Dr Renaud Iris Firming Lifting Cream Anti-Ageing Care

Ondanks de vele merken die de afgelopen 2,5 jaar al de revue gepasseerd zijn op Beautyspots, blijf ik nieuwe merken ontdekken. Zo maakte ik onlangs kennis met het merk Dr Renaud, en mocht ik een product uit hun Anti-Ageing Care lijn testen voor Beautyspots: Dr Renaud Iris Firming Lifting Cream. Ik vertel je graag meer over deze veelbelovende crème, en wat het voor mijn huid deed!

Dr Renaud Iris Firming Lifting Cream

Over Dr Renaud

Meer dan 60 jaar geleden is het merk gecreëerd door de Franse dokter Louis Renaud, een geneesheer en echte pionier in de cosmetiek en de plantaardige schoonheidsverzorgingen. De Docteur Renaud verzorgingsproducten geven u de professionele know-how van een instituutmerk, in plezier-formules.

De natuur is een uitzonderlijke bron van schoonheid en plezier. Docteur Renaud selecteert de meest efficiënte en sensoriële werkstoffen om aan de behoefte van de huid te beantwoorden. De frisheid van framboos, de zachtheid van kamille, het “stralende teint” effect van wortel en de zuiverheid van limoen.

Om van het gebruik van de producten een waar plezier te maken spreken de formules van Docteur Renaud alle zintuigen aan: heerlijke geuren, zalige texturen, sprankelende kleuren! Een filosofie van geluk zit verpakt in het hart van de formules, dankzij de nieuwe “geluksgevoel” werkstoffen.

Dr Renaud Iris Firming Lifting Cream

Dr Renaud Iris Firming Lifting Cream

Dr Renaud Iris Firming Lifting Cream belooft de rijpere huid te verstevigen, gladder te maken, te regenereren en voller te maken. Daarnaast stimuleert ze de celvernieuwing van de huid en beschermt haar tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Hormonale tekorten, die tijdens en na de overgang kunnen ontstaan, worden gecompenseerd. Over het laatste kan ik overigens geen mening geven, omdat de overgang me gelukkig nog bespaard is gebleven 😉

Dr Renaud Iris Firming Lifting Cream

Dr Renaud Iris Firming Lifting Cream: ingrediënten

De ingrediëntenlijst van Dr Renaud Iris Firming Lifting Cream is indrukwekkend te noemen. Ik zie veel werkzame stoffen in de lijst voorbij komen: Squalane (een huideigen olie, waardoor het risico op irritaties vrijwel nihil is), Glycerine (verzacht de huid en zorgt ervoor dat vocht in de huid wordt vastgehouden), Macademia Olie (wordt goed door de huid opgenomen, het verzacht de huid en vermindert fijne lijntjes), Jojoba Olie (verzacht en voedt de huid, Pisum Sativum (tuinboon) extract (rijk aan antioxidanten), Vitus Agnus Castus (Monnikspeper) extract (bevat antioxidanten en flavonoïden, die een gunstige invloed op de huid hebben en het natuurlijke beschermingssysteem van de huid versterken), Iris Pallida Leaf cell extract (verstevigt en versterkt de huid, helpt rimpels verminderen en helpt beschadigingen herstellen), Sodium Hyaluronaat (dit zorgt ervoor dat actieve ingrediënten beter opgenomen kunnen worden door de huid, en is in staat om een veelvoud van zijn eigen gewicht aan vocht aan te trekken en vast te houden in de huid. Daarnaast bevordert het de bloedcirculatie van de huid). Ik ben het afgelopen jaar kritischer geworden met de gezichtscrèmes die ik nog test voor Beautyspots, omdat ik niet meer zomaar alles op mijn huid wil smeren, maar dit ziet er prima uit!

Dr Renaud Iris Firming Lifting Cream

De plastic pot waarin Dr Renaud Iris Firming Lifting Cream verpakt zit, doet een beetje goedkoop aan. En dat is jammer, naar mijn mening verdient deze crème een mooier jasje! De opdruk is basic, in donkerblauwe letters staan het logo en de naam van het product, en wat summiere informatie vermeld. Pluspunt: het potje zit keurig dicht gesealed als ik hem voor het eerst openmaak.

Dr Renaud Iris Firming Lifting Cream

Dr Renaud Iris Firming Lifting Cream

Dr Renaud Iris Firming Lifting Cream: textuur en werking

Dr Renaud Iris Firming Lifting Cream heeft een rijke, volle textuur, waar ik in eerste instantie een beetje van ‘schrik’. Hoewel mijn ervaring met verschillende gezichtscrèmes me inmiddels anders heeft geleerd, is mijn eerste gedachte bij rijke crèmes toch nog steeds: “Pukkels!”. Onzin natuurlijk, dit is niet per definitie het geval. En zeker op mijn 40 plus-jarige leeftijd heeft mijn huid nu eenmaal andere behoeftes dan zeg zo’n tien jaar geleden.

Ik begin voorzichtig met de Dr Renaud Iris Firming Lifting Cream, en gebruik hem in eerste instantie alleen als nachtcrème. Ondanks zijn volle, crèmige textuur voelt hij erg aangenaam op mijn huid, smeert goed uit en trekt ook prima in. Ik voel wel dat ik een rijke crème op mijn huid smeer, maar hij laat geen vervelend laagje achter op mijn huid. De crème heeft een heel subtiele, frisse geur.

Dr Renaud Iris Firming Lifting Cream

Na een week ga ik de Anti-ageing crème twee maal per dag gebruiken, ik breng haar ’s ochtends en ’s avonds aan op mijn schone huid. Ook als dagcrème en onder mijn make-up doet hij het uitstekend, ik geniet van het verzorgende en voedende gevoel wat de crème mijn huid geeft.

De Dr Renaud Iris Firming Lifting Cream maakt zijn beloftes helemaal waar: mijn huid voelt glad en stevig, en ontzettend comfortabel (kun je dat zeggen over je huid? Ja, dat kan ik zeggen 😉 ). En: geen puistjes of onzuiverheden, mijn huid kan deze intense verzorging dus prima hebben! Vanwege zijn intens verzorgende en voedende werking kan ik hem niet alleen aan collega veertig-plussers, maar ook aan de wat jongere dames met een droge huid van harte aanbevelen! Op momenten als deze vind ik het stiekem een beetje jammer dat de volgende gezichtscrème staat te wachten om getest en gereviewed te worden…

Dr Renaud Iris Firming Lifting Cream (€ 52,65/50 ml) is verkrijgbaar via de website van Viva Pura. Je vindt hier uiteraard nog meer producten van dit veelbelovende merk.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

3 Comments on Dr Renaud Iris Firming Lifting Cream Anti-Ageing Care

 1. Annette - Ann Ages Gracefully
  7 mei 2015 at 20:14 (7 jaren ago)

  Leuke review en klinkt als een fijn product. Ik heb dat nu ook wel een beetje soms is een product zo fijn maar ja, voor mijn blog wil ik toch andere producten blijven uitproberen hahaha (First world problem) 😉

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  7 mei 2015 at 11:03 (7 jaren ago)

  Ik heb ook eens wat geprobeerd van dit merk en ik vind de producten ook erg fijn!

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  7 mei 2015 at 06:56 (7 jaren ago)

  Fijn dat er zo een zeer goed voedende créme is.
  Maar ik zou dit echt niet kopen want er zijn veel goedkopere.
  Dit merk is voor mij onbekend!

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.