Earth Elements No Waste Soap Bar

Natuurlijke zeep, dat is al heel mooi. Natuurlijke zeep die voor een deel gemaakt is van afval, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Earth Elements No Waste Soap Bar is een zeep die gemaakt wordt van groenteafval van (lokale) restaurants. Denk hierbij aan snijafval van courgette en tomaten, of koffiedik voor koffie scrub zeep. Dat is toch gaaf? Ik heb de No Waste Soap Tomato, Patchouli & Juniper Berry getest en vertel er wat meer over!

Earth Elements No Waste Soap Bar

Earth Elements No Waste Soap Bar

De Earth Elements No Waste Soap Bar is verkrijgbaar in verschillende varianten. Ik had een kadobon van de webshop Zeep & Soapies gewonnen, en zag daar de Tomato variant. Ik las dat het bedrijf ook nog eens uit Tilburg komt, waar ik woon. Dubbel leuk dus om dit mooie product te proberen!

Ingrediรซnten

De zeep bevat onder andere verzeepte oliรซn, te weten. kokosolie, olijfolie, castor olie en avocado olie. In deze zeep is afval van tomaten gebruikt, afkomstig van kleine restaurants uit Tilburg. Etherische olie van patchouli heeft een kalmerende en opwekkende werking op ons gemoed. Jeneverbes etherische olie heeft tevens een kalmerend effect, kan stress verminderen en ervoor zorgen dat je beter slaapt. Klinkt als best een fijn zeepje, toch?

Earth Elements No Waste Soap Bar

De No Waste Soap Bar is niet zo groot, als ik het vergelijk met zepen van andere merken. Hij weegt ca. 70 gram, waar andere zepen meestal zo’n 100 gram wegen. In gebruik is hij erg fijn. Een zacht, romig schuim wat mijn huid reinigt zonder haar uit te drogen. Ik gebruik de zeep ook als scheerzeep, en daar is hij ook uitermate geschikt voor door zijn zachtheid. De geur van de zeep is warm en een tikkeltje kruidig, precies zoals ik verwacht had. Van mij had de geur wel iets sterker mogen zijn, deze is namelijk erg subtiel. Maar verder is het gewoon een hele fijne zeep, die doet wat hij moet doen. Mijn huid reinigen, op een zachte, niet uitdrogende manier. En dat is uiteindelijk het belangrijkste!

Je vindt deze bijzondere zeep in de webshop van Zeep & Soapies, hij kost โ‚ฌ 6,95.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.