Een bezoek aan… Lush Oxford Street

Door Mariska

Londen en Lush, ze horen voor mij al jaren onlosmakelijk bij elkaar. Toen ik zestien was ging ik voor de eerste keer naar Londen en al snel werd ik vooral verliefd op Covent Garden, mede door de heerlijke geur die daar hing. Dit bleek uit een winkeltje op een hoekje te komen, je raadt het al: de Lush! Later toen ik eens in Amsterdam ineens ‘Covent Garden’ rook was het voor mij duidelijk dat ik die producten moest leren kennen en toen ik dat eenmaal had gedaan wilde ik ook niets liever dan voor dat bedrijf werken zodat ik altijd maar die ‘Covent Garden’ geur kon ruiken.

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street: drie verdiepingen vol met Lush lekkers!

Hoewel ik dus al jaren voor Lush Nederland werk blijft voor mij de connectie met Londen en Lush sterk en dit werd alleen maar groter toen ik hoorde van de plannen voor een megawinkel op Oxford Street. Toen ik eenmaal de beelden zag van deze winkel stond het voor mij vast: daar moest ik heen! Eigenlijk onverwacht snel was ik onlangs ineens in Londen en dus ook in de Lush Oxford Street winkel. Drie verdiepingen vol met Lush en dan niet alleen de bekende producten: nee, er zijn ruim tweehonderd (!) nieuwe producten te vinden. Producten die ook ik nog niet ken en dus dolgraag wilde ruiken, voelen en ervaren. Uiteraard heb ik dan ook de nodige producten gekocht zodat ik er meer over kan vertellen, maar dit zal ik later in enkele artikelen over de producten doen. Nu wil ik jullie eigenlijk een kleine rondleiding geven door deze prachtige winkel . Natuurlijk zal ik af en toe wel al wat vertellen over de producten maar voor meer uitgebreide ervaringen komt er dus later zeker meer te lezen!

Lush Oxford Street

Wat het eerste opvalt aan deze winkel is de grote, ruime glazen pui waardoor je naar binnen gaat. In één oogopslag zie je hoe groot de winkel is en dat er ook een trap naar boven gaat naar nog meer Lush lekkers! Ondanks dat de winkel dus zo groot is hebben ze de intieme Lush sfeer die in veel Lush winkels hangt toch weten te behouden en dit komt voor een groot deel door de gebruikte materialen. In de nieuwe concept winkels van Lush worden de meubels op maat en met de hand gemaakt van gerecycled hout en worden ook de tegels en andere materialen zo bewust mogelijk ingekocht. In de winkel vind je eigenlijk overal een soort ‘eilandjes’ die per thema geselecteerd zijn. Ideaal als je dus specifiek iets zoekt voor uit een bepaalde productgroep zoals haarverzorging, gezichtsverzorging, doucheproducten of uiteraard ook de badproducten.

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street: Hand- en voetverzorging

Het eerste eilandje wat we aandeden stond vol met de heerlijkste producten voor handen en voeten. Deze hoek gaf duidelijk een ‘tuinier’ gevoel en natuurlijk zouden deze producten daar ook zeker na gebruikt kunnen worden. Omdat Londen altijd vermoeiend voor de voeten is had ik ook een voetenlotion op m’n lijstje staan. De strijd ging tussen ‘Softie’ en ‘Go Faster Feet’. Softie deed qua geur en ingrediënten licht aan de populaire Dream Cream denken terwijl ‘Go Faster Feet’ lekker fris rook, wellicht mede door de gebruikte moringa olie. Ik koos voor de ‘Go Faster Feet’ om mijn verhitte voeten aan het einde van de dag te verkoelen en samen met de ‘Pumice Powder’ voetenscrub was dat het eerste wat in het mandje verdween.

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street: Haircare

Na dit hoekje stak ik het gangpad over om de haarproducten te bewonderen. Ik wist dat hier heel veel nieuwe producten te vinden zouden zijn en aangezien ik een enorme fan ben van de haarverzorging wilde ik hier echt uitgebreid kijken. Erg in het oog springen de grote zwarte potten met bekende maar ook nieuwe shampoos en haarmaskers. Deze potten zijn ongeveer zo groot als je hoofd en bevatten tot wel 600 gram product. Ideaal als je niet zonder je favoriete product wilt komen te zitten maar een beetje zwaar voor in de koffer dus die zijn toch niet meegegaan (al lijkt zo’n mega pot Roots me echt heerlijk!). Wel meegegaan zijn twee Hot Oil Hair Treatments: Damaged en Tangled. Hier ben ik enorm enthousiast over en mijn ervaringen hiermee deel ik dan ook snel met jullie!

