Dr Organic Pomegranate Anti-Aging Cream en Rose Otto Night Cream

Het is alweer een tijdje geleden dat ik bij het ontzettend leuke en interessante event van Dr. Organic was. We kregen toen een overvolle goodiebag met heerlijke producten mee naar huis, waar ik nog lang niet over uitgepraat ben. In dit artikel laat ik je twee mooie anti-aging gezichtscrèmes van Dr. Organic zien: Dr Organic Pomegranate Anti-aging Cream en Rose Otto Night Cream.

Dr Organic Pomegranate Anti-Aging Cream

Dr Organic Pomegranate Anti-Aging Cream en Rose Otto Night Cream

Dr Organic heeft verschillende, uitgebreide verzorgingslijnen, allemaal met hun eigen specifieke werking. Je vindt in het assortiment producten voor zowel huidverzorging, haarverzorging als gezichtsverzorging. Een van de voordelen van Dr Organic vind ik het feit, dat je door het uitgebreide assortiment ook prima kunt mixen en matchen tussen de verschillende lijnen. Zo gebruikte ik de afgelopen weken een dagcrème uit de Pomegranate lijn én een nachtcrème uit de Rose Otto lijn.

Dr Organic Pomegranate Anti-Aging Cream

Dr Organic Pomegranate Anti-aging Cream

Granaatappel is rijk aan antioxidanten en staat bekend om zijn anti-aging werking. De producten uit de Dr Organic Pomegranate lijn revitaliseren de huid, voeden en herstellen haar en verbetert de elasticiteit. De Anti-Aging Cream is speciaal geschikt voor de droge en rijpere huid.

Dr Organic Pomegranate Anti-Aging Cream

Waar bijna alle verzorgingsproducten als belangrijkste ingrediënt water hebben, staat bij de Dr Organic Pomegranate Anti-aging Cream Aloë Vera extract bovenaan. Dit is een ingrediënt wat bekend staat om zijn helende, herstellende eigenschappen op de huid. Verder bevat de crème onder andere Iers mos, wat de huid verzacht en kalmeert. Verder zie ik, naast de eerder genoemde Granaatappelsap, nog enkele plantenextracten, vitamine E en coenzym Q10 in de lijst voorbij komen. De crème is geschikt voor vegetariërs en veganisten en is (uiteraard) niet op dieren getest.

Dr Organic Pomegranate Anti-Aging Cream

Dr Organic Pomegranate Anti-aging Cream heeft een vrij lichte textuur, die het midden houdt tussen een gel en een crème. Hierdoor brengt hij prettig aan en smeert goed uit, en trekt na het aanbrengen en inmasseren vrij snel in de huid. Hij vormt een uitstekende basis voor mijn make-up, die ik daarna aanbreng. Het enige minpuntje vind ik de geur, die is een beetje muf en oubollig, vind ik. Maar (gelukkig voor mij) trekt de geur na het aanbrengen ook vrij snel weer weg, ze blijft niet op mijn huid aanwezig.

Dr Organic Pomegranate Anti-Aging Cream

Hier zie je goed de lichte textuur van de crème.

Dr Organic Pomegranate Anti-Aging Cream

Hoewel ik in eerste instantie de lichte gel-achtige textuur niet zo goed kon rijmen met een goede anti-aging werking, is die er wel degelijk. De crème geeft mijn huid de voeding en bescherming die ze op mijn bijna-42-jarige leeftijd goed kan gebruiken (lees: hard nodig heeft). Ook op de paar koudere dagen die we deze winter mochten beleven, verzorgde ze mijn huid uitstekend. Mijn huid voelt zacht en glad, en ziet er gezond en fris uit.

Dr Organic Pomegranate Anti-aging Cream kost € 12,59 voor een (glazen) pot van 50 ml, en dat is een hele mooie prijs voor een natuurlijk gezichtsverzorgingsproduct van deze kwaliteit.

Dr Organic Rose Otto Night Cream

Dr Organic Rose Otto Night Cream

De Rose Otto lijn van Dr Organic is op basis van de zeer rijke rozenolie (Rosa Damascena). De producten voeden en kalmeren de huid, en ondersteunen de natuurlijke aanmaak van collageen. Fijne lijntjes worden verminderd en de huid wordt gevitaliseerd.

Dr Organic Rose Otto Night Cream

Een mooie quote op het doosje: 100% natuurlijke extracten zorgen voor 100% effectieve resultaten. Dat klinkt veelbelovend!

Dr Organic Rose Otto Night Cream

Ook bij de Dr Organic Rose Otto Night Cream staat Aloë Vera extract bovenin in de ingrediëntenlijst. Het is fijn om te weten dat een groot deel van het product wat je gebruikt, uit werkzame stoffen bestaat, in plaats van een plonsje water. Verder zie ik ontzettend veel verzorgende ingrediënten: glycerine, Sheabutter, Rozenbottelolie, Rozenwater, Jojoba olie, olie uit Passiebloem-zaad, Rozen-extract, Rozen-olie (de Rosa Damascena is erg goed vertegenwoordigd in de ingrediëntenlijst, dat zie ik graag!) en nog meer. De parfum die in de crème zit, is van natuurlijke afkomst.

