Dr. Organic Shea Butter Skin Lotion en Body Scrub

Afgelopen zomer introduceerde Dr. Organic een nieuwe lijn, op basis van Shea Butter uit Burkina Faso. Ik schreef al eerder een artikel over producten uit de lichaamsverzorgingslijn en uit de gezichtsverzorgingslijn. Deze lijn behoorde tot één van mijn favoriete nieuwkomers uit 2018, en ik was dan ook super blij toen ik voor Kerst een pakketje ontving met daarin nog eens twee producten: de Dr. Organic Shea Butter Skin Lotion en Body Scrub. Omdat ik zo’n fan ben, deel ik deze twee producten ook nog graag met je!

Dr. Organic Shea Butter Skin LotionDr. Organic Shea Butter Skin Lotion en Body Scrub

Dr. Organic gebruikt Shea Butter uit Burkina Faso, waar de bewoners al eeuwenlang gebruik maken van het zogenaamde ‘women’s gold’ voor hun schoonheidsrituelen. Voor de Shea Butter lijn combineert Dr. Organic Shea Butter met biologische oliën en voedende fruitextracten. Het resultaat is een heerlijke, luxe huidverzorgingslijn die de huid direct verzacht met een verrukkelijk, subtiel aroma!

De werkelijk hemelse geur was het eerste wat mij opviel toen ik de producten van de Dr. Organic Shea Butter lijn ontving. Logisch, want ruiken is nu eenmaal het eerste wat je doet aan verzorgingsproducten. Of ben ik de enige die dat doet?

Maar naast de heerlijke geur hebben de producten gewoon ook een ontzettend goede werking. De Wonder Oil heeft mijn huid gedurende de hele (warme) zomer goed verzorgd, en in het najaar mocht de heerlijke Body Butter het stokje overnemen. De dag- en nachtcrème heb ik zowel in de zomer als in het najaar gebruikt, ik ben er nog steeds fan van.

Dr. Organic Shea Butter Skin LotionDr. Organic Shea Butter Body Scrub

De rijke textuur met Shea Butter, Aloë vera en zoete amandelolie bevat biologische mango- en papaja-extracten. De fijne scrubkorreltjes zijn gewonnen uit vulkanisch gesteente (perliet) en onschadelijk voor het milieu. Met de bodyscrub verwijder je dode huidcellen mild maar effectief, waardoor een doffe en droge huid weer prachtig gaat glanzen. De voedende bestanddelen zorgen voor instant verzorging. Gebruik één tot twee keer per week onder de douche ter voorbereiding op de lichaamsverzorging.

Dr. Organic Shea Butter Skin LotionIk probeer om minstens één keer per week mijn huid te scrubben. Dat is ontzettend goed voor je huid, om haar regelmatig te ontdoen van dode huidcellen. En ik heb het al vaker gezegd: dat gevoel van een net gescrubde huid is gewoon heerlijk. Zo zacht, alsof ze helemaal nieuw is!

Dr. Organic Shea Butter Skin LotionDr. Organic Shea Butter Body Scrub bevat (zoals ik natuurlijk al wel verwachtte) heerlijke ingrediënten waar je huid écht blij van wordt. Ingrediënten als Shea Butter, Aloë Vera sap, Zoete Amandelolie en Kokosolie verzorgen, hydrateren en voeden je huid tijdens het scrubben. De scrubdeeltjes worden gevormd door gemalen vulkanisch gesteente, en zijn heel fijn. Daarnaast bevat de scrub biologisch Papaya-extract, wat een natuurlijke exfoliërende werking heeft op de huid. Mango-extract herstelt en beschermt de huid. 70% van de ingrediënten is biologisch!

Dr. Organic Shea Butter Skin LotionBabybilletjes-zacht

Dr. Organic Shea Butter Body Scrub heeft een heel zachte, romige textuur. De scrubkorreltjes zijn in eerste instantie nauwelijks voelbaar. Pas bij het inmasseren over mijn vochtige huid voel ik de subtiele scrubkorreltjes. Omdat ik zelf wel van een pittig scrubje houd, vroeg ik me in eerste instantie af of de subtiele korreltjes wel iets deden voor mijn huid. Maar dat bleek zeker wel het geval. Na het afspoelen en afdrogen voel ik duidelijk dat mijn huid gladder en zachter is.

Wist je trouwens dat je huid door haar te scrubben een verzorgend product wat je daarna aanbrengt, veel beter kan opnemen?

Dr. Organic Shea Butter Skin LotionDr. Organic Shea Butter Body Scrub kost € 9,99 voor 200 ml.

Dr. Organic Shea Butter Skin LotionDr. Organic Shea Butter Skin Lotion

De rijke, voedende huidlotion voor gezicht en lichaam bevat een mix van Shea Butter, Aloë vera en fruitextracten. De textuur is verrijkt met natuurlijke ingrediënten als cacaoboter, kokosolie en Aloë vera-sap. De rijke, intensief verzorgende lotion hydrateert de huid langdurig en laat een heerlijk aroma achter.

Ik testte dus eerder al de Body Butter en Wonder Oil uit deze heerlijke lijn. Dit zijn beiden natuurlijk vrij rijke, volle producten voor de huid. Voor iedereen die liever wat lichters gebruikt na het douchen, is de Skin Lotion een aanrader.

Dr. Organic Shea Butter Skin LotionOok hier weer prachtige ingrediënten als Shea Butter, Aloë Vera sap, Kokosolie, Cacaoboter, Papaya- en Mango-extract en Quinoa extract. Deze laatste is rijk aan aminozuur en proteïne en helpt de huidbarrière sterker te maken.

Dr. Organic Shea Butter Skin LotionDe Skin Lotion is vrij van minerale oliën en siliconen, parabenen, synthetische kleurstoffen en andere ingrediënten die je liever niet op je huid smeert. En ook hier is 70% van de ingrediënten biologisch.

Dr. Organic Shea Butter Skin LotionDr. Organic Shea Butter Skin Lotion heeft een dunne textuur, precies zoals ik aan de hand van de naam verwacht had. De lotion smeert makkelijk uit en trekt lekker vlot in de huid. Hij heeft dezelfde warm-zoete, hemelse geur als de andere producten uit deze lijn ♥ Na het intrekken laat de Skin Lotion een verzorgend laagje achter op mijn huid, wat niet vet of plakkerig aanvoelt. Hij beschermt mijn huid uitstekend, ook op de koudere dagen. Vanwege de dunne textuur en het snelle intrekken denk ik dat de Skin Lotion ook prima te gebruiken is in het voorjaar en zomer.

Dr. Organic Shea Butter Skin LotionDr. Organic Shea Butter Skin Lotion kost € 9,99 voor 200 ml.

Verkrijgbaarheid

De producten van de Dr. Organic Shea Butter lijn zijn exclusief verkrijgbaar bij Holland & Barrett. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor mijn blog.

3 Comments on Dr. Organic Shea Butter Skin Lotion en Body Scrub

 1. Miranda Aerts
  30 januari 2019 at 13:28 (7 maanden ago)

  Ik ben ook erg benieuwd naar de geur, de review klinkt goed 🙂

  Beantwoorden
 2. Marije
  30 januari 2019 at 07:54 (7 maanden ago)

  Ben nu wel benieuwd naar de geur. Ga zeker even snuffelen want hij klinkt goed.

  Beantwoorden
 3. bychristiana
  30 januari 2019 at 07:24 (7 maanden ago)

  Ik zag deze producten net ook bij Babs voorbijkomen! De textuur van de scrub spreekt mij het meeste aan. Ik hou natuurlijk juist van die zachte texturen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.