Dr. Organic Snail Gel Face & Body

Slakkenslijm in cosmetische producten: iedereen heeft er vast wel eens over gehoord. Persoonlijk heeft het mij nooit zo getrokken, maar toen ik werd gevraagd om de Dr. Organic Snail Gel te testen, was ik toch wel nieuwsgierig. Vooral omdat Dr. Organic een heel mooi merk is wat het belang van de natuur en de dieren voorop heeft staan, en tegen dierproeven is. Met dit merk durfde ik de stap naar slakkenslijm wel aan, ik vertel jullie er in dit artikel meer over!

Dr. Organic Snail Gel

Dr. Organic Snail Gel Face & Body

Het is alweer een aantal jaar geleden dat ‘men’ ontdekte dat slakkenslijm een hydraterende, verzachtende, herstellende en anti-aging werking op de huid heeft. Niet zo gek, als je bedenkt dat slakkenslijm de slak zelf helpt zijn huisje of huid snel te herstellen als deze beschadigd is. Hoewel er in het begin wel enige weerstand was (en eerlijk is eerlijk, ik blijf het een gekke gedachte vinden, dat ik slakkenslijm (ieuw!) op mijn huid smeer), wogen de voordelen en resultaten hier niet tegenop, en al snel werd het een enorm populair cosmeticaproduct.

Dr. Organic Snail Gel

De weerstand die bij veel mensen nog heerst tegen Slakkengel, is het feit dat het slijm onder voor de slak stressvolle omstandigheden ‘geoogst’ zou worden. Er gaan zelfs geluiden op dat men de slakken pijn doet, of hun huid beschadigt om het slijm te verkrijgen. Voor ik met testen begon, heb ik via het PR-bureau van Dr. Organic hierover informatie opgevraagd en gekregen.

De slakken van Dr. Organic leven in een natuurlijke, biologische omgeving waar ze de hele dag naar hartelust kunnen rondkruipen en zoveel planten mogen opeten als ze willen en kunnen. Tijdens het kruipen scheidt de slak ook slijm uit, maar dit is anders van substantie dan het slijm wat in de Snail Gel zit. Om dit slijm, wat rijk is aan antioxidanten en regenerende ingrediënten, te verkrijgen, worden de slakken blootgesteld aan een gesimuleerde regenbui. De slakken ondervinden hier geen pijn van, en ze worden al zeker niet beschadigd, maar doordat een slak erg gevoelig is voor iedere vorm van aanraking, wordt een regendruppel al gezien als mogelijk gevaar, en op dat moment scheidt de slak het rijke slijm uit. De slakken worden op een steriele oppervlakte gezet, zodat het slijm opgevangen kan worden. Daarna mogen de slakken weer terug naar hun eigen plekje, om rustig verder rond te ‘scharrelen’.

Dr. Organic Snail Gel

Dr. Organic Snail Gel

Naast het slakkenslijm (Helix aspersa muller) bevat Dr. Organic Snail Gel nog meer bijzonder mooie, werkzame stoffen als Aloë Vera, Hyaluronzuur, Carob extract, May Chang olie, lemongrass olie en limoen olie. Net als alle andere producten van Dr. Organic is de gel vrij van parabenen, synthetische kleurstoffen, minerale oliën, Phthalaten, DEA en BHT.

Dr. Organic Snail Gel is geschikt voor zowel het gezicht als het lichaam, je gebruikt het onder je gebruikelijke crème of lotion. Ik heb de Gel getest op de huid van mijn décolleté, gedurende zes weken.

Dr. Organic Snail Gel

Dr. Organic Snail Gel is een transparante gel met een natuurlijk frisse geur. Ik was een beetje bang dat de gel erg slijmerig zou aanvoelen, maar dat is geenszins het geval. Hij voelt fris aan op mijn huid en smeert erg fijn en goed uit. Na het insmeren voel ik geen laagje meer op mijn huid, ook vormt de gel geen belemmering voor de crème die ik daarna gebruik, om goed in te trekken. Ik merk eigenlijk nauwelijks dat ik een extra laagje smeer.

Dr. Organic Snail Gel

Dr. Organic Snail Gel

Als ik de Dr. Organic Snail Gel een paar weken gebruik, merk ik dat mijn huid comfortabeler en soepeler aanvoelt. Ook merk ik tijdens het insmeren dat ze zachter en gladder aanvoelt. Het verschil is helaas nog niet duidelijk zichtbaar, daarvoor moet ik denk ik nog wat langer smeren. Maar gezien het feit dat de huid van mijn décolleté altijd een beetje droog en trekkerig aanvoelt, ben ik met dit resultaat al erg tevreden. Ik ben over mijn slakkenslijmvrees heen!

Dr. Organic Snail Gel Face & Body (€ 25,99/50 ml) is verkrijgbaar bij De Tuinen. In de Snail Gel lijn vind je ook nog een Hand & Nail Elixer (hiervan volgt snel een review) en een Facial Serum.

Gebruik jij weleens producten met slakkenslijm, of heb je ze weleens gebruikt?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

5 Comments on Dr. Organic Snail Gel Face & Body

 1. Marieke
  27 september 2015 at 13:25 (5 jaar ago)

  Ik ken het inderdaad. Toch laat ik dit product liever aan mij voorbijgaan, ik lijd namelijk serieus aan een slakken fobie 🙂

  Beantwoorden
 2. Manon
  25 september 2015 at 16:53 (5 jaar ago)

  Ik heb een snail gel voor mijn gezicht van de action ik vind die echt fijn. Deze klinkt ook goed, maar is wel iets duurder

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  25 september 2015 at 16:24 (5 jaar ago)

  Oh jeetje ik dacht meteen aan de slakken in de tuin bah.
  Maar is beauty land is het normaal om iets van slakken dat verwerkt is in een huidverz.product.
  Fijne en duidelijk review.

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  25 september 2015 at 15:13 (5 jaar ago)

  Ik had er nog nooit van gehoord maar ga die slijmsporen in de tuin nu met hele andere ogen bekijken ☺

  Beantwoorden
 5. mireille
  25 september 2015 at 08:15 (5 jaar ago)

  Heel mooi goedje dat slakkenslijm. Zit ook in sommige producten van Cenzaa om de huid te herstellen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.