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street

Ook volledig vernieuwd is het assortiment solid shampoos. Trichomania heeft wel wat van de voormalige kokoszeep I Should Coco nu deze ook gedecoreerd is met kokosschaafsel. Odango solid shampoo bevat onder andere kamille en lijkt qua structuur ook wel een beetje op de retro Gentil Lentil: zacht en verzorgend. Hairy Me Clairy en Waves heb ik niet echt bij stil gestaan en kan ik helaas dus ook niet veel over vertellen. Avocado co-wash is ontwikkeld voor mensen die hun haar niet met shampoo willen wassen maar hiervoor conditioner gebruiken. Dit is vooral populair bij afro-haar omdat dit vaak wat droger is en daarom wel extra verzorging kan gebruiken. Avocado co-wash is dan ook heel erg zacht en ruikt overheerlijk. Omdat ik toch wel erg van shampoo houd heb ik het echter toch maar niet meegenomen 😉 Liever gebruikte ik die ruimte in mijn koffer voor ‘The Plumps’ solid conditioner, ook een productgroep die behoorlijk onder handen is genomen en waar onder andere ook een aanvullende solid conditioner voor bij Daddy-O Shampoo is gekomen.

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street

De shampoobars stonden mooi bij elkaar op een soort kraampje en wat hier vooral opviel was de nieuwe geur van Soak en Float (voor de kenners: All the Good Things) en de glitter op Lullaby shampoobar. Hier zaten geen nieuwe creaties bij en heb ik verder dan ook niet mee naar huis genomen. Ook de haarstylingsproducten ben ik eigenlijk best snel langsgelopen omdat ik dat niet zo snel gebruik. Wel heb ik het even gesnuffeld en ik kan zeggen dat de anti-statische spray ‘Sunny Day’ de geur heeft van Kerbside Violets, Mr. Dandy Hair Candy zou je misschien suikerzoet verwachten maar is stiekem best fris en Queen Bee was niet de Honey I Washed the Kids geur die ik had verwacht maar vond ik een beetje rubberig ruiken en heb ik dan ook snel weer weggelegd.

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street: Skincare

Daarna was het op naar de skincare! Vooral de verse gezichtsmaskers hadden nieuwe aanvullingen en ik wilde dolgraag de ‘Don’t look at me’ en ‘Rosy Cheeks’ proberen. Ik vroeg om een demo van deze producten en werd hierbij heerlijk op een stoel gezet terwijl de verkoopster me meer vertelde over de werking en de ingrediënten.

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street

Door de sterk aanwezige zon van die dagen was mijn gezicht al aardig rood geworden en ik zocht dus iets om die roodheid en irritatie te verminderen en verkoelen. ‘Don’t look at me’ was heerlijk romig, verdeelde glad over m’n hand en voelde ook echt verzorgend. ‘Rosy Cheeks’ bevat heel veel roos en omdat dit ingrediënt als geen ander helpt tegen roodheid heb ik toch voor dit masker gekozen om die avond in het hotelbad te gebruiken.

Lush Oxford Street

Ook de Cup o’ coffee moest ik echt meenemen van mezelf, maar om lekker thuis te proberen. Erg leuk detail hier is dat er ook grote potten staan met daarin de ingrediënten die je in de producten terug kan vinden en de werking die dit op je huid heeft. Altijd leuk als je hier iets meer over wilt leren.

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street: Shower

Inmiddels waren we aangekomen bij één van de meest indrukwekkende secties van de winkel: de zepen. Lush staat natuurlijk al best bekend als ‘de zeepwinkel’ en die naam doet het zeker eer aan bij Oxford Street. Zepen in alle vormen, kleuren en geuren staan hoog uitgestald op een lange tafel waar achter de medewerkers staan te popelen om een vers stuk voor je af te snijden. Uiteraard zijn er oude bekenden, soms in nieuwe vormen, maar ook een hoop nieuws te ontdekken. Ik kon deze kleurenpracht ook niet weerstaan en liet stukken afsnijden van enkele zepen, waarover later uiteraard meer in mijn Oxford Producten Reviews.

Lush Oxford Street

Als je niet zo gek bent op het meenemen van een stuk zeep onder de douche vindt je hiervoor ook een grote hoeveelheid andere producten. Uiteraard enkele bekende douchegels, nieuwe douchegels met de geur uit andere productgroepen zoals Lord of Misrule, The Comforter, Don’t Rain on My Parade (Daddy-O) en Yuzu en Cocoa maar ook nieuwe geuren zoals Beautiful en Wash That Man Right Out of My Hair. Daarnaast vind je ook twee nieuwe solid scrubs, eentje met de geur van Rub Rub Rub/Sakura en eentje met de geur van Lord of Misrusle. Deze laatste ‘The Rough with the Smooth’ kon ik niet laten liggen, dus hierover later meer.

