Een kijkje in de kledingkast van José

Vandaag mogen we een kijkje nemen in de kledingkast van José. José draagt al heel lang vrolijke jurkjes, en heeft een indrukwekkende verzameling met moois opgebouwd gedurende die tijd. Super leuk dat we in je kledingkast mogen kijken José!

Hoe lang draag je al vrolijke jurkjes?

Ik draag al ruim 20 jaar vrolijke jurkjes, sinds mijn 30e. Maar ik heb altijd al een voorliefde gehad voor kleur en vrolijke (bloemen)printjes . Mijn eerste ‘volwassen’ jurkjes waren van King Louie, die in die tijd nog maar een paar modellen had en dan alleen in de maten S, M en L. Mijn favoriete model was de crossdress en ik had er vele. Op een dag was ik ze zat, ik had het gevoel dat iedereen in een King Louie liep en heb ze vrijwel allemaal weggedaan. Uiteraard kreeg ik spijt en ben ik opnieuw begonnen te verzamelen.

Mijn omgeving weet ik niet beter dan dat ik in jurkjes loop. Eén van mijn dochters heeft in de pubertijd een keer gevraagd of ik alsjeblieft een spijkerbroek aan wilde trekken, zodat ik op een ‘normale’ moeder leek. Maar over het algemeen vinden ze het leuk. Mijn man begint na alle jaren zelfs een echte kenner te worden. Hij vertelde laatst vol trots dat hij de volwassen dochter van vrienden een compliment over haar jurkje had gemaakt, en haar had gevraagd of het een King Louie of Tante Betsy was? Zij vertelde dat het een King Louie was en dat ze nog nooit van Tante Betsy had gehoord. Waarop hij zei: “Daar moet je écht eens naar kijken, dat zijn ook héle leuke jurkjes!”

Kijkje in de kledingkastHeb je één of meer favoriete merken?

Inmiddels draag ik allang niet meer alleen King Louie, maar ik vind het nog steeds een mooi merk. Ik ben gaan variëren met Who’s that Girl/Wow to go, Tante Betsy, Lalamour, Mademoiselle YeYe, Bakery Ladies, 4 Funky Flavours en af en toe Expresso en Studio Anneloes. De samenstelling in mijn kast is ongeveer 1/3e  King Louie, 1/3e  Tante Betsy en 1/3e  divers. De kleuren overwegend blauw, rood, groen en zwart. Behalve jurkjes heb ik ook een verzameling vestjes, veelal Tante Betsy, King Louie en Hema en een paar lange, warme vesten zodat ik de jurkjes het hele jaar door kan dragen. Een sportief rood/roze vestje van Tante Betsy is op dit moment erg favoriet! En behalve vestjes, kan ik niet zonder een spijkerjasje om over mijn jurkjes te dragen!

Uiteraard is het geheel niet compleet zonder bijpassende panty’s en voor iemand die over het algemeen wat ‘behoudend’ is qua gekleurde benen, bezit ik echt alle kleuren van de regenboog!

Kijkje in de kledingkastDraag je ook nog weleens een broek of 365 dagen per jaar een jurk?

Af en toe draag ik een broek, misschien 5 x per jaar, en dan meestal een jeans. En verschijn ik in een broek op werk, dan vragen mijn collega’s zich af of er iets ‘bijzonders’ is.

Kijkje in de kledingkastWat is het aller-, aller-, allermooiste jurkje (of rokje) wat in je kledingkast hangt?

Dat vind ik een hele moeilijke vraag! Ik denk dat ik kies voor de Tweety van Tante Betsy en de Rosewood van King Louie. Eigenlijk ben ik dol op alle jurkjes in mijn kast, ik hou van stippen, bloemen, vogels, art-deco- en grafische printjes. Ik kan er echt blij van worden als ik mijn ‘verzameling’ zo bij elkaar in de kast zie hangen. En het is nog een nuttige verzameling ook, want je kunt het dragen! Het hangt niet alleen maar mooi te zijn 🙂 Prima hobby dus!

