Dr Organic Lavender Skin Lotion

Een paar weken geleden was ik aanwezig bij het interessante en leerzame event van Dr Organic, in de Hortus Botanicus in Amsterdam. Ik kreeg toen een goedgevulde goodiebag mee naar huis, waarvan ik een aantal producten direct ben gaan testen. Eén van die producten is de Dr Organic Lavender Skin Lotion, die je onlangs al voorbij zag komen bij mijn favoriete verzorgingsproducten voor de zomer. Vandaag vertel ik je er wat meer over!

Dr Organic Lavender Skin Lotion

Dr Organic Lavender Skin Lotion

In het verslag over het persevent vertelde ik je al meer over het merk Dr Organic. Dit biologische merk biedt producten die vrij zijn van parabenen, SLS, parfum, kunstmatige geurstoffen en minerale oliën. De verschillende productlijnen bevatten producten voor de dagelijkse verzorging van gezicht en lichaam, met de beste bioactieve ingrediënten van over de hele wereld:

Dr. Organic laat zich inspireren door de beste, natuurlijke en biologische ingrediënten die onze planeet te bieden heeft. Hiertoe combineert Dr. Organic de beste ingrediënten uit de natuur met de nieuwste inzichten in de wetenschap rond huid- en haarverzorging. Daarom mag Dr. Organic het prestigieuze BioActiv logo dragen. Dit garandeert dat alle actieve bestanddelen net zo zuiver, krachtig en effectief in het eindproduct zijn, als op de dag dat ze werden geselecteerd en geproduceerd. Dit is mede bepalend voor het onderscheidende karakter van Dr. Organic!

Dr Organic Lavender Skin Lotion

Dr Organic Lavender Skin Lotion is een dagelijkse ‘Skin Moisturiser’ die belooft de huid van vocht en voeding te voorzien, en goed in de huid te trekken. Klinkt goed! De Lavender Skin Lotion bevat biologische lavendel, cacaoboter en Shea boter, die samen met de overige ingrediënten deze rijke, aromatische formule vormen.

Dr Organic Lavender Skin Lotion

Dr Organic Lavender Skin Lotion: ingrediënten

Het belangrijkste ingrediënt van Dr Organic Lavender Skin Lotion (nog vóór water, zoals bij veel producten het belangrijkste ingrediënt is) is Aloë Vera sap. Aloë Vera heeft een enorm heilzame werking op de huid: het is intensief vochtinbrengend, helend, verzachtend, verkoelend, gaat irritaties tegen, etc. Op alle producten van Dr Organic staan de bioactieve en biologische ingrediënten van het betreffende product vermeld. In dit geval zijn dat Lavendel, Aloë Vera, Cacaoboter, Shea boter en Zonnebloemolie. Ik vind het een mooi lijstje!

Dr Organic Lavender Skin Lotion

Dr Organic Lavender Skin Lotion: textuur, geur en werking

Dr Organic Lavender Skin Lotion heeft een vrij rijke, volle textuur voor een lotion, toch smeert hij heel goed en soepel uit over mijn huid. De lotion voelt hierbij lekker fris en luchtig aan, waardoor ik hem ook voor deze tijd van het jaar erg geschikt vind. Hij heeft slechts een paar minuutjes nodig om goed in te trekken, en laat daarna geen plakkerig laagje achter op mijn huid.

De lavendelgeur is fris kruidig: geen ’toiletverfrisser’-lavendelgeur, maar een heel natuurlijke, subtiele geur die het frisse gevoel van de lotion nog eens versterkt. Waar ik normaal gesproken producten met lavendelgeur vooral ’s avonds gebruik vanwege de ontspannende werking, gebruik ik deze Skin Lotion net zo graag aan het begin van de dag, juist vanwege die fris kruidige geur.

Dr Organic Lavender Skin Lotion

De lotion verzorgt mijn huid uitstekend: ze voelt lekker zacht en gevoed, maar op een luchtige manier. Precies wat mijn huid nodig heeft in de zomer!

Dr Organic Lavender Skin Lotion (€ 9,99) is verkrijgbaar bij De Tuinen. Tip: momenteel (van 20 juli 2015 t/m 9 augustus 2015) krijg je op het hele assortiment van De Tuinen 50% korting op het tweede artikel.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

3 Comments on Dr Organic Lavender Skin Lotion

 1. Manon
  27 juli 2015 at 16:18 (7 jaren ago)

  Klinkt lekker, deze kende ik nog niet.

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  27 juli 2015 at 15:15 (7 jaren ago)

  Hee dit klinkt lekker en goed! Ik heb laatst twee shampoo’s en twee conditioners besteld van dit merk, heel benieuwd!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.