Dr. Organic Rose Otto gezichtsverzorgingslijn

Een tijdje geleden kreeg ik een heerlijk pakket opgestuurd, met daarin vijf producten uit de Dr. Organic Rose Otto gezichtsverzorgingslijn. Omdat ik op dat moment nog andere gezichtsverzorging aan het testen was, duurde het even voor deze review online kwam. Maar natuurlijk deel ik deze mooie producten alsnog graag met jullie!

Dr. Organic Rose OttoDr. Organic Rose Otto gezichtsverzorginglijn

Dankzij mijn blog heb ik het merk Dr. Organic leren kennen. En meteen vanaf het eerste moment heeft dit merk een speciaal plekje in mijn hart veroverd. Dr. Organic heeft een prachtig assortiment productlijnen, en blijft zich steeds vernieuwen en uitbreiden. Het merk produceert ecobewuste cosmeticaproducten waarbij respect voor de aarde steeds van groot belang is. De Dr. Organic Rose Otto lijn is gebaseerd op de roos, welke veel goede eigenschappen voor de huid heeft. Ik laat in dit artikel vijf producten uit deze mooie lijn zien.

Dr. Organic Rose OttoDr. Organic Rose Otto Day Cream (€ 13,99/50 ml)

Kalmeert en verstevigt: de voedende dagcrème stimuleert de celvernieuwing en de aanmaak van collageen en elastine. De lichte textuur zorgt ervoor dat de vochtbalans wordt hersteld en de huid voelt stevig aan dankzij de biologische Rose Otto olie en natuurlijke actieve ingrediënten, waaronder rozenwater, Iers mos en kamille

Dr. Organic Rose Otto Dr. Organic Rose Otto

Zoals ik gewend ben van Dr. Organic, bevat de Dr. Organic Rose Otto Day Cream hele mooie, grotendeels natuurlijke ingrediënten. Ingrediënten die de naam werkstoffen zeker mogen dragen. Zoals Rozenwater, Rozenbloesemextract, Rozenolie, Aloë Vera sap en verschillende verzorgende, verzachtende oliën en boters. Alle producten van Dr. Organic zijn vrij van SLS, parabenen, kunstmatige kleurstoffen, minerale olie en siliconen. En uiteraard zijn de producten dierproefvrij.

Dr. Organic Rose Otto Dr. Organic Rose OttoDe dagcrème heeft een heerlijke dunne textuur, die zelfs op de snikhete dagen die we deze zomer hadden, prima aanvoelde op mijn huid. Het is een perfecte basis onder mijn make-up, en ondanks de dunne textuur verzorgt de crème mijn huid uitstekend.Ze voelt de hele dag verzorgd, gehydrateerd en comfortabel aan. De rozengeur is in de producten vrij aanwezig bij het aanbrengen, maar het is gelukkig wel een pure rozengeur. Niet zo’n plastic fantastic potpourrigeur 😉

Dr. Organic Rose OttoDr. Organic Rose Otto Night Cream (€ 13,99/50 ml)

Houdt rimpels op afstand: deze luxe anti-ageformule bevat Rose Otto olie die rijk is aan antioxidanten en werkt als een schoonheidsslaapje. De formule stimuleert het nachtelijk huidherstel en de aanmaak van collageen en elastine. Bij het ontwaken ziet de huid er jeugdig uit en voelt zijdezacht en stevig aan.

Dr. Organic Rose Otto Dr. Organic Rose OttoOok de Dr. Organic Rose Otto Night Cream bevat veel natuurlijke ingrediënten, die vooral gericht zijn op herstel. En die natuurlijke ingrediënten: dat verschil voel je. Je voelt zowel bij het aanbrengen als bij de werking gewoon dat de ingrediënten in je huid trekken en ook daadwerkelijk iets doen.

Dr. Organic Rose Otto Dr. Organic Rose Otto

De nachtcrème heeft een wat meer romige textuur, maar smeert nog steeds ontzettend goed uit. En na het aanbrengen en intrekken voelt ook deze heel comfortabel aan op mijn huid. Tijdens de echte plaknachten heb ik de crème overgeslagen en verruild voor alleen het serum hieronder. Maar verder is het een crème met een aangenaam rijke textuur, waar mijn huid het uitstekend op doet. ‘s Ochtends voelt ze glad en comfortabel aan, en ziet er gezond uit.

