Organic Cacao Butter Body Wash voelt zacht aan op mijn huid. Op een washandje schuimt hij iets minder goed, maar in combinatie met een shower puff krijg je een rijkelijk schuim. De zachtheid van deze showergel voelde ik pas écht goed toen ik een paar weken geleden onverhoopt verbrand was door de zon. Iedereen weet dat dan zelfs een eenvoudige douche nog te veel kan zijn voor je huid. Het schuim voelde heel zacht en verzorgend aan op mijn huid, ik voelde geen enkele irritatie of pijn. Na het douchen en afdrogen voelt mijn huid verzorgd en gehydrateerd, de showergel droogt mijn huid totaal niet uit.

Dr. Organic Cacao Butter Body Wash kost € 9,99 voor 250 ml.

Dr. Organic Cacao ButterDr. Organic Cacao Butter Body Scrub

Ik scrub mijn huid zo’n 1 tot 2 keer per week. Buiten het feit dat ik het gevoel van een net gescrubte huid héérlijk vind, is het ook ontzettend goed voor je huid. Door haar regelmatig te scrubben, worden dode huidcellen verwijderd en blijft je huid gezond en soepel. En behoudt ze een mooie glans. Als ik mijn huid scrub, doe ik dat wel het liefste met een scrub die verzorgende ingrediënten bevat en zacht aanvoelt op mijn huid. Dr. Organic Cacao Butter Body Scrub klinkt wat dat betreft heel hoopvol!

Dr. Organic Cacao Butter

Ook hier weer prachtige bioactieve ingrediënten. Bioactief wil zeggen dat tijdens het productieproces de specifieke eigenschappen van elk ingrediënt behouden blijven. Met ingrediënten als Cacaoboter, Aloë Vera sap, Amandelolie, Kokosolie en diverse fruit-extracten zit het met de verzorgende werking van dit product wel goed. De scrubdeeltjes worden gevormd door fijngemalen cacaodoppen.

Dr. Organic Cacao ButterDe Dr. Organic Cacao Butter Body Scrub heeft een heerlijke romige textuur. Deze voelt verzorgend en luxe aan bij het inmasseren van de scrub over mijn huid. De scrub is vrij subtiel, persoonlijk vind ik hem iets té subtiel. Maar aangezien ik van een lekker pittige scrub houd, denk ik dat veel mensen deze fijnere variant juist erg kunnen waarderen. Als jullie nog begrijpen wat ik bedoel 😉

Toch doet de scrub wel uitstekend zijn werk. Na het scrubben en afspoelen voelt mijn huid lekker zacht en soepel. Ook droge plekjes als mijn ellebogen en knieën voelen door het scrubben veel zachter en minder ruw aan. De scrub heeft net als de Body Wash de heerlijke intense cacaogeur ♥

De Dr. Organic Cacao Butter Body Scrub kost € 9,99 voor 200 ml.

Dr. Organic Cacao ButterDr. Organic Cacao Butter Hand & Nail Cream

Was ik over de vorige twee Dr. Organic Cacao Butter producten al erg tevreden, is mijn absolute favoriet wel de Hand & Nail Cream. Ik vind deze tijd van het jaar best lastig qua handverzorging. Overdag is een rijke handcrème vaak te vol, maar ‘s ochtends en soms ook ‘s avonds kan het nog best fris zijn, waardoor ik dan juist een verzorgende handcrème hard nodig heb. Deze variant heeft the best of both worlds: een romige textuur die licht aanvoelt, maar wel intens verzorgend en voedend.

Dr. Organic Cacao Butter

Hier zorgen ingrediënten als Cacaoboter, Aloë Vera sap, Amandelolie, Kokosolie, Rozenbottelolie (heerlijk!) en diverse fruit-extracten voor de intens voedende en verzorgende werking. De handcrème bevat geen siliconen of minerale oliën.

Dr. Organic Cacao Butter Dr. Organic Cacao ButterOp de foto hierboven zie je goed dat de Dr. Organic Cacao Butter Hand & Nail Cream een vrij romige textuur heeft. Toch laat hij zich heel goed verdelen en inmasseren, en trekt lekker snel in de huid. Er blijft geen vettig laagje achter, maar wel een verzorgend gevoel op mijn huid. Hierdoor is de handcrème heerlijk om ook op warmere dagen te gebruiken, terwijl hij ook op koudere ochtenden meer dan voldoende bescherming en verzorging geeft.

Dr. Organic Cacao Butter Hand & Nail Cream kost € 9,99 voor 100 ml.

De producten van Dr. Organic zijn exclusief verkrijgbaar bij Holland & Barrett. Houd de website goed in de gaten, de producten zijn namelijk regelmatig in de aanbieiding! Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

6 Comments on Dr. Organic Cacao Butter lijn (nieuw!)

 1. Ingrid
  9 mei 2018 at 07:52 (1 jaar ago)

  Misschien lekker voor herfst/ winter, maar nu ga ik meer voir de frisse geuren

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  9 mei 2018 at 07:41 (1 jaar ago)

  Ik hou echt van chocolade, maar niet als het om body care gaat, dan heb ik liever iets fris! Maar… de handcrème doet écht goed zijn werk bij mij!

  Beantwoorden
 3. bychristiana
  9 mei 2018 at 07:28 (1 jaar ago)

  Ik had eens een keer chocoladedouche van een ander merk en ik vond dat toch wel heftig, ik denk toch dat ik chocolade dan liever opeet haha;-) Wat goed dat dit product zelfs heerlijk zacht aanvoelt op een wat verbrande huid, dan weet je inderdaad dat je echt een mild product hebt!

  Beantwoorden
 4. Cindy
  9 mei 2018 at 06:57 (1 jaar ago)

  De producten klinken fijn. Maar de geur… hou van chocolade, enorm, maar niet voor bodyverzorging. Dus ik skip 🙂

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  9 mei 2018 at 06:41 (1 jaar ago)

  Klinkt goed!
  Ben er zo benieuwd naar.
  Vooral naar de butter.

  Xoxo

  Beantwoorden
 6. Marije
  9 mei 2018 at 06:24 (1 jaar ago)

  De producten klinken heerlijk maar de geur is denk ik niet mijn ding

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.