Kijkje in de kledingkastHeb je weleens moeite met kiezen wat je vandaag aantrekt?

Ik probeer ’s avonds mijn combi voor de daaropvolgende dag klaar te hangen. Maar het gebeurt meer dan eens dat ik ‘s ochtends voor de kast sta en er toch iets anders uit pak. Als ik me bijvoorbeeld als een dweil voel, dan doe ik graag een vrolijke kleur aan zoals rood of groen, daar fleur ik altijd van op!

En weet ik het echt niet, dan kies ik voor een oudere King Louie, de Rosewood, een zwart jurkje met een rozentak, goed te combineren met groen of roze en altijd goed.

Kijkje in de kledingkast

Waar moet een nieuw jurkje of rokje aan voldoen om een plaatsje in jouw kast te krijgen?

Als ik het aantrek moet ik gelijk denken YES! En dat YES gevoel krijg ik wanneer een jurkje de juiste lengte voor mijn lange benen heeft, de print of kleur me aanstaat, het moet me flatteren (want ik weiger corrigerend ondergoed te dragen) en het jurkje moet van het juiste materiaal zijn gemaakt. Ik vind het heerlijk dat de jurkjes van Tante Betsy van katoen/elasthaan zijn en bij King Louie heb ik een voorliefde voor de ‘gladde’ stof (polyester/elasthaan). Van viscose ben ik over het algemeen niet zo gecharmeerd. Dat komt door de witte waas die er soms al snel overheen komt te liggen, daar heb ik een hekel aan.

Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat kleding ‘eerlijk en duurzaam’ geproduceerd is, daar let ik al jaren op. Voor wat betreft mijn jurkjes zit ik denk ik wel goed. Voor de aanverwante artikelen ben ik er niet altijd zeker van, maar ik doe mijn best!

Inmiddels heb ik een verzameling van ruim 70 jurkjes, zodat er echt wat mijn kast uit moet, voor er iets anders in mag. Dus daar moet ik me binnenkort maar eens over gaan buigen.

Dankjewel voor je prachtige en enthousiaste verhaal José! Ik vond het super leuk dat je ons een kijkje in je kledingkast wilde geven, wat een prachtige jurkjes heb je! ♥

10 Comments on Een kijkje in de kledingkast van José

 1. bychristiana
  24 december 2018 at 13:49 (9 maanden ago)

  Ik vind vooral de outfits van de onderste collage mooi en dan valt me in het bijzonder het blauwe vest van de meest linkse foto op. Super leuk om weer even in een kast te kijken. Je zou ook dit soort kleurrijke interieurs moeten gaan fotograferen!

  Beantwoorden
 2. Jose
  23 december 2018 at 08:53 (9 maanden ago)

  Dames, bedankt voor jullie positieve reacties!En Natasja,super dat ik zomaar in jouw blog mocht verschijnen!
  Ik vond het erg leuk om een stukje over mijn kastinhoud/hobby te schrijven. Ik had nog nog veel meer kunnen vertellen
  Ik wens jullie hele fijne feestdagen!

  Beantwoorden
 3. Danielle Schoonderwoerd
  22 december 2018 at 22:12 (9 maanden ago)

  Geweldige verzameling José!!! Heel erg leuk om jou op deze manier iets beter te leren kennen. En wat gaaf dat je al zolang deze prachtige jurken draagt. Super leuk!

  Beantwoorden
 4. Sylvia W
  22 december 2018 at 21:16 (9 maanden ago)

  Wat een heerlijke mooie collectie heb je bij elkaar, voor mij ook altijd fijn om te zien hoe jij het combineert etc. Ik hou van jou stijl. Leuk dat je mee hebt gedaan met een kijkje in jou kast.

  Beantwoorden
 5. Peet
  22 december 2