Earth line Vitamine E Oogcontour

Een goede oogcrème vind ik misschien wel het allerbelangrijkste van mijn gezichtsverzorgingsroutine, zeker sinds ik 40+ ben. Het gebied rond mijn ogen is namelijk het gebied waar zich het eerste stress of een slechte (beter gezegd: niet-goede) verzorging aftekent. Ik ben dan ook altijd nieuwsgierig naar (voor mij) nieuwe producten op dit gebied, en was blij met de Earth line Vitamine E Oogcontour die ik tijdens het event van De Tuinen in mijn mooie mandje mee naar huis kreeg. Vandaag vertel ik je of dit product wat voor de gevoelige huid rond mijn ogen deed!

Earth line Vitamine E Oogcontour

Earth line Vitamine E Oogcontour

Deze crèmegel is speciaal ontwikkeld om de kwetsbare zone rondom de ogen tegen veroudering te beschermen. Wallen en kringen verminderen en vermoeide ogen ontspannen zich op slag. Het helpt de huid zichtbaar te corrigeren en te verstevigen en lijntjes te verminderen door de celvernieuwing te stimuleren. Het oogcontour wordt zichtbaar gladder en egaler.

Op zich niets anders dan wat andere oogcrèmes beloven, met dien verstande dat de producten van Earth line uitsluitend 100% natuurzuivere, biologische ingrediënten bevatten. En dat is iets wat ik tegenwoordig meer en meer kan waarderen, zeker voor mijn gezicht. Ook het gebruik van de Oogcontour is niet verrassend: je brengt deze ’s ochtends en ’s avonds aan op een schone huid.

Earth line Vitamine E Oogcontour

Qua ingrediënten ziet Earth line Vitamine E Oogcontour er prima uit, maar ik had eigenlijk niet anders verwacht van dit merk. Veel verzorgende ingrediënten zoals rozenwater, jojoba-olie, sheaboter, wilgenextract en vitamine E. De oogcrème bevat wel parfum, maar dit is een natuurlijke variant. Dit is trouwens voor het eerst dat ik in een ingrediëntenlijst vermeld zie staan of de toegevoegde parfum natuurlijk of synthetisch is, complimenten hiervoor!

Earth line Vitamine E Oogcontour

Naast het BDIH-keurmerk (in mijn ogen toch wel één van de belangrijkste op het gebied van natuurlijke cosmetica) bevat Earth line Vitamine E Oogcontour nog twee keurmerken op dit gebied én is Vegan. De producten van Earth line zijn 100% dierproefvrij. Als je meer wilt lezen over de richtlijnen voor Natuurcosmetica waaraan de producten van Earth line voldoen, klik dan even op deze link.

Earth line Vitamine E Oogcontour

Earth line Vitamine E Oogcontour zit in een kunststof flacon met pompsysteem, waardoor er nauwelijks tot geen zuurstof bij het product komt. Pluspunt: de ‘bodem’ van de flacon komt naar boven naarmate deze leger raakt, je kunt daardoor precies zien hoeveel oogcrème er nog in de fles zit.

Earth line Vitamine E Oogcontour

Earth line Vitamine E Oogcontour heeft een lichte textuur, die tussen een crème en een gel in zit. Hij brengt hierdoor makkelijk aan, trekt goed in en vormt een uitstekende basis onder mijn make-up. Ik was echter wel benieuwd of deze lichte textuur voldoende verzorging zou bieden, aangezien de huid onder mijn ogen deze hard nodig heeft om fris en vitaal eruit te blijven zien, en zacht en verzorgd te blijven.

Earth line Vitamine E Oogcontour

Mijn zorgen hierover bleken onterecht, Earth line Vitamine E Oogcontour heeft juist een erg intensief verzorgende werking. Niet alleen voelt de huid onder mijn ogen zacht en gevoed, ook ziet ze er frisser en stralender uit, en lijken de wallen iets minder te worden (al speelt het feit dat ik de laatste tijd wat beter slaap, daar natuurlijk ook een heel belangrijke rol in).

Mijn ervaring met de producten van Earth.line was al erg goed, de Earth line Vitamine E Oogcontour mag zich in dit rijtje aansluiten. Ook voor de prijs hoef je het niet te laten: € 14,95 voor 35 ml is een prima prijs voor een mooi product als dit. De producten van Earth.line zijn verkrijgbaar bij De Tuinen en diverse webshops, klik hier voor een overzicht.

Gebruik jij dagelijks een oogcrème?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

8 Comments on Earth line Vitamine E Oogcontour

 1. me
  30 januari 2016 at 00:09 (6 jaren ago)

  Vreemd genoeg zie ik bij jou niet de foto’s, bij de andere blogs die ik volg zijn ze er wel

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 januari 2016 at 09:16 (6 jaren ago)

   Hoi, Photobucket had gisteravond blijkbaar een storing, all over the world, waardoor mijn foto’s niet zichtbaar waren. Inmiddels is het gelukkig opgelost, en zien mijn artikelen er weer als vanouds uit 🙂

   Beantwoorden
 2. Wojis
  20 januari 2016 at 21:59 (6 jaren ago)

  Volgens mij heb ik wel eens een creme van dit merk gehad, het staat mij bij dat het wat meer op de huid bleef liggen dan goed introk. Met een beetje zo’n olie gevoel, waar ik niet van houd voor overdag. Het heeft mij iig weerhouden nog eens iets te proberen, al ben ik wel altijd heel happy met groen. Maar leuk, ik zal eens gaan kijken, ben bijna toe aan een nieuwe oogcreme. Ja en ik weet dt het niet hoeft, maar ik vind het lekker als mijn oogcreme wat rijker is, wat ik dan weer niet op de snoet wil overdag. Vandaar dat ik vaak [meesta] een aparte oogcreme of serum gebruik.

  Beantwoorden
 3. Manon
  20 januari 2016 at 14:44 (6 jaren ago)

  Ik gebruik geen oogcreme, gek genoeg krijg ik van alle oogcremes last

  Beantwoorden
 4. Annette
  20 januari 2016 at 13:33 (6 jaren ago)

  Ik heb altijd een beetje haat-liefde verhouding met oogcreme’s. Als ik ze in huis heb gebruik ik ze ook maar als het op is gebruik ik ook net zo makkelijk mijn gewone crème’s ik merk eigenlijk geen verschil en mijn huid reageert niet naar op het gebruik onder mijn ogen.Het is voor mij geen must-have product dus maar ik hoop ooit nog eens die ene hallelujah crème te vinden 😉

  Beantwoorden
 5. Marion
  20 januari 2016 at 13:18 (6 jaren ago)

  Dit is een fijne review. Oogcrème vind ik een moeilijk product. Ik gebruik nu die van Dr. Hauschka, maar vind ‘m erg duur. Deze ligt qua prijs een stuk beter in de lijn die ik zoek. Daarnaast is dit een pompje en dat heeft ook mijn voorkeur. Degene die ik nu heb is een tube en gek genoeg komt daar altijd nog een beetje uit als ik het allang stop met knijpen. Zo gaat het wel heel snel. Deze ga ik proberen als opvolger. Ik dacht deze lijn ook bij De Tuinen gezien te hebben. X

  Beantwoorden
 6. mariëlle
  20 januari 2016 at 13:11 (6 jaren ago)

  Hee dit klinkt goed, leuk merk ook en niet te duur!

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  20 januari 2016 at 06:20 (6 jaren ago)

  Als men op middelbare leeftijd is dan is de huid rondom de ogen dunner….
  Dus heeft het extra aandacht nodig en is zo een créme handig.
  Het ziet er goed uit en is niet duur.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.