Ecolips BeeFree Lippenbalsem

Nu oktober aan zijn tweede helft begonnen is, en het koudere weer dus op de loer ligt (ja, echt!), wordt het tijd om weer extra aandacht te besteden aan o.a. de verzorging van je lippen. De huid van je lippen is nu eenmaal dunner dan op andere plekken, en dus gevoeliger voor temperatuurswisselingen. Ik ontdekte onlangs de heel fijne, intens verzorgende Ecolips BeeFree Lippenbalsem, waar ik je in dit artikel graag wat meer over vertel.

Ecolips BeeFree Lippenbalsem

Ecolips BeeFree Lippenbalsem: goed voor je lippen en goed voor de natuur!

Als je willekeurig welke lippenbalsem pakt en de ingrediënten bekijkt, is de kans heel groot dat er bijenwas tussen staat. Het valt niet mee om een lippenbalsem te vinden zonder bijenwas, omdat dit een gewild en ‘makkelijk’ ingrediënt is voor de verzorging van de lippen. Gelukkig zijn er steeds meer merken die de bijenwas vervangen voor een ander ingrediënt, zodat het voor veganisten makkelijker wordt om een geschikte lippenbalsem te vinden.

Ecolips BeeFree Lippenbalsem

Ecolips BeeFree Lippenbalsem: ingrediënten

Ecolips BeeFree Lippenbalsem kiest in plaats van bijenwas voor Candelila was, wat net zo verzorgend werkt als bijenwas. Daarnaast vind je in deze 100% vegan lippenbalsem zonnebloempit-olie, Fairtrade Cacaoboter, kokosolie, vitamine E, essentiële oliën van limoen en citroen, rozemarijn-extract en calendula-extract. Op de Candelila was na, zijn alle ingrediënten afkomstig van biologische landbouw. Wat een mooi product qua ingrediënten!

Ecolips BeeFree Lippenbalsem

Ecolips BeeFree Lippenbalsem is geseald door middel van een labeltje wat los scheurt zodra je de dop verwijdert. Bij dit soort producten vind ik dat een fijne gedachte, want zo weet je altijd zeker dat er niemand aan ‘jouw’ lippenbalsem heeft gezeten. Eigenlijk vind ik dat alle cosmetische producten geseald zouden moeten worden, het gebeurt nog best vaak dat mensen in een winkel met hun vingers (of erger) in een product zitten en het dan schaamteloos terug leggen in het schap.

Ecolips BeeFree Lippenbalsem

Ecolips BeeFree Lippenbalsem: textuur en werking

Ecolips BeeFree Lippenbalsem is lekker stevig, bij het aanbrengen verandert het in een intens verzorgend laagje op mijn lippen. Je hebt weleens lippenbalsems die een beetje ‘waterig’ aanvoelen op de lippen, maar daar is in dit geval geen sprake van. Ecolips BeeFree Lippenbalsem voelt smeuïg en ‘vol’ aan op mijn lippen, ik voel direct dat de lippenbalsem erg verzorgend is. Desondanks voelt hij heel licht op mijn lippen, en niet plakkerig. Ik vind het een ontzettend fijne lippenbalsem (en geloof me, ik ben een expert op dat gebied 😉 ) die mijn lippen uitstekend verzorgt en zacht houdt. Ik gebruik Ecolips BeeFree Lippenbalsem iedere avond voor het slapen gaan, en overdag als ik ga wandelen met Benthe en dus langere tijd buiten ben. In combinatie met een fijne lipscrub is dit een prima, complete lipverzorging voor de komende winter!

Ecolips BeeFree Lippenbalsem (€ 3,95) is verkrijgbaar bij Teenz Skin Store, een webshop voor jongens en meiden (en moeders) die op zoek zijn naar natuurlijke, biologische huidverzorging die afgestemd is op hun leeftijd. Ik vind het een geweldig initiatief, en vind het aanbod merken echt prachtig. Er zitten producten tussen die ik op mijn 40e gerust nog zou gebruiken (en dat kan in veel gevallen ook prima). Wat ik ook een groot pluspunt vind, is het feit dat de prijzen van de producten doorgaans heel redelijk zijn, zodat ze ook in het budget van tieners passen.

Naast de Ecolips BeeFree Lippenbalsem heeft Ecolips ook de EcoTints in het assortiment, deze zijn iets duurder (€ 7,95) en hebben een heel subtiel kleurtje. Alle lippenbalsems van Ecolips zijn fairtrade, biologisch én glutenvrij.

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

4 Comments on Ecolips BeeFree Lippenbalsem

 1. Bianca
  18 oktober 2014 at 14:17 (8 jaren ago)

  Nog nooit van het merk gehoord maar alleen al dat het geseald is vind ik super x

  Beantwoorden
 2. Wojis
  18 oktober 2014 at 10:41 (8 jaren ago)

  Sounds great! Ik ben dol op balsem voor the lips. Heel belangrijk, vooral voor het slapen gaan. Blijven mijn lippen in top conditie.

  Beantwoorden
 3. Sonja
  18 oktober 2014 at 09:09 (8 jaren ago)

  Ik ben ook helemal blij van lippenbalms! Heb een fijn merk ontdekt! Maar een tweede in je tas kan ook altijd!

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  18 oktober 2014 at 07:14 (8 jaren ago)

  Ik hou van lippenbalms!
  Dit klinkt geweldig!
  Sinds een jaar smeer ik zo een product dagelijks op mijn mond!
  Ook voordat ik ga slapen. Heb nu nooit meer last van die loshangende velletjes. Vooral in de wintermaanden als ik de hond uitlaat 😉

  Prachtig weekend Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.