Dr Organic Rose Otto Night Cream

De beloftes op het potje van de Dr Organic Rose Otto Night Cream zijn veelbelovend!

Dr Organic Rose Otto Night Cream

Dr Organic Rose Otto Night Cream

De textuur van deze crème is beduidend rijker en voller. Waar ik tot een paar jaar geleden doodsbang was voor rijke nachtcrèmes (of crèmes in het algemeen, ik was bang dat ik ’s ochtends wakker zou worden met een hoofd vol pukkels), kan het me tegenwoordig niet snel te rijk zijn. Het gevoel van een goede, voedende nachtcrème op mijn huid na een lange, drukke werkdag voelt zó ontzettend goed, dat valt bijna niet uit te leggen. Om het over het resultaat de volgende ochtend nog maar even niet te hebben, dat komt zo 😉

Dr Organic Rose Otto Night Cream

Mijn huid weet prima raad met de verzorgende ingrediënten van de Dr Organic Rose Otto Night Cream. De crème voelt zowel bij het aanbrengen als na het inmasseren heel zacht en verzorgend, ik voel gewoon bijna hoe de oliën en plantenextracten hun werk doen 😉 De volgende ochtend voelt mijn huid heerlijk zacht en glad, en ontspannen aan. Ook hier is de geur (onmiskenbaar de geur van rozen) het enige minpuntje wat ik kan bedenken, maar is tegelijkertijd ook niet echt een minpuntje te noemen omdat deze vrij snel weer verdwenen is. Ik ben erg onder de indruk van deze twee gezichtscrèmes van Dr Organic, mijn nieuwsgierigheid is dermate gewekt dat ik zeker meer gezichtsverzorging van dit merk wil proberen!

Dr Organic Rose Otto Night Cream is iets duurder dan de dagcrème, maar met € 13,99 voor een pot van 50 ml nog steeds een prima prijs voor zo een mooi product. Het assortiment van Dr Organic is verkrijgbaar in de winkels en de webshop van De Tuinen, en is dus vrij makkelijk verkrijgbaar. Op dit moment geldt de actie 3 halen, 2 betalen, een mooie gelegenheid om kennis te maken met dit merk (als je het nog niet kent) als je het mij vraagt!

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

7 Comments on Dr Organic Pomegranate Anti-Aging Cream en Rose Otto Night Cream

 1. Evelien
  24 februari 2016 at 22:57 (6 jaren ago)

  Wat een fijne producten. Vooral opvallend dat aloë vera bovenaan de ingrediëntenlijst staat bij beide producten – I like! Ook zijn de prijzen erg schappelijk. De rozengeur klinkt voor mij wel erg prettig, ik houd van rozengeur haha!

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  23 februari 2016 at 18:16 (6 jaren ago)

  Ik heb alleen nog shampoo en conditioner geprobeerd, maar ik ben zo benieuwd naar meer van dit merk!

  Beantwoorden
 3. Yvonne
  23 februari 2016 at 17:48 (6 jaren ago)

  Die met granaatappel lijkt mij erg fijn. Ik merk nu ook dat mijn huid na een paar maanden winter wel iets extra’s kan gebruiken.

  Beantwoorden
 4. manon
  23 februari 2016 at 17:43 (6 jaren ago)

  Leuk die verpakkingen! wat fijn dat de producten zo goed zijn

  Beantwoorden
 5. jeapiebel
  23 februari 2016 at 08:23 (6 jaren ago)

  Ik was altijd nieuwsgierig naar dit merk. Heb hem laatst nog bij de Tuinen zien en twijfel. Lijken mij prima producten om eens te proberen. Maar eerst oude voorraad opmaken.

  Beantwoorden
 6. Roos
  23 februari 2016 at 06:45 (6 jaren ago)

  Wat fijn dat de produkten zo goed bevallen.
  Ik gebruik van deze lijn de sea minerals dag- en nachtcreme en ik ben ook heel erg enthousiast.

  De geur is inderdaad wennen maarja, sea minerals is parfumvrij en de prachtige ingredientenlijst maakt dat meer dan goed. Mijn huid is er zo van opgeknapt, ben er echt blij mee. Mijn holy grail zou je het kunnen noemen 🙂

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  23 februari 2016 at 06:17 (6 jaren ago)

  Ik moet nodig eens mijn huid van het gezicht een boost geven nu we naar het voorjaar toe gaan en eerst nog even een aantal ijskoude dagen moeten doorstaan….
  Door diverse weersinvloeden en uitlaatgassen van auto’s etc. krijg ik sneller een droge trekkerig gezicht.
  Dat is niet fijn. Dus zijn een goede nachtcréme en anti agingcréme een weldaad voor de huid.
  Ik vindt je review erg duidelijk en met zeer goede productfoto’s.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.