Een kijkje achter de schermen bij… Heavenly Pure

Heavenly Pure is een webshop waar je prachtige, luxe en volledig natuurlijke merken op het gebied van gezichts- en lichaamsverzorging vindt. Je kunt het eigenlijk vergelijken met de winkels van Skins Cosmetics, maar dan helemaal natuurlijk. Ik ben zelf een groot fan van deze mooie webshop, en breng er in mijn vrije tijd graag tijd door om al het moois te aanschouwen, en de verhalen achter de bijzondere merken te lezen. Nieuwsgierig geworden naar de persoon áchter Heavenly Pure, had ik een ontzettend leuk, spontaan en interessant gesprek met Bo, de eigenaresse en oprichtster van deze webshop. Ik stelde haar een aantal vragen, de antwoorden hierop kun je in dit artikel teruglezen.

Heavenly Pure

Hoe en waarom is Heavenly Pure ontstaan?

Een jaar of 20 geleden woonde en werkte ik in Londen, waar ik in de film- en tv-wereld werkzaam was. Toen ik 26 was, kreeg ik de ziekte van Pfeiffer, en hieruit voortvloeiend het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS). Onderzoek wees uit, dat ik veel allergieën had, deze had ik opgelopen door het inademen van zware metalen die destijds in videobanden zaten, ik kwam hier tijdens mijn werk natuurlijk veel mee in aanraking. Ik was allergisch geworden voor o.a. verschillende soorten voeding, cosmetica, was poeders, parfums en zelfs bepaalde soorten kleding. Ik kon bijna geen enkele winkel meer in, vanwege een extreme overgevoeligheid voor de stof formaldehyde (wat o.a. in nagellak zit), en mensen mijn omgeving konden geen parfum meer gebruiken zonder dat ik hevige hoofdpijn kreeg en een enorm moe gevoel kreeg.

Ziekenhuizen in Nederland konden me niet helpen, uiteindelijk kwam ik in aanraking met een Environmental kliniek in Atlanta (Amerika), waar ik een zwaar programma moest ondergaan om mijn immuunsysteem weer op peil te krijgen. Dit hield een aantal intensieve behandelingen in van o.a. detox kuren, veel verschillende vitaminen en een streng dieet. Maar gaandeweg de behandelingen ging ik mij steeds beter voelen, en uiteindelijk ben ik helemaal ‘genezen’ (ik moet wel mijn hele leven rekening blijven houden met mijn voeding om te voorkomen dat het terug komt, en ik doe nog twee keer per jaar een detox kuur en slik nog altijd een aantal vitaminen).

Omdat ik erg nieuwsgierig was naar wat gezonde voeding en de vitamine preparaten voor mijn lichaam deden, besloot ik toen ik genezen was, ‘Nutrition’ te gaan studeren in Londen aan The College of Naturopathic Medicine te Londen: Natuurgeneeskunde, Fytotherapie en Nutrition (orthomoleculaire geneeskunde). Tijdens deze studie leerde ik van alles over voeding en gezondheid, en hoe nauw dit met elkaar verbonden is. Na het behalen van mijn BA kwam ik in 2009 terug naar Nederland, en ben ik in Laren bij Health Plus mijn Orthomoleculaire praktijk begonnen, waar ik mensen hielp met allerlei problemen op het gebied van gezondheid en voeding, en hen leerde dat door gezonde voeding heel veel gezondheidsproblemen verholpen kunnen worden.

Van klanten uit de kliniek met allergieën of huidproblemen kreeg ik steeds vaker vragen over cosmetica op volledig natuurlijke basis. Ik ben daarom op een gegeven moment gaan zoeken, en kwam met diverse merken in aanraking, die ik besloot zelf te gaan verkopen. Dit deel werd steeds uitgebreider, en op een gegeven moment heb ik besloten om te stoppen met de kliniek, en me volledig te richten op luxe, natuurlijke cosmetica.

Heavenly Pure

Waar moet een merk aan voldoen om in de webshop van Heavenly Pure terecht te komen?

Ik bied mijn klanten graag mooie, exclusieve producten. Daarnaast vind ik het belangrijk om te weten waar de ingrediënten van producten vandaan komen, want ook in de wereld van natuurlijke cosmetica vind je veel kaf tussen het koren. Ik vraag dus altijd certificaten op aan de leverancier. Als deze dit niet kan of wil verzorgen, dan houdt het voor mij op en komt dat merk of product dus niet in mijn webshop.

Hoe kom je aan nieuwe merken: actief op zoek, of door merken zelf benaderd? Krijg je ook weleens tips van klanten, sta je daar voor open?

Eigenlijk beiden. Natuurlijk heb ik zelf continu mijn oren en ogen open, en sta open voor nieuwe, mooie merken die bij Heavenly Pure passen. Daarnaast word ik ook regelmatig benaderd door merken zelf, eigenlijk voornamelijk door merken uit Engeland. Engeland is op het gebied van organische cosmetica een stuk verder dan Nederland; toen ik daar nog woonde, viel me al op dat je bijvoorbeeld in Londen veel meer winkels op dat gebied hebt, ook op het gebied van natuurlijke voeding.

Op dit moment heb ik qua uitbreiding van merken genoeg plannen, maar omdat ik de invoer van nieuwe producten allemaal zelf doe, gaat het iets langzamer dan ik misschien zou willen.

Heavenly Pure

De nieuwste trend op het gebied van voeding lijkt te zijn: “superfood-moe”. Denk je dat dat voor natuurlijke cosmetica ook kan gebeuren? Zeker nu er steeds meer webshops en merken een graantje mee willen pikken van de ‘trend’?

Ik denk het niet, sowieso is de markt nog steeds groeiende. En ik denk dat, juist omdat er steeds meer mensen met huid- en/of haarproblemen zijn, mensen toch vroeg of laat op zoek gaan naar pure, natuurlijke cosmetica. Ik merk ook dat mensen zich, weliswaar langzaamaan, steeds bewuster worden van wat ze op hun huid smeren. In landen als Engeland en België gebeurt dit al op grotere schaal, daar vind je merken als Nohèm en Less is More al in veel schoonheidssalons en spa’s, maar ook in Nederland neemt deze ‘trend’ nog steeds toe.

Test je alle nieuwe merken en producten eerst zelf uit? Gebeurt het weleens dat aan de hand daarvan je besluit een merk niet op te nemen?

Ik test de producten gedeeltelijk zelf uit, maar vraag daar ook regelmatig mensen in mijn omgeving voor. Producten voor mannen bijvoorbeeld, die kan ik zelf natuurlijk niet uittesten. Mannenproducten zijn sowieso wat lastiger online te verkopen, omdat mannen toch, meer dan vrouwen, liever naar een drogist gaan om hun producten te kopen. Maar de Pacific Shaving Cream bijvoorbeeld is weer een echte bestseller in de webshop.

Het komt regelmatig voor dat een product niet door de testfase heen komt, bijvoorbeeld als ik een product écht niet lekker vind ruiken, of de werking gewoon niet goed is. Ik verkoop alleen producten waar ik zelf achter sta.

Heavenly Pure

Wat maakt Heavenly Pure anders dan andere webshops met natuurlijke cosmetica, waarin onderscheidt je je van anderen?

Ten eerste het informatieve gedeelte: een klant kan bij mij altijd om advies vragen, veelal gebeurt dit via de mail. Maar als een klant echt een serieus huidprobleem of een allergie heeft, neem ik contact op via Skype of telefoon, om zo tot een goed advies te komen. Eventueel kan ik hierbij indien nodig ook terugvallen op een collega, die arts is. Omdat ik zelf heb ervaren hoe vervelend het is als je helemaal niets op je huid kunt verdragen, wil ik graag mensen helpen om een product te vinden wat bij hun huid past, en de problemen verhelpt.

Daarnaast besteed ik altijd veel aandacht aan het inpakken van de pakketjes, iedere bestelling wordt met veel zorg en liefde voor de producten ingepakt (noot van de redactie: dit kan ik volmondig beamen, de pakketjes van Heavenly Pure zijn prachtige kadootjes om te ontvangen). Verzenden binnen Nederland én België is bovendien gratis, dit is een extra service van onze kant.

En verder onderscheid ik me natuurlijk door mooie, wat luxere merken aan te bieden, die meestal nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn. De merken die bij Heavenly Pure verkrijgbaar zijn, moeten voldoen aan een aantal strenge eisen:

Heavenly Pure verkoopt alleen merken die voldoen aan onze strenge eisen zoals Soil Association gecertificeerd zijn, Ecocert goedgekeurd, vervaardigd als 100% klimaatneutraal, fairtrade, doneren aan goede doelen, en bijdragen aan het milieu en onze gezondheid te beschermen. Geen van de merken die wij verkopen hebben hun producten op dieren getest.

Heavenly Pure

Ben je ook weleens op beurzen etc. te vinden, of zijn de producten alleen online te bestellen?

Nee, nooit. Enerzijds omdat ik het zelf niet zo leuk vind, maar ook omdat de merken die bij Heavenly Pure verkrijgbaar zijn, zich niet echt lenen voor deze vorm van ‘snelle verkoop’, mensen op een beurs of markt zijn niet op zoek naar een luxe gezichtscrème of doucheschuim, hoe mooi de ingrediënten ook zijn. Wel ben ik gevraagd om dit jaar te jureren voor de Beauty Challenger Awards Europe, één van de hoogste prijzen binnen de cosmetica branche. Ik voel me hierdoor natuurlijk enorm vereerd, en kijk er erg naar uit!

Op de website staat: “We doen voortdurend research en bijscholing om zo onze klanten goed te kunnen informeren over de beste natuurlijke ingrediënten en de nieuwste technologieën die beschikbaar zijn voor biologische huidverzorging en cosmetica.” Wat moet ik me daar bij voorstellen? Gaat daar veel tijd in zitten?

Ja, daar gaat best veel tijd in zitten. Sowieso heb ik tijdens mijn opleiding in Londen heel veel geleerd, op dat gebied zijn de opleidingen in Engeland van een hoger niveau dan hier in Nederland. Daarnaast houd ik me continu op de hoogte van de nieuwste technologieën op het gebied van huidverzorging, de nieuwste trends, etc. Gelukkig is dit soort informatie veelal online te bekijken, waardoor ik dit gewoon thuis achter mijn bureau kan doen.

Meer informatie over alle producten, de ingrediënten, de verschillende keurmerken en verhalen achter de producten vind je op de website van Heavenly Pure Wees gewaarschuwd: de webshop heeft een erg grote aantrekkingskracht!

4 Comments on Een kijkje achter de schermen bij… Heavenly Pure

 1. Miranda Aerts
  22 maart 2015 at 15:33 (7 jaren ago)

  Wat een uitgebreid interview!
  Een goed product met een mooi verhaal.

  Beantwoorden
 2. Mireille
  22 maart 2015 at 10:58 (7 jaren ago)

  Altijd mooi om te lezen als iemand zo gedreven is. En wat een prachtige opleidingen heeft deze dame gevolgd.

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  22 maart 2015 at 07:06 (7 jaren ago)

  Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Klinkt goed en ik heb een kijkje genomen in de webshop en inderdaad ik zie zoveel producten…..

  Een fijne dag Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.