Dr. Organic Manuka Honey Hand & Nail Cream

Onlangs vertelde ik al over de heerlijke Dr. Organic Skin Lotion uit de Manuka Honey lijn, die ik al een aantal weken in gebruik heb. In de set die ik vlak voor Kerst van het PR-bureau ontving, zat ook de Dr. Organic Manuka Honey Hand & Nail Cream. Ook die behoort inmiddels tot mijn dagelijkse verzorgingsroutine, en verdient dan zeker ook een eigen artikel!

Dr. Organic Manuka Honey Hand & Nail Cream

Dr. Organic Manuka Honey Hand & Nail Cream

Zoals ik volgens mij in ieder artikel over Dr. Organic vertel: er is nog nooit een product van dit merk geweest wat me niet goed beviel. Natuurlijk spreekt de ene geur me meer aan dan de andere, maar qua werking bevallen ze allemaal even goed. En gelukkig is er qua geur genoeg te kiezen in het Dr. Organic schap 😉

Dr. Organic Manuka Honey Hand & Nail CreamDr. Organic Manuka Honey Hand & Nail Cream heeft vochtinbrengende eigenschappen en helpt de huid te herstellen. Ik gebruik zelf echt dagelijks een handcrème. Sowieso ‘s ochtends voor ik de deur uitga en ‘s avonds voor ik ga slapen. En als ik erg droge handen heb, ook nog 1 of meerdere keren tussendoor. Zeker tijdens de koude wintermaanden zijn mijn handen gewoon erg gevoelig om droog te worden, en/of kloven te krijgen.

Ingrediënten

Het ingrediëntenlijstje ziet er (wederom) erg goed uit. De belangrijkste werkzame stoffen zijn Manuka honing, Aloë Vera sap, Appel-extract, Olijfolie, Sheaboter, Cacaoboter, Propolis, Vitamine E en Zonnebloemolie. Allemaal ingrediënten die bekend staan om hun verzorgende, herstellende, hydraterende en beschermende eigenschappen voor de huid.

Alle producten van Dr. Organic zijn vrij van parabenen, SLS en minerale oliën. En (uiteraard) worden ze niet op dieren getest.

Textuur, geur en werking

Dr. Organic Manuka Honey Hand & Nail Cream heeft een romige textuur, die zich echter wel heel goed laat verdelen en aanbrengen. De geur is hetzelfde als de Skin Lotion waar ik eerder over schreef: warm en zoet. Ik ruik er echt de honing in, en vind het een lekkere geur.

Dr. Organic Manuka Honey Hand & Nail CreamZoals ik hierboven al schreef, smeert de crème ontzettend fijn uit en laat zich goed inmasseren. Hij trekt daarna ook lekker vlot in, een aangenaam beschermend laagje achterlatend. Dat beschermende laagje blijft opvallend lang aanwezig, zeker een uur of drie à vier. En dat is langer dan ik van de meeste handcrèmes gewend ben.

De crème verzorgt mijn handen echt super goed, al na een paar dagen merk ik duidelijk verschil. Ze voelen veel minder droog, en zijn beter bestand tegen de kou. Gelukkig zit de cream in een lekker grote tube van 125 ml, want dit is by far mijn favoriete handcrème op dit moment!

Dr. Organic Manuka Honey Hand & Nail Cream kost € 8,99 en is exclusief verkrijgbaar bij Holland & Barrett. De producten van Dr. Organic zijn vaak in de aanbieding, ze doen regelmatig mee met bijvoorbeeld de 1+1 gratis actie. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor mijn blog.

1 Comment on Dr. Organic Manuka Honey Hand & Nail Cream

  1. Donna
    14 februari 2020 at 13:42 (6 maanden ago)

    Ik gebruik de voeten crème uit deze lijn. Ben daar heel tevreden over en in een lekkere grote tube. Zo te lezen is de hand crème ook de moeite waard.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.