Lush Oxford Street

Bij de showerjellies vind je drie nieuwe varianten: Refresher in de vorm van een grote citroen, Pine and Needles en 93,000 Miles waarvan ik de laatste twee in mijn mandje heb gestopt. Naast deze bekende producten zijn er ook nieuwe producten zoals de showders, washing sheets en de roulades. De roulades zijn qua textuur sterk te vergelijken met de huidige showder smoothies maar zitten niet in een pot maar moeten vers worden afgesneden zoals nu ook met de reinigers. Enkele van de varianten zijn nu ook te koop als shower smoothie zoals de Dreamwash en Turkish Delight maar er is ook bijvoorbeeld eentje met kokos, ‘Scrubby’, die doet denken aan de voormalige Creamed Almond and Coconut Smoothie. Daarnaast is er een paarse ‘Berry’ een groene ‘Enzymic’ en een ‘Orange’ met dito kleur. Ik heb deze nieuwe varianten wel geroken maar het sprak mij niet voldoende aan dus uiteindelijk zijn deze niet in mijn winkelmand gegaan.

De washing sheets waren er helaas niet toen ik er was maar zijn eigenlijk vellen van zeeppapier waar je een stuk van af kan halen en als zeep kan gebruiken onder de douche. Van de showder was toen alleen de koffie-variant ‘Washaccino’ aanwezig en na een demo besloot ik die toch ook mee te nemen. Jammer genoeg waren toen de Life’s a Beach, Candy Floss en Lemon Sherbet niet aanwezig maar inmiddels heb ik Life’s a Beach geroken, deze heeft de geur van Vanillary. Lemon Sherbet heb ik nu ook in de badkamer staan en ook die zal dus binnenkort door mij worden gereviewed.

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street

Naast de doucheproducten vind je ook de eilandjes voor de Emotional Brilliance make-up, lippenbalsems en toothy tabs. Omdat ik eigenlijk al totaal overprikkeld was met al deze nieuwe producten die ik hierboven heb beschreven heb ik deze productgroepen grotendeels overgeslagen. Wellicht was het ook omdat het aan het einde van de drukke zaterdag was maar de Emotional Brilliance zag er behoorlijk rommelig uit en trok me daarom ook niet zo aan om het uit te proberen. Een vluchtige blik vertelde me wel dat de toothy tabs niet meer in kartonnen pakjes maar in plastic flesjes zit, de tinnetjes van de lippenbalsems zijn nu zoals die van de solid parfums en naast de toothy tabs is er ook toothy powder waarbij je je tandenborstel in het poeder dipt en daarmee poetst. Maar nu wilde ik nog dolgraag naar de volgende verdieping: de badproducten!

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street: Bath

Natuurlijk kan ik niet elk badproduct in detail beschrijven maar ik kan in ieder geval vertellen dat er veel, heel veel nieuwe dingen waren. Opvallend was in ieder geval de grote hoeveelheid bath melts. Deze tafel lijkt nog het meest op een Arabische schatkamer uit de tekenfilms: alles blinkt en schittert en heeft de meest heerlijke geuren. Een Bath Melt is een vaste vorm van badolie en omdat deze sterk geconcentreerd is zal zo’n klein bonbonnetje een heel bad heerlijk doen geuren en kleuren terwijl de verzorgende oliën zorgen voor een heerlijk zacht velletje. Ik koos voor in het hotel een heerlijk kalmerende bathmelt, Monsieur Gustav. Vernoemd naar een karakter uit The Grand Budapest Hotel zorgt deze kleine paarse bom ervoor dat je je voelt als en VIP uit dit vermaarde hotel.

Lush Oxfrord Street

Naast veel nieuwe bath melts was er ook een grote hoeveelheid aan andere nieuwe producten: reusable bubble bar wands in de vorm van kersenbloesem, roze flamingo’s, Chinese dranken en windmolens. Bubblebars in nieuwe vormen, geuren en kleuren zoals een heel schattig melkflesje van Milky Bath die ik meenam voor in het hotel en de Karma bubble bar in een piramide vorm met goud, oranje en paars.

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street

Het grootste kleurenspektakel vind je echter bij de Bath bombs. In het midden van deze verdieping vol badproducten zijn vier grote wasbakken geplaatst waar de badproducten in gedemonstreerd worden, waaronder deze kleur- en geurrijke bath bombs. Toen ik het prachtige blauw van de Intergalactic zag wist ik dat ik deze echt mee moest nemen naar het hotel, waarmee mijn hotel badsessies allemaal voorzien waren van een eigen product. Er waren echt heel veel nieuwe Bath Bombs en als ik thuis een bad had gehad was ik hier vast ook op los gegaan maar helaas moet ik het hebben van eventuele baden op hotels dus toen ik eenmaal mijn aantal had bereikt heb ik ook niet alles meer besnuffeld om twijfelen en dralen te voorkomen.

