Dr Organic event 26 juni 2015

Een paar weken geleden kreeg ik een uitnodiging voor het Dr Organic Event in mijn mailbox, wat zou plaatsvinden in de Hortus Botanicus in Amsterdam. Omdat ik dit een ontzettend mooi merk vind, en de presentatie me dus erg aansprak, regelde ik een halve snipperdag, en reed met Ramona van Beautynailsfun aan het begin van de middag richting Amsterdam. In dit artikel laat ik jullie meegenieten, en vertel wat meer over het merk en haar producten!

Dr ORganic Event

Dr Organic event 26 juni 2015

Ondanks het feit dat Ramona en ik op tijd vertrokken waren, zorgde de drukte onderweg ervoor dat we precies op tijd binnen stapten. Er stond een uitgebreide, heerlijke high tea voor ons klaar, waar we nog net wat lekkers konden pakken, met een biologisch fruitdrankje (lekker!) erbij, en toen startte de presentatie.

Dr Organic event

Dr Organic event

Speciaal voor dit Dr Organic event was de exportdirecteur van Dr Organic Engeland, Steve Price, overgevlogen om ons alles te vertellen over dit bijzondere merk. Het biologische merk biedt 100% natuurlijke, ecobewuste producten met verschillende lijnen voor verschillende behoeften.

De beste bioactieve ingrediënten van over de hele wereld worden toegepast in formules die vrij zijn van parabenen, SLS, parfum, kunstmatige geurstoffen en minerale oliën.

Dr Organic event

Dr Organic (in Nederland exclusief verkrijgbaar bij De Tuinen) laat zich voor haar producten inspireren door de beste, biologische en natuurlijke ingrediënten die de natuur ons te bieden heeft. Doordat Dr Organic de beste ingrediënten uit de natuur combineert met de nieuwste inzichten in de wetenschap rond huid- en haarverzorging, mag Dr Organic het prestigieuze BioActiv logo dragen.

Dit logo geeft de garantie dat alle actieve bestanddelen in de producten net zo zuiver, krachtig en effectief in het eindproduct zijn als op de de dag dat ze werden geselecteerd en geproduceerd. Dit maakt de producten van Dr Organic mede zo onderscheidend.

Dr organic

Dr Organic gebruikt waar mogelijk biologisch geteelde ingrediënten. Indien dit niet beschikbaar is, wordt een duurzaam en natuurlijk alternatief gebruikt. Dr Organic gebruikt geen chemicaliën als parabenen, SLS, SLES, PEG’s, dimeticone, sulfaten, synthetische geur- en kleurstoffen in haar producten. Uiteraard worden de producten (noch de losse ingrediënten) niet getest op dieren, ieder product wat in de winkel te koop is, is getest op menselijke vrijwilligers om de werking en de veiligheid van het product te kunnen garanderen. Geen van de producten van Dr Organic bevat ingrediënten van dierlijke oorsprong; in sommige producten worden dierlijke bijproducten gebruikt zoals honing, bijenwas, propolis en Royal Jelly.

De filosofie van Dr Organic en de wijze waarop de producten worden gemaakt, vertalen zich in een groot succes: inmiddels zijn de producten in 39 landen over de gehele wereld verkrijgbaar. Het assortiment bestaat uit 13 uitgebreide productlijnen, met in totaal 168 verschillende producten. En het eind is nog niet in zicht: Steve vertelde ons over de lijnen die op korte en de wat langere termijn gelanceerd gaan worden. Zo komt er o.a. een zonbeschermingslijn, een mannenlijn, een babylijn en een cosmeticalijn. Ik kan niet wachten!

Dr Organic

Na de presentatie van Steve Price, werden we door een gids van de Hortus Botanicus rondgeleid door deze prachtige groene oase. Ze vertelde ons in korte tijd heel veel interessante weetjes over de planten, hun oorsprong en de werking van sommige plantenextracten op de huid.

Dr Organic

De Hortus Botanicus in Amsterdam bestaat uit verschillende delen. Je ziet hier planten van over de hele wereld, allemaal met hun eigen kenmerkende eigenschappen, veelal ontstaan door hun leefomgeving.

Dr Organic event

Dr Organic event

Dit is het ‘droge’ gedeelte van de Hortus Botanicus. Hier vind je allerlei planten uit droge leefgebieden, van over de hele wereld. Iedere plant heeft op zijn eigen unieke manier weten om te gaan met de droogte. Zo vind je hier allerlei Aloë planten, die het sap opslaan in hun puntige bladeren. De bekendste Aloë plant is natuurlijk de Aloë Vera, dit betekent: ‘Echte Aloë”.

Dr organic event

Dr Organic event

Van de droge warmte liepen we naar een groot gedeelte met een meer vochtig klimaat (en dat was te merken, hihihi!), hier vind je allerlei planten die in het moeras groeien. Sommig planten groeien gewoon ‘in de lucht’, hun wortels nemen het vocht uit de omgeving gewoon zo op.

Dr Organic event

Dr Organic event

De Lipstick Palm, je kunt wel zien waar deze zijn naam aan dankt 🙂

Dr Organic event

Daarna gingen we naar buiten, waar allerlei kruiden en vruchten groeien die ook in de producten van Dr Organic terug te vinden zijn.

