Dream Cream van Lush

Er zijn van die producten, die koop je niet vanwege de geur. Of koop je zelfs ondanks hun geur, omdat ze vanwege hun werking zo bijzonder zijn. Dream Cream is zo’n product. Niet voor niets is dit het bestverkopende product van Lush, all over the world.

Lush Dream Cream

Ben je op zoek naar een product wat je gevoelige, of zelfs probleemhuid, verzorgt, verzacht en geneest? Dan zou Dream Cream weleens kunnen zijn wat je zoekt. De basis van Dream Cream is havermelk, wat een helende en verzachtende werking heeft. Verder bevat Dream Cream rozenwater, blauwe kamille, roos absoluut, tea tree en lavendel. Ieder voor zich zijn dit ingrediënten die hun verzorgende en verzachtende werking al decennia lang bewijzen, gecombineerd in één product versterken ze elkaar en zorgen ze voor geweldige resultaten bij o.a. psoriasis en eczeem.

Lush Dream Cream

Dream Cream zit in de bekende zwarte Lush pot van 240 gram. Qua hoeveelheid vind ik deze potten prima, qua vorm vind ik ze een beetje onhandig. Ik vind het namelijk erg lastig om de onderste laag uit zo’n pot te krijgen, omdat hij net iets te diep is om er goed bij te kunnen. Van mij zouden de potten dus iets minder diep en/of iets breder mogen zijn.

De geur is weliswaar niet erg lekker, maar overdreven vies kan ik hem ook niet noemen. Het is een zachte, ietwat kruidige geur die eenmaal op de huid gesmeerd, heel subtiel is en vrij snel vervliegt. Vind je Dream Cream in de pot niet lekker ruiken, laat je dan hierdoor dus absoluut niet tegenhouden.

Lush Dream Cream

Qua structuur houdt Dream Cream het midden tussen een lotion en een crème. Hij smeert uitstekend uit, en is vrijwel direct “verdwenen” in mijn huid, zonder een laagje achter te laten. Zoals gezegd is Dream Cream te gebruiken bij psoriasis en eczeem, ik gebruik hem voor vele andere doeleinden. Ik gebruik hem altijd na het scheren, om rode bultjes en irritatie te voorkomen. Dream Cream zorgt voor een verzachtend, verkoelend gevoel, waardoor jeuk en een branderig gevoel achterwege blijven. Vanwege het verkoelende effect gebruik ik Dream Cream in de zomer ook als ik onverhoopt wat ben verbrand. De crème haalt direct de warmte uit mijn huid en verzacht deze.

Lush Dream Cream

Hoewel Dream Cream bestemd is voor het lichaam, gebruik ik hem heel af en toe ook voor mijn gezicht, als ik een heftige reactie op een nieuw gezichtsverzorgingsproduct heb. Binnen twee dagen is de reactie doorgaans verdwenen, en is de rust in mijn gezicht wedergekeerd. Let wel: voor continu gebruik als gezichtscrème is Dream Cream voor de meeste huidjes te rijk, hij bevat vrij veel cacaoboter en kokosolie. Volgens Lush kun je dit oplossen door een paar druppeltjes water aan Dream Cream toe te voegen voor je het op je gezicht smeert (ik heb dit zelf niet geprobeerd, omdat ik hem niet continu als gezichtscrème gebruik).

Lush Dream Cream

En sssst, niet verklappen… zelfs voor onze honden gebruik ik Dream Cream weleens, als ze rode, geïrriteerde liezen hebben (bijvoorbeeld bij extreme kou).

Ik hoef jullie nu vast niet meer te vertellen dat hier altijd een pot Dream Cream in huis aanwezig is. Zodra de bodem in zicht begint te komen, bestel ik een nieuwe, zodat we nooit zonder zitten. Ik vind het een geweldig, multifunctioneel product wat zijn naam wat mij betreft absoluut waar maakt. Een pot van 240 gram kost € 20,30, ik doe hiermee zeker een maand of 3 à 4. Je koopt Dream Cream in één van de winkels van Lush, of snel en gemakkelijk via de webshop.

Ken jij Dream Cream? Waarvoor gebruik jij het?

 

1 Comment on Dream Cream van Lush

  1. Vera
    2 april 2013 at 11:15 (9 jaren ago)

    Ik geloof dat dit één van de weinige producten van Lush is waar ik nog geen ervaring mee heb! 😉

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.