Een kijkje in de kledingkast van Daniëlle

Onlangs besloot ik om weer een nieuwe serie van de rubriek ‘Een kijkje in de kledingkast van…’ te starten. Na een oproepje in één van de retro jurkjes-facebook groepen waar ik lid van ben, stroomden de aanmeldingen binnen. Eén dame was heel enthousiast en stuurde mij twee dagen later al haar verhaal ♥ Met bijbehorende foto’s natuurlijk! Vandaag laat Daniëlle de prachtige inhoud van haar kledingkast zien!

kijkje in de kledingkastHoe lang draag je al vrolijke jurkjes?

Het is nu ongeveer 6 à 7 jaar geleden dat ik mijn eerste jurk van King Louie kocht. Ik was op slag verliefd op de kleur en de print van de jurk. Deze jurk heb ik nog steeds. Tot vorig jaar was dit de enige jurk die ik ooit droeg. Ik was sowieso nooit kleurig gekleed. Ik ben heel erg onzeker en altijd vreselijk gepest, dus als je dan kleding droeg die niet opviel, dan werd je er minder snel uitgepikt en dus minder in elkaar geslagen.

Wel merkte ik dat wanneer ik mijn King Louie jurk droeg, dat ik altijd veel complimenten kreeg. Hier werd ik heel blij van. Er werd ineens positief op mij gereageerd. Vorig jaar had ik een financiële meevaller en toen heb ik besloten om mijzelf (voor het eerst) te verwennen met een nieuwe inhoud van mijn kledingkast. Online allerlei winkels afgespeurd en zo een hele collectie King Louie jurken, rokjes en tops aangeschaft. Ook kwam ik op Facebook groepen tegen die speciaal over King Louie gingen en daar ben ik lid van geworden.

kijkje in de kledingkastMijn eerste Tante Betsy

Doordat ik lid werd van die groepen stelde Facebook aan mij voor of ik de groep “Tante Betsy liefde en retro jurkjes” misschien wel leuk zou vinden. Ik had toen zoiets, oh best leuk denk ik. En dus ben ik in februari dit jaar lid geworden van die andere groep. Toen ik in die groep de Tante Betsy Auntie Birds Blossom voorbij zag komen was ik op slag verliefd. Ik zat op dat moment op de crisisafdeling van de GGZ en het ging helemaal niet goed met mij. Deze jurk was het eerste sinds maanden wat een glimlach op mijn gezicht toverde en zo bestelde ik mijn eerste Tante Betsy.

Inmiddels 10 maanden en een heleboel jurken verder ben ik zo ontzettend dankbaar! Dankbaar dat deze mooie jurken op mijn pad terecht zijn gekomen, blij dat ik zoveel lieve dames heb leren kennen in de groep, dat ik eindelijk mijzelf kan zijn en dat ik geen grijze muis meer ben.

De onzekerheid heb ik nog steeds, ik voel mij vaak dan nog best ongemakkelijk als mensen naar mij staren, omdat ik zo’n uitgesproken jurk aan heb. Nu moet ik nog m’n best doen om het naast mij neer te leggen, maar ik ben een nieuwe therapie gestart en ik hoop, als ik deze na 2 jaar afgerond heb, dat ik trots ben op mijzelf en dat ik niet meer bang ben voor wat anderen van mij denken of vinden. De jurken zijn te leuk om niet te dragen, dus ik trek ze wel lekker aan. Ik voel mij er ook veel vrouwelijker en minder dik in dan in een spijkerbroek, dus die vermijd ik nu zoveel mogelijk.

kijkje in de kledingkastHoeveel jurkjes hangen er inmiddels in je kast?

Inmiddels heb ik heel wat jurken bij elkaar gespaard, zojuist alles geteld. Toen viel mij op dat ik bijna net zoveel King Louie in mijn kast heb hangen als Tante Betsy. Het verschil met de jurken van King Louie vind ik wel dat die vaak toch niet het hele jaar door te dragen zijn. Ik vind die van Tante Betsy daar meer geschikt voor. Nou, zijn jullie klaar? Hier komt mijn collectie King Louie: 12 jurken, 6 bloesjes, 3 rokken, 1 truitje en 1 vestje. Mijn collectie Tante Betsy is als volgt: 13 jurken, 1 cardigan, 2 hoodies, 2 jackets, 1 shirt en 1 blouse. Er hangt één “vreemde vogel” in mijn kast, deze is wel prachtig en verdient bijna een eigen kast 😂, Deze laatste beauty is van Mooi Vrolijk.

kijkje in de kledingkastDoor het grote aantal jurken wat ik inmiddels in mijn kast heb hangen, heb ik vaak een luxe probleem, welke jurk trek ik aan, ik vind ze allemaal even mooi. Gelukkig lenen de jurken van Tante Betsy zich ervoor om ze eindeloos te combineren met de hoodies, jackets of cardigan. Wel ben ik altijd op zoek naar een geschikte panty, welke kleur is leuk en wat staat het beste.

Wat is je allermooiste jurkje?