Dr. Organic Rose OttoDr. Organic Rose Otto Facial Serum (€ 18,99/50 ml)

Herstelt en revitaliseert: dit serum bevat een combinatie van oliën die rijk zijn aan Omega 3, 6 en 9, het herstelt de vochtbalans en verstevigt de huid intensief. Jojoba-, calendula- en Rose Otto olie voeden de huid met polypeptiden, lipiden en ceramiden. Voor hernieuwde elasticiteit en stevigheid!

Dr. Organic Rose Otto Dr. Organic Rose OttoEen serum maakt al jaren deel uit van mijn dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine. Waarbij een serum in olie-vorm eigenlijk wel mijn voorkeur heeft, mijn huid is daar gewoon het meest bij gebaat. Dr. Organic Rose Otto Facial Serum bevat heel veel prachtige, natuurlijke oliën. Waaronder een aantal van mijn favorieten: Rozenbloesemolie, Amandelolie, Rijstekiemolie en Arganolie.

Dr. Organic Rose OttoDoseren met een pipetje: het blijft luxe aandoen vind ik.

Dr. Organic Rose Otto Dr. Organic Rose OttoHet Facial Serum is een vrij volle olie. Persoonlijk houd ik daar wel van. En na het aanbrengen en inmasseren voelt ze geenszins vet of te vol aan. Sterker nog: tijdens de bloedhete plaknachten waar ik hierboven al over vertelde, gebruikte ik dit serum als nachtverzorging. Het voelt heel licht aan op mijn huid, ik ervaarde tijdens die nachten niet één keer een te vol of vet gevoel. Ook onder mijn nachtcrème voelt het serum heerlijk licht aan. Qua verzorging biedt ze mijn huid alleen maar goeds: mijn huid voelt zacht, intens gevoed en gezond aan. Ik vind het een prachtig serum voor een bijzonder mooie prijs!

Dr. Organic Rose OttoDr. Organic Rose Otto Eye Serum (€ 15,99/15 ml)

Frisse blik: Rose Otto olie en rozenwater verzachten en hydrateren de tere huid rond de ogen intensief. Een combinatie van Aloë vera, kamille, passiebloem en calendula helpt het ontstaan van rimpeltjes en donkere kringen te bestrijden.

Dr. Organic Rose Otto Dr. Organic Rose OttoAl zolang ik me kan herinneren, gebruik een aparte oogcrème. Meestal is dat een oogcrème die zowel voor overdag als ‘s nachts geschikt is. Dr. Organic Rose Otto Eye Serum is speciaal bestemd voor ‘s nachts, om het vocht in de tere huid rondom de ogen te herstellen.

Het Eye Serum bevat een werkelijk prachtige combinatie van natuurlijke werkzame stoffen. Ingrediënten die enerzijds de huid intensief hydrateren en verzachten, en anderzijds helpen om het ontstaan van fijne rimpeltjes tegen te gaan.

Dr. Organic Rose OttoHet Eye Serum heeft een hele lichte gel-crème textuur. Hij laat zich goed verdelen en inmasseren (let op dat je niet te hard wrijft over de huid onder je ogen) en trekt lekker snel in. Ik had verwacht dat de textuur vrij vol zou zijn, maar dat is echt niet het geval. Je zou hem volgens mij ook prima overdag kunnen gebruiken.

Dr. Organic Rose OttoIk vind het Dr. Organic Rose Otto Eye Serum echt zó ontzettend fijn qua gebruik en werking! Het maakt de huid onder mijn ogen zacht en soepel, en zorgt voor een frissere blik. Rimpels verdwijnen niet (maar dat lukt geen enkele crème, ondanks de beloftes), maar doordat de huid soepeler en zachter is, zijn ze wel minder zichtbaar. Ik vind het een erg goede oogcrème voor een héle mooie prijs!