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street

Ik heb toen op de eerste verdieping nog even gekeken bij de cadeaus, ook hier waren enkele Oxford Street exclusieve verpakkingen met veel van hun speciale producten te vinden. Ook is op de eerste verdieping een grote speeltafel voor Fun en kan je daar ook de speciale geuren en kleuren Fun kopen. Omdat ik dit product eigenlijk nooit gebruik heb ik dit links laten liggen en ben ik naar beneden gegaan, naar de laatste verdieping Lush hemel!

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street: Perfume

Op de benedenverdieping vind je de massagebars, body powders en parfums, waaronder de bodysprays en ook enkele van de parfums die niet meer in de reguliere Lush winkels te koop zijn zoals bijvoorbeeld de B Never geur ‘Love’ (mijn favoriet) en The Presidents Hat. Omdat ik wist dat mijn neus inmiddels aardig verzadigd was van alle indrukken en mijn parfum kast uit z’n voegen barst heb ik hier niet echt naar gekeken.

Wel heb ik op deze verdieping de Gorilla Parfum Gallery bezocht. Hier krijg je een rondleiding door enkele kamers waarvan de wanden behandeld zijn met het parfum en waar de aankleding van die kamer je iets vertelt over welk verhaal het parfum eigenlijk vertelt. Heel interessant om het op die manier te bekijken en zeker een ervaring die ik iedereen die van parfum houdt van harte aan kan raden. In één van deze ruimtes was een disco vloer aangelegd en kon je een foto van jezelf laten maken, eventueel met allerlei attributen. De geur bij dit spektakel was Stayin’Alive, een geur die op dit moment helaas ook niet bij alle winkels te koop is.

Naast de genoemde producten en de parfum ervaring vind je op deze verdieping ook de Spa. Hier kan je een heerlijke behandeling ondergaan die je uiteraard wel van tevoren moet boeken. Helaas was mijn reis dusdanig spontaan geregeld dat ik hier niet voldoende tijd voor had en hun agenda al helemaal vol zat. Dit is dus zeker iets wat ik later nog een keertje wil doen maar voor nu moest ik eerst weer even terug op aarde komen na deze Lush hemel en gelukkig hielp het afrekenen bij de kassa daar aardig bij 😉 Overigens is het goed om te weten dat het op dat moment in ieder geval niet mogelijk was te pinnen met een Maestro kaart. Gelukkig was mijn vriend mee met zijn creditcard maar als je deze dus niet hebt neem dan voldoende contant geld mee zodat je na je overweldigende Lush ervaring niet zonder betaalmogelijkheid bij de kassa komt te staan…

Ik hoop dat jullie dankzij dit verslag toch een beetje het gevoel hebben met me mee te zijn geweest op deze Lush reis en ik bespreek binnenkort dus zeker uitgebreid mijn souvenirs zodat wanneer er wellicht wat van deze producten in onze lokale winkels of de Kitchen verschijnen je al een beetje idee hebt wat je aanspreekt.

4 Comments on Een bezoek aan… Lush Oxford Street

 1. Annette - Ann Ages Gracefully
  14 juni 2015 at 13:44 (7 jaren ago)

  Wat een enorme winkel. Ik denk dat ik door de bomen het bos niet mee zou zien dus goed dat ze alles overzichtelijk hebben ingedeeld. Ik vond het een beetje met meer winkels in London dat ik een beetje beduusd was van de afmetingen 🙂

  Beantwoorden
 2. ineke
  14 juni 2015 at 12:57 (7 jaren ago)

  Wat een ontzettend mooi verslag zo vlot geschreven.
  Alsof je de winkel zelf bezoekt.
  De foto’s zien er ook echt fantastisch uit.
  Al met al een hele geslaagde reportage met alles erop en eraan.
  Jammer dat de geuren niet te vangen zijn.

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  14 juni 2015 at 10:19 (7 jaren ago)

  Jeetje wat is het groot en wat hebben ze er veel!! Ik wil snel weer naar London en ga dit dan zeker eens bekijken 🙂

  Beantwoorden
 4. Cindy
  14 juni 2015 at 10:08 (7 jaren ago)

  Wat een ontzettend leuk en uitgebreid verslag. En goh, ik word er hebberig van 🙂
  Hopelijk kunnen we een aantal dingen binnenkort bestellen of kopen.
  Een collega van me gaat in augustus even langs, en wil wat voor me meenemen, aangezien ik haar niet wil belasten met zware bagage, wil ik 1 dingetje kiezen, wordt nog knap lastig haha.
  Ben benieuwd naar de komende reviews.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.