Dr Organic

Dr Organic

Dr Organic

Granaatappel is natuurlijk een heel bekend anti-aging ingrediënt, kun jij je voorstellen dat dit kleine rode bolletje tot een granaatappel uitgroeit?

Dr Organic event

Dr Organic event

Als je rondloopt in de Hortus Botanicus, kun je je bijna niet voorstellen dat je je midden in Amsterdam bevindt, waar op een steenworp afstand de trams voorbij rijden. Het is er zo mooi en zó rustig, ik vind het echt een aanrader als je een bezoekje aan de stad brengt!

Dr Organic event

Dit jaar (tot 18 oktober) is er in de Hortus een tentoonstelling over Joséphine de Beauharnais, de eerste echtgenote van Napoleon Bonaparte, te bewonderen. Zij was één van de machtigste vrouwen in Europa in die tijd, en wist een imposante botanische collectie op te bouwen in de tuinen van Malmaison. In de tentoosntelling van de Hortus Botanicus zie je een aantal van deze soorten terug.

Tijdens de Joséphine tenstoonstelling zijn er verschillende activiteiten in de Hortus, hier zie je een overzicht.

Dr Organic event

Dr Organic event

Dr Organic

Dr organic

Lavendel, één van de bekendste ingrediënten uit de natuur in huidverzorging.

Dr Organic

Dr organic event

Dr Organic event

Net voor sluitingstijd mochten we nog een kijkje nemen in de Vlinderkas. Prachtig om te zien!

Dr Organic

Dr Organic event

De bloemen van de Brunfelsia kleuren in drie dagen tijd van donkerpaars naar lila, naar wit. Zeker als ze donkerpaars zijn, hebben ze een heel sterke geur, ze worden dan ook veel in parfums gebruikt.

Dr Organic event

Na de rondleiding (die wat mij betreft nog best langer had mogen duren, maar om 5 uur ging de Hortus helaas dicht), gingen we weer naar boven, waar we (onder het genot van nog meer lekker eten en drinken) nog nagekletst hebben met elkaar en met de lieve dames van het PR bureau, Lana en Jacqueline.

Dr Organic

Dr Organic event

En we hadden uitgebreid de tijd om de producten van Dr Organic op ons gemak te bekijken en te proberen. Zoveel moois!

Dr Organic event

Dr Organic

Ik denk dat de Coconut Oil wel de bekendste (en volgens mij ook de meest uitgebreide) lijn van Dr Organic is. Het mooie van Dr Organic vind ik het feit, dat bijna alle lijnen producten voor zowel het gezicht, haar als lichaam bevatten. Als je dus heel erg fan bent van een bepaalde productlijn, kun je als je wilt je hele dagelijkse (en wekelijkse) verzorging op elkaar afstemmen!

Dr organic

Dr Organic event

Dr Organic event

Er was ook een hele lieve dame aanwezig, die ons allemaal trakteerde op een heerlijke ontspannende handmassage. En dat konden we allemaal best gebruiken aan het eind van de werkweek!

Aan het eind van het Dr Organic event gingen we met een hoofd vol informatie en indrukken over al het moois wat voorbij was gekomen, én een enorm rijk gevulde goodiebag weer naar huis. Het was een erg leuke, maar vooral ook inspirerende middag, waarvoor ik de dames van het PR bureau en Steve Price ontzettend wil bedanken. Binnenkort kunnen jullie op Beautyspots verschillende reviews verwachten over dit mooie merk!

8 Comments on Dr Organic event 26 juni 2015

 1. Debbie
  4 juli 2015 at 16:57 (7 jaren ago)

  Mooi artikel. Ik ben erg benieuwd naar de make-up van Dr Organics.

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  2 juli 2015 at 16:16 (7 jaren ago)

  Mooie foto’s, dat was vast de vrije middag waard om naar toe te gaan

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  2 juli 2015 at 09:48 (7 jaren ago)

  Goed verslag met duidelijke foto’s.
  Ik ken het merk niet maar de producten zien er zeer goed uit.

  Beantwoorden
 4. Babs
  2 juli 2015 at 09:09 (7 jaren ago)

  Mooi verslag en prachtige foto’s, wat een heerlijke middag was het. Denk er nog met veel plezier aan terug.
  Ik ben absoluut onder de indruk van al die natuurlijke producten zonder toevoegingen.
  Was leuk je ontmoet te hebben!

  Beantwoorden
 5. mireille
  2 juli 2015 at 08:33 (7 jaren ago)

  Wat een leuk idee om zoiets in een botanische tuin te houden. En een hele lijn met cocos hmmmmm moet toch weer eens naar de tuinen.

  Beantwoorden
 6. Mariëlle
  2 juli 2015 at 08:28 (7 jaren ago)

  Dit leek me nou een super leuk en interessant event, gave foto’s zeg!! Ik ben benieuwd naar het vervolg 🙂

  Beantwoorden
 7. Jori
  2 juli 2015 at 07:29 (7 jaren ago)

  Wat leuk om uitgebreid te lezen over dit mooie en eerlijke merk.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.