Dr. Organic Rose OttoDr. Organic Rose Otto Face Mask (€ 9,99/125 ml)

Opknapbeurt: dit zuiverende masker absorbeert overtollig talg, vuil en andere onzuiverheden en reinigt de huid diep. Toegevoegde Aloë vera, kamille en passiebloem hydrateren de huid intensief. De huid komt weer in balans en voelt heerlijk zacht aan!

Dr. Organic Rose Otto Dr. Organic Rose OttoHet Dr. Organic Rose Otto gezichtsmasker werkt reinigend en hydraterend tegelijk. En is dus uitermate geschikt voor de wat oudere huid, die een wat mildere verzorging nodig heeft. Naast Rozenolie en Rozen-extract bevat het verschillende kleisoorten, die overtollig vuil, talg en onzuiverheden verwijderen en een diep reinigende werking hebben. En Aloë Vera, Kamille en Passiebloem verzachten en kalmeren de huid juist weer.

Dr. Organic Rose Otto Dr. Organic Rose OttoHet Face Mask is ook echt een heerlijk verzorgingsproduct uit de Dr. Organic Rose Otto lijn. Afgelopen warme weken/maanden gebruikte ik haar ook héél graag. Bij het aanbrengen heeft ze namelijk een enigszins verkoelende werking, en dat kon ik goed gebruiken 😉 Na het aanbrengen laat je het masker zo’n tien minuten inwerken, het droogt dan op. In tegenstelling tot veel andere kleimaskers wordt het niet keihard, en dat vind ik een groot pluspunt. Na het inwerken verwijder je het masker met warm water, eventueel met behulp van een gezichtsdoekje. Dat laatste heeft mijn voorkeur.

Meteen na gebruik van het masker voelt mijn huid schoon, écht schoon, en lekker zacht. En bij regelmatig gebruik blijft ze zo goed als vrij van onzuiverheden en ziet er fris uit. Waar ik veel kleimaskers te heftig vind voor mijn 40-plus huid, reinigt dit masker mijn huid grondig maar op een zachte manier. Ook hier is de prijs ontzettend vriendelijk: 10 euro voor een royale tube, waar je zeker 10 tot 15 keer een maskertje mee kunt ‘doen’.

De producten van Dr. Organic zijn exclusief verkrijgbaar bij Holland & Barrett (voorheen De Tuinen). Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

7 Comments on Dr. Organic Rose Otto gezichtsverzorgingslijn

 1. Jeanelle
  18 augustus 2018 at 12:26 (11 maanden ago)

  Wat een mooi merk. Ben erg benieuwd naar het oogserum en het masker. Staat nu op mijn lijstje.

  Beantwoorden
 2. Neeltje
  17 augustus 2018 at 19:08 (11 maanden ago)

  Dit klinkt als een merk dat ik op mijn lijstje moet zetten. Heb net een nieuw flesje serum en tube masker gekocht. Maar zodra ik daar doorheen ben ga ik deze proberen. Klinkt veelbelovend.
  Neeltje

  Beantwoorden
 3. Wendy
  17 augustus 2018 at 08:59 (11 maanden ago)

  Mooie priducten, van een mooi en eerlijk merk, daar hou ik van.. Ik ben heel benieuwd naar het serum, lijkt me zo te horen echt fijn. Bedankt voor je leuke maar eerlijke blog artikel.

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  17 augustus 2018 at 08:59 (11 maanden ago)

  Wat is het toch leuk dat dit merk zo veelzijdig is én makkelijk verkrijgbaar!!

  Beantwoorden
 5. bychristiana
  17 augustus 2018 at 08:00 (11 maanden ago)

  Eigenlijk spreken alle producten mij aan, en dan vooral het serum omdat jij daar zo te lezen heel enthousiast over bent! Fijn ook dat het masker niet keihard wordt, ik hou daar zelf ook nooit zo van.

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  17 augustus 2018 at 06:37 (11 maanden ago)

  Mooie opvallende producten

  Beantwoorden
 7. Marije
  17 augustus 2018 at 06:21 (11 maanden ago)

  Dr. Organic blijft een mooi merk!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.