Dr. Organic Manuka Honey Skin Lotion

Nu we héél voorzichtig richting het voorjaar gaan (hoewel er in februari natuurlijk nog van alles kan gebeuren), krijg ik ook weer zin in andere verzorgingsproducten. De warme geuren maken plaats voor wat frissere, fruitige geuren. En over een paar weken pas ik ook mijn huidverzorgingsroutine aan. Waar ik in de winter eigenlijk altijd een lekkere rijke bodybutter gebruik, mag het in het voorjaar en de zomer wel wat lichter qua textuur. Dr. Organic Manuka Honey Skin Lotion past daar perfect bij, maar biedt nog steeds een intensieve verzorging!

Dr. Organic Manuka Honey Skin Lotion

Dr. Organic Manuka Honey Skin Lotion

Dr. Organic Manuka Honey Skin Lotion is één van de producten uit de Manuka Honey lijn van Dr. Organic. Volgens mij had ik hier nog niet eerder een product van geprobeerd. Vlak voor Kerst ontving ik een super lief pakketje met daarin drie producten uit deze lijn, ik was er super blij mee! De andere twee producten laat ik binnenkort ook nog zien, want ik ben al jaren echt fan van Honing als ingrediënt in verzorgingsproducten!

Dr. Organic Manuka Honey Skin LotionDr. Organic Manuka Honey Skin Lotion werkt vochtinbrengend, voedend én herstellend op de huid. En is dus eigenlijk perfect voor deze tijd van het jaar. In de wintermaanden is onze huid toch meestal wat droger, door enerzijds de kou van buiten, de droge warme lucht van binnen, én het feit dat ze de hele dag opgesloten zit onder laagjes kleding. Ondanks regelmatig (in mijn geval: iedere dag) smeren kan ze zo tegen het einde van de winter wat droog aanvoelen. En aangezien we over een tijdje weer in blote armen en benen mogen verschijnen, kun je maar beter op tijd beginnen met het herstellen van je huid, toch?

Ingrediënten

Dr. Organic is één van mijn favoriete merken bij Holland & Barrett. En dat komt voornamelijk door de mooie ingrediënten van de producten. Waar bij de meeste cosmeticamerken water het belangrijkste ingrediënt is, is dat bij Dr. Organic niet het geval. Bijna alle producten van dit merk hebben Aloë Vera sap als basis, een ingrediënt wat ook echt iets doet voor je huid. Aloë Vera werkt intensief vochtinbrengend, kalmerend en herstellend op de huid. Verder bevat de Dr. Organic Manuka Honey Skin Lotion verzorgende oliën en boters als Olijfolie, Cacaoboter, Sheaboter en Zonnebloemolie. Andere natuurlijke, werkzame ingrediënten zijn Manuka honing, Glycerine, Vitamine E en Appel-extract.

De Skin Lotion bevat geen nare ingrediënten zoals parabenen, synthetische kleurstoffen of minerale olie. Uiteraard zijn de producten van Dr. Organic dierproefvrij.

Dr. Organic Manuka Honey Skin LotionTextuur, geur en werking

De textuur van Dr. Organic Manuka Honey Skin Lotion is zoals ik hem graag zie bij een bodylotion: romig, maar wel goed smeerbaar. Hij voelt bij het aanbrengen heerlijk vol aan, maar laat zich uitstekend verdelen. Hij trekt redelijk snel in mijn huid, en past daardoor ook prima in mijn strakke ochtendroutine. Mijn huid voelt meteen na het aanbrengen, maar ook gedurende de dag, zacht en soepel, en comfortabel aan.

De geur is heerlijk warm en zoet: een echte honinggeur. Ik twijfelde van tevoren een beetje of ik de geur wel lekker zou vinden, maar die twijfel bleek ongegrond. Ik vind hem super lekker! De geur is niet overdreven sterk, maar blijft wel de hele dag aanwezig op mijn huid. Af en toe komt er een vleugje van de geur voorbij mijn neus, echt heerlijk! ♥

Dit was mijn eerste kennismaking met de Manuka Honey lijn van Dr. Organic, maar er gaan zeker meer producten volgen!

Dr. Organic Manuka Honey Skin Lotion kost € 9,99 voor 200 ml, de producten van Dr. Organic zijn exclusief te koop bij Holland & Barrett. (Tip: de producten van Dr. Organic zijn vaak afgeprijsd bij Holland & Barrett.) Ik heb dit product ontvangen voor mijn blog.

8 Comments on Dr. Organic Manuka Honey Skin Lotion

 1. Tina
  7 februari 2020 at 11:17 (8 maanden ago)

  hallo Natasja, ik ben al even superfan van Dr. Organic, maar geuren vallen natuurlijk te betwisten op ieders smaak 😉 heb jij ooit een blog of review gemaakt van de dag en/of nachtcrème -> Argan, Cocos of Dead Sea?
  ik vind ze niet direct terug vandaar !

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 februari 2020 at 18:41 (8 maanden ago)

   Hoi, nee daar heb ik nog geen review over geschreven.

   Beantwoorden
 2. Neeltje
  7 februari 2020 at 07:35 (8 maanden ago)

  Oh, ik gebruik nu bodylotions, olie en butter van weleda. Maar deze klinkt ook erg lekker.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  6 februari 2020 at 15:46 (8 maanden ago)

  Ik hou niet zo van de geur van honing, maar de werking klinkt goed!

  Beantwoorden
 4. bychristiana
  6 februari 2020 at 09:16 (8 maanden ago)

  Dit lijkt mij ook wel wat, ik hou in cosmetica ook altijd wel van honinggeuren.

  Beantwoorden
 5. José
  5 februari 2020 at 22:05 (8 maanden ago)

  Ik vind het een heerlijke geur! Gebruik al heel lang de shampoo en conditioner, deze skin lotion spreekt me ook aan! En niet op dieren getest, dat is toch een vereiste voor mij.

  Beantwoorden
 6. Donna
  5 februari 2020 at 14:12 (8 maanden ago)

  Ik vind de geur van deze lijn zo lekker. Ik gebruik de voetcreme en ben daar heel tevreden over.

  Beantwoorden
 7. Marije
  5 februari 2020 at 07:56 (8 maanden ago)

  Klinkt goed, ben erg benieuwd naar de geur. Of deze niet te zoet voor mij is.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.