Mijn meest favoriete jurkje op het moment is de Lola Vintage Deer, ik vind de kleuren zo prachtig!!! Sinds kort beschik ik over de groene cardigan en ik wil deze heel graag combineren met m’n hertje. De juiste panty die hier dan weer bij past heb ik nog niet gevonden, maar dat gaat vast goed komen. Het grappige is dat ik van King Louie altijd de Cross Dress droeg, daarom kocht ik ook het Auntie model van Tante Betsy. Inmiddels koop ik die modellen zelden meer, ik vind ze bij de buste lang niet zo mooi zitten.

Dus als je mij zou vragen waar een jurk aan moet voldoen, dan zou ik in eerste instantie kiezen voor model Lola, Holiday of de Zippie. Ik vind dat ook een heel fijn model. Verder vind ik het heel fijn als ze zich gemakkelijk laat combineren en de stof fijn aanvoelt. Oh ja, de jurk links op de (eerste) foto is mijn eerste King Louie en rechts hangt het favoriete hertje van Tante Betsy.

Daniëlle, ik vind het echt zó leuk dat je je verhaal én je kledingkast met ons wilde delen, dankjewel! ♥

Daniëlle heeft zelf ook een blog, ‘Zo werkt het bij mij’ genaamd. Hier schrijft ze heel regelmatig verhalen over haar dagelijks leven met Borderline, en hoe ze met bepaalde situaties omgaat. Ze hoopt hiermee het taboe rondom Borderline en psychiatrie in het algemeen te doorbreken. Ik volg haar al een tijdje, en lees haar blogs graag ♥

15 Comments on Een kijkje in de kledingkast van Daniëlle

 1. Mina
  15 december 2018 at 13:07 (1 jaar ago)

  Lieve Danielle

  Ik vind jou zo’n dappere vrouw. Door jezelf zo kwetsbaar op te stellen respect! In de facebookgroep had ik al eerder wat van je gelezen en jou rugzak is te zwaar en hoop dat deze lichter gaat worden! Ben zo trots op jou en trots en blij dat we jurkenzusjes zijn! Hele dikke knuffel van mij voor jullie ook voor jou Natasja en voor Benthe!

  Beantwoorden
 2. Danielle Schoonderwoerd
  15 december 2018 at 11:23 (1 jaar ago)

  Lieve Natasja,
  Ik wil ten eerste jou heel hartelijk bedanken voor de mogelijkheid dat ik mee mocht doen in jouw rubriek “een kijkje in de kast van”. Zoals je weet helpt het mij enorm om mijn verhaal te delen.
  Daarnaast wil ik alle lieve jurkenzussen in mijn leven en bedanken, dat jullie een onderdeel van mijn leven zijn geworden. Jullie helpen mij stuk voor stuk door hele zware tijden heen. Ook jullie lieve berichtjes onder deze blog geven mij heel veel kracht. Zoals jullie gelezen hebben schrijf ik een blog. Deze blog schrijf ik om 3 verschillende redenen. Ik wil duidelijkheid en leren van mijzelf, daarom schrijf ik over mijn emoties en wat er met mij gebeurt als ik in een bepaalde modus schiet. Ten tweede is er veel negativiteit rondom psychiatrische aandoeningen en dan ook vooral over Borderline,we worden vaak omschreven als manipulerende bitches en dat is heel verdrietig, ook daarom schijf ik mijn blog. Ik hoop meer begrip te krijgen voor mensen met een psychiatrische aandoening. En ten derde schrijf ik mijn blog, omdat de reacties mij zoveel steun geven en mij helpen om mijn leven “aan te kunnen”. Ik zou dan ook graag iedereen willen uitnodigen om (als je dat wilt natuurlijk) mijn blog te lezen en het door te vertellen aan anderen, dat zij ook weer mijn blog kunnen lezen en zo verder. Dan hoop ik oprecht dat er meer begrip komt voor de psychiatrische aandoeningen en dat zoveel mensen meer begrepen worden. Het leven met een psychiatrische aandoening is namelijk heel erg eenzaam, omdat er zo weinig over bekend is. Mensen zijn er vaak ook bang voor. Hoe mooi zou het zijn als we dat maar iets kunnen verbeteren.
  Je kunt je inschrijven op mijn website, dan krijg je een mail zodra er een nieuwe blog online staat. Je gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld. Ik doe er niets commercieels mee.
  Lieve meiden, uit de grond van mijn hart, dank, dank, dank. Dikke kus van Daniëlle

  Beantwoorden
 3. Annette
  15 december 2018 at 10:10 (1 jaar ago)

  Prachtige verzameling. Respect dat je verhaal deelt en daarvoor ook daadwerkelijk hulp hebt gezocht, krachtig hoor. Ik vind jou juist zo’n mooie vrouw met prachtige outfits waarvan ik weer denk dat wil ik ook gewoon durven dragen. kortom voor mij ben je een prachtig voorbeeld over hoe jezelf de regie kunt pakken over je eigen leven. Respect, knuffel Annet

