Dr Spiller Jojoba Peeling Creme

Om een gezonde huid te krijgen en te houden, is het belangrijk om haar regelmatig te ontdoen van dode huidcellen. Op deze manier stimuleer je de aanmaak van nieuwe huidcellen, en tegelijk voorkom je dat poriën verstopt raken. Veel gezichtspeelings en -scrubs zijn te agressief voor de droge en/of gevoelige huid, maar ik ontdekte een heel zachte variant: Dr Spiller Jojoba Peeling Creme. Ik vertel je wat meer over dit voor mij nieuwe merk en product!

Dr Spiller Jojoba Peeling Creme

Dr Spiller Jojoba Peeling Creme

Dr Spiller is een hoogwaardig cosmeticamerk, wat oorspronkelijk uit (Zuid) Duitsland komt. De producten worden in eigen laboratoria ontwikkeld, sowieso staat Duitsland natuurlijk hoog aangeschreven als het gaat om cosmetische producten. Tijdens de beurs in Den Bosch maakte ik kennis met dit merk, wat je in Nederland vooral in schoonheidssalons tegenkomt. Ik mocht zelf een paar producten uitkiezen om te reviewen, en koos onder andere voor de Dr Spiller Jojoba Peeling Creme, een heel zachte en milde peeling.

Dr Spiller Jojoba Peeling Creme

Ik heb de ingrediënten van Dr Spiller Jojoba Peeling Creme even getoetst aan Paula’s Choice’s Cosmetic Ingredient Dictionary, wat ik vaak doe met gezichtsverzorgingsproducten. Daar kwam de peeling prima uit, de eerste tien ingrediënten worden allemaal gekwalificeerd met een Good of zelfs een Best. Cetearyl Alcohol is een alcoholsoort die de huid niet uitdroogt, maar juist een terugvettende werking heeft. Jojoba olie verzacht en voedt de huid, en is een veelgebruikte olie in gezichtsverzorging, omdat ze de huid niet vet maakt. De subtiele scrubkorreltjes worden tevens gevormd door jojoba bolletjes.

Dr Spiller Jojoba Peeling Creme

De pot Dr Spiller Jojoba Peeling Creme zit keurig geseald, volgens mij zijn ze daar in Duitsland een stuk strenger in dan in Nederland. Wat mij betreft mag dit verplicht worden, voor alle cosmetische producten. Verder ziet de verpakking er eenvoudig, een beetje degelijk uit. Eigenlijk precies wat ik bij een Duits merk vind passen.

Dr Spiller Jojoba Peeling Creme

Bij het openen van de pot vallen mij twee dingen op: ten eerste de geur, Dr Spiller Jojoba Peeling Creme doet mij denken aan een bekende ‘zeep van vroeger’, volgens mij Lux. De geur is bovendien vrij aanwezig; persoonlijk had dat van mij iets minder gemogen, maar doordat het een product is wat niet zo lang op mijn gezicht blijft zitten, vind ik het niet zo storend.

Daarnaast valt de romige, crèmige textuur op; het ziet er meer uit als een verzorgende (nacht)crème dan een peeling. Dat belooft veel goeds!

Dr Spiller Jojoba Peeling Creme

Bij het aanbrengen voelt de Dr Spiller Jojoba Peeling Creme net zo romig en zacht aan als dat hij eruit ziet. Pas bij het inmasseren voel ik de héél subtiele scrubkorreltjes, en dan nog voelt het eigenlijk meer verwennend aan dan dat ik het idee heb dat ik mijn huid aan het scrubben ben. Een heerlijk gevoel, maar ik vroeg me wel af of het wel iets zou doen voor mijn huid…?

Dr Spiller Jojoba Peeling Creme

Na het inmasseren kun je de peeling verwijderen met een vochtig watje, of bijvoorbeeld met een gezichtsdoekje. Of je gaat voor het ultieme makkelijke (that’s me): onder de douche. Na het verwijderen en afdrogen voelt mijn huid lekker zacht en verzorgd, maar ook daadwerkelijk gladder aan. Dr Spiller Jojoba Peeling Creme doet zijn werk dus wel degelijk uitstekend, ondanks (of misschien wel dankzij?) zijn heel milde aanpak.

Dr Spiller Jojoba Peeling Creme is verkrijgbaar via de Nederlandse webshop van Dr. Spiller, een pot van 50 ml kost € 21,80. En dat valt mij eigenlijk reuze mee, ik had het merk veel hoger qua prijsklasse ingesteld. Een mooie meevaller dus! Ik vind het een aanrader voor een droge of gevoelige huid, of voor als je niet van een echt heftige scrub houdt, maar wel van het lekkere gladde gevoel wat een gezichtsscrub je huid geeft.

Gebruik jij regelmatig een scrub of peeling voor je huid?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

5 Comments on Dr Spiller Jojoba Peeling Creme

 1. Babs
  8 juni 2016 at 21:48 (6 jaren ago)

  De geur van Lux zeep, o je… die weet ik nog! Ik moet eigenlijk weer eens een goede peeling hebben. Het is zo goed voor mijn ietwat doffe huid!

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  7 juni 2016 at 08:25 (6 jaren ago)

  Heeee dit klinkt als iets voor mij!! Ik vind jojoba erg fijn en dit zou ik zo kunnen gebruiken, de prijs valt mij ook mee!

  Beantwoorden
 3. Marieke
  7 juni 2016 at 06:48 (6 jaren ago)

  Goh, ik heb nog nooit van dit merk gehoord! De werking lijkt mij erg fijn,alhoewel de geur wat mij betreft wel wat minder mag 🙂

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  7 juni 2016 at 06:43 (6 jaren ago)

  Ik scrub mijn huid nog veel te weinig!
  Dit merk ken ik niet maar zal eens gaan kijken op de website.

  Xoxo

  Beantwoorden
 5. marije
  7 juni 2016 at 06:36 (6 jaren ago)

  Ik ben gek op scrubs. Heb nu de karma lijn van rituals staan. Die geur is hemels. Scrub klinkt goed, alleen de geur van Lux niet zo. Vond ik vroeger al niet lekker.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.