Dr Pierre Ricaud – nieuwe najaarsproducten

Ik heb jullie hier op Beautyspots al eens vaker verteld over het merk Dr Pierre Ricaud, wat zowel qua uitstraling als qua producten veel op Yves Rocher lijkt. Vandaag laat ik jullie een aantal van de nieuwe najaarsproducten zien, waaronder een paar echte pareltjes!

Dr Pierre Ricaud

Dr Pierre Ricaud najaarsnieuwtjes

Het merk Dr Pierre Ricaud bestaat al 30 jaar, ik vind het best jammer dat het in Nederland nog niet zo bekend is. De producten die ik er van getest heb, zijn namelijk van een hele goede kwaliteit, en dat geldt ook voor de producten die ik je vandaag laat zien. Bovendien heeft het merk een paar mooie basis principes bij de vervaardiging van haar producten:

Onze laboratoria garanderen een maximale veiligheid : onze verzorgingen worden vervaardigd in Frankrijk, waarbij gebruik wordt gemaakt van nauwkeurig geselecteerde grondstoffen. Onze formules zijn parabeenvrij. Onze werkstoffen worden getest op celkweken, onze formules op huidmodellen en vervolgens op de gebruiksters, maar nooit op dieren.

Ik laat je hieronder de nieuwe producten van dit najaar zien!

Dr Pierre Ricaud

Tinted Serum

Het Tinted Serum was ik het meest nieuwsgierig naar. Het is een foundation in de vorm van een serum, het geeft de huid een anti-ageing effect en is langhoudend (12 uur). Er is keuze uit vier verschillende tinten: Licht Beige, Medium Gold Beige, Medium Beige Rosé en Donker Beige. Ik koos voor de kleur Medium Beige Rosé.

Dr Pierre Ricaud

De ingrediënten van het Tinted Serum zijn niet zoveel anders dan andere foundations, ik zie vooral veel siliconen. Deze zorgen ervoor dat je huid mooi glad eruitziet en voelt. Verder zie ik wel een paar werkzame stoffen als Hyaluronzuur en vitamine E, maar die staan vrij ver onderin de lijst, dus daar verwacht ik geen wonderen van. Maar goed, daar zijn andere producten voor, ik wil in dit geval gewoon een mooie foundation.

Dr Pierre Ricaud

De flacon ziet er ontzettend mooi en luxe uit, en voelt zwaar aan. Met het pompje kun je makkelijk en nauwkeurig doseren, ik gebruik 1,5 tot 2 pompjes.

Dr Pierre Ricaud

Dr Pierre Ricaud

De textuur van het Tinted Serum van Dr Pierre Ricaud is geweldig! Hij is vrij dun, maar toch romig en glad, en brengt ontzettend fijn aan. Ik gebruik hiervoor een foundationkwast, maar uiteraard kun je dit ook gewoon met je vingers doen. Het effect is prachtig: een medium dekking met een natuurlijke glow. Ik vind het een perfecte foundation voor de wat rijpere huid, juist vanwege de mooie textuur, hij smelt bijna op mijn huid en verbergt fijne lijntjes en droge plekjes perfect! Het enige minpuntje van de foundation vind ik de vrij sterke (parfum)geur, dat had van mij best wat minder gemogen. Het is een geur die luxe aandoet, maar is gewoon iets te sterk voor een make-up product, naar mijn mening.

Het Tinted Serum kost normaal gesproken 32 euro, maar bij Dr Pierre Ricaud geldt eigenlijk altijd wel een leuke aanbieding, zo betaal je momenteel slechts de helft.

Dr Pierre Ricaud

Enhancing Hair Care Oil

Je haar heeft het in het najaar zwaar te verduren. Grote temperatuursschommelingen, de verwarming die weer aan gaat, en ja hoor: droog haar is het resultaat! De Enhancing Hair Care Oil revitaliseert, verzorgt en maakt zowel kort als lang haar mooier. De olie kan zowel op nat als droog haar gebruikt worden.

Dr Pierre Ricaud

De haarolie blijkt vooral uit siliconen te bestaan, die weliswaar een beschermend laagje om je haar leggen, maar verder niet zo veel doen aan de oorzaak van de droogte. Dit blijkt ook overeen te komen met de werking: de olie maakt mijn haar direct zachter en glanzender, maar doet op termijn weinig.

Dr Pierre Ricaud

Dr Pierre Ricaud

Desondanks is het gewoon een erg lekkere olie, die mede dankzij zijn heerlijke friszoete geur fijn is in gebruik, hij maakt mijn haar niet zwaar en houdt het handelbaar. De Enhancing Hair Care Oil kost normaal 18 euro, nu wederom slechts de helft.

Dr Pierre Ricaud

Oogschaduw Tenue Parfaite

Dr Pierre Ricaud heeft verschillende mooie kleuren mono oogschaduw in het assortiment, waarvan ik de prachtige nieuwe kaki kleur ontving.

Dr Pierre Ricaud

Het doosje ziet er keurig uit en voelt stevig aan. Het is zelfs voorzien van een mini oogschaduwapplicator en een spiegeltje in het dekseltje, aan alles is gedacht. Het is een prachtige groene kleur met gouden glans. Een kleur die ik tot dusver niet zo vaak droeg, maar die verrassend mooi kleurt bij mijn ogen!

Dr Pierre Ricaud

De pigmentatie is uitstekend, de textuur lekker zacht en creamy, en de houdbaarheid uitstekend. Dit is ook een toppertje! De Oogschaduw Tenue Parfaite is verkrijgbaar in 14 kleuren en kost € 19,00 per stuk, nu slechts € 9,50 per stuk.

Dr Pierre Ricaud

Crème Lipstick Rouge Bordeaux

Bordeaux is natuurlijk dé najaarskleur bij uitstek voor lippen en nagels, en dus bracht Dr Pierre Ricaud een lipstick en een nagellak in deze mooie, klassieke kleur uit.

Dr Pierre Ricaud

De lipstick ziet er ook weer mooi en luxe uit, en voelt zwaar. Vooral het paarse logo op de dop vind ik poepie sjiek!

Dr Pierre Ricaud

Rouge Bordeaux is inderdaad een prachtige donkerrode kleur met een bruine ondertoon. Ik houd daar wel van!

Dr Pierre Ricaud

Bij het swatchen blijkt de lipstick iets minder pigmentatie te hebben dan ik gehoopt had. Dit soort kleuren moeten gewoon intens gepigmenteerd zijn, anders komen ze niet over. Ik laat je zo hieronder een complete make-up look zien. De lipstick kost € 19,00, nu met korting € 9,50.

Dr Pierre Ricaud

In dezelfde kleur is tevens een nagellak verkrijgbaar. Ik vind het echt een Beauty! Omdat mijn nagels momenteel echt een ramp zijn, heb ik de nagellak voor deze keer niet geswatcht, maar laat ik hem even zo aan je zien:

Dr Pierre Ricaud

Hij dekt perfect in twee laagjes, en heeft met een dag of vier een prima houdbaarheid. Ik vind het een mooie klassieker in je nagellakstash! De nagellak kost € 9,00, nu € 4,50.

Afgelopen weekend heb ik met de foundation, oogschaduw en lipstick een najaarslook gemaakt, zodat je de producten ook ‘live’ kunt zien. Dat geeft toch altijd een wat beter beeld. Op de eerste foto draag ik geen make-up, op de tweede foto alleen het Tinted Serum en daarna de complete look:

Dr Pierre Ricaud

Zonder make-up

Dr Pierre Ricaud

Met het Tinted Serum, wat een mooi resultaat he?

Dr Pierre Ricaud

Ooglook met de kaki oogschaduw

Dr Pierre Ricaud

En de complete look!

Je ziet dat de lipstick op mijn lippen ook niet mooi dekkend is. En dat vind ik echt ontzettend jammer, want ik vind het een prachtige kleur. En de lipstick heeft een crèmige textuur, wat ik zeker in het najaar erg prettig vind.

Mijn absolute favorieten uit de nieuwe najaarsproducten van Dr Pierre Ricaud zijn met stip de foundation en de oogschaduw, dat vind ik echte aanraders. Welk product vind jij het meest veelbelovend?

Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

8 Comments on Dr Pierre Ricaud – nieuwe najaarsproducten

 1. hilde
  13 oktober 2016 at 22:31 (6 jaren ago)

  Ik vind die oogschaduw zo ontzettend mooi! Ik hou van die kleur. ( en hij matcht ook mooi met de bloemblaadjes in je jurk! 😉 )

  Beantwoorden
 2. Talitha
  13 oktober 2016 at 21:19 (6 jaren ago)

  Ik kan de foto’s niet zien? 🙁

  Beantwoorden
 3. Manon
  13 oktober 2016 at 15:17 (6 jaren ago)

  Ik ben heel erg benieuwd naar de olie!

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  13 oktober 2016 at 12:14 (6 jaren ago)

  Dat zijn mooie producten inderdaad. De foundation en de oogschaduw ga ik ook eens bekijken, die groene kleur laat jouw ogen heel mooi oplichten; een frisse najaarslook 🙂

  Beantwoorden
 5. Mireille
  13 oktober 2016 at 07:25 (6 jaren ago)

  Prachtige oogschaduw. Vroeger wel eens wat gebruikt van dit merk. Lekkere producten maar ik mis toch wel echt de intensievere werkstoffen.

  Beantwoorden
 6. marije
  13 oktober 2016 at 06:54 (6 jaren ago)

  De oogschaduw staat je echt geweldig. Zonde van de lipstick.

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  13 oktober 2016 at 06:51 (6 jaren ago)

  Zo een prachtige look!
  Mooie producten.
  Ik wist niet dat dit merk zoveel luxe uitstraalt.

  Xoxo

  Beantwoorden
 8. Jori
  13 oktober 2016 at 06:07 (6 jaren ago)

  Wauw mooie look,vooral de kleur van de oogschaduw.Echt heel jammer vd lipstick want ik hou altijd wel van een matchende lipstick met nagellak.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.