  Beantwoorden
 4. Ellen Jacobs
  15 december 2018 at 09:48 (1 jaar ago)

  Wat mooi dat je dit hier met ons deelt Daniëlle.
  Je hebt altijd prachtige outfits en ik begrijp jouw liefde voor het mooi vrolijk jurkje helemaal. Wat staat die mooi

  Beantwoorden
 5. Caro
  15 december 2018 at 09:45 (1 jaar ago)

  Mooie rubriek en Daniëlle, wat schrijf jij toch fijn! Een prachtige collectie heb je. En alles staat jou goed. Ik hoop dat het je steeds beter gaat lukken jouw eigen balans te vinden om je in dit malle leven staande te houden

  Beantwoorden
 6. Petra van Schijndel
  15 december 2018 at 08:57 (1 jaar ago)

  Leuke rubriek Natasja. En wat een verdrietig èn mooi verhaal Daniëlle. Ik weet wel ( vanuit je verhalen op de groep) dat het niet altijd even goed is gegaan met jou in het leven. Maar niet dat je zo gepest bent. Wat vind ik dat verdrietig voor je. Weet dat er heel veel jurkenzusjes naast je staan, die je allemaal prachtig en slank vinden. Liefs voor jou Daniëlle en uiteraard ook voor jou Natasja.

  Beantwoorden
 7. Charline
  15 december 2018 at 08:49 (1 jaar ago)

  Wat een mooi verhaal. Respect hoor. En wat een mooie collectie.
  Gr Charline.

  Beantwoorden
 8. Ger da
  15 december 2018 at 08:47 (1 jaar ago)

  Lieve dappere Danielle, wat ben je toch ook een mooi mens. En een doorzetter ook, want dit rugzakje verhaal is niet het enige wat je mee draagt. Diep respect voor jou kanjer.
  En wat een prachtige kast inhoud heb je, daar straal jij altijd zo in! En Natasja, leuk deze rubriek weer te lezen! ❤

  Beantwoorden
 9. Jose
  15 december 2018 at 08:36 (1 jaar ago)

  Wat heb je een prachtige verzameling jurkjes Danielle!
  Ze staan je allemaal even mooi, wees daar zeker van.
  Voel jezelf nooit meer een grijze muis, dat ben je absoluut niet. Ik ga een kijkje nemen op je blog!

  Beantwoorden
 10. Mireille
  15 december 2018 at 08:34 (1 jaar ago)

  Dat jurkje van mooi vrolijk staat je prachtig en wat heb jij een goed figuur zeg. Ik vind het alleen al dapper om iemand een kijkje in je kledingkast te laten nemen, mijne is een beetje een puinhoop en ook geen tante Betsy voor mij.
  Waar ik dan wel weer verslaafd aan ben zijn Pijamas van Pip Studio……kan ik alle tante fans aanraden.
  Blijf lekker jezelf lieve Daniëlle….je lijkt mij een dapper en mooi mens.

  Beantwoorden
 11. Joyce Siemons
  15 december 2018 at 08:26 (1 jaar ago)

  Daniëlle, wat dapper dat je hier je verhaal ook deelt. Je bent een prachtige vrouw en wat gaaf dat we een kijkje in je kast mochten zien. Liefs van Joyce

  Beantwoorden
 12. Susan happy Tante Betsy blogger
  15 december 2018 at 08:21 (1 jaar ago)

  Oh lieve Daniëlle wat ben ik blij dat je steeds meer jezelf durft te zijn en wat vind ik het rot (dat is nog zachtjes uitgedrukt) dat je zo gepest bent.
  Ik vind je een prachtige vrouw en ook al weet ik dat je niet altijd even lekker in je vel zit, toch vind ik je outfits stuk voor stuk prachtig staan.
  Ik hoop zo dat je door je jurkjes en je therapie steeds lekkerder in je vel gaat zitten.
  Heel veel dikke knuffels van mij en natuurlijk ook voor Natasja die dit weer mogelijk maakt. Ik lees nog wel zo af en toe mee, maar moet mijn grenzen goed bewaken. Leuk dat je deze rubriek weer terug hebt! Knuff!

  Beantwoorden
 13. Saskia
  15 december 2018 at 08:09 (1 jaar ago)

  Wat fijn dat er steeds meer kleur in je leven komt Danielle!
  Wat is pesten toch vreselijk, het heeft zo’n impact op iemands leven.

  Beantwoorden
 14. bychristiana
  15 december 2018 at 08:03 (1 jaar ago)

  Wat verdrietig dat Danielle vroeger zo gepest is:-( Bijzonder is dat, dat een zo’n kleurrijk jurkje dan opeens zo’n doorslag kan geven! Ik vind zelf dat blauw wit polkadot printje van de eerste collage het leukst. Leuk artikel, Natasja en Danielle;-)

  Beantwoorden
 15. chucky1012
  15 december 2018 at 07:57 (1 jaar ago)

  Wauw…
  Prachtige verzameling mooie en kleurrijke items

  Een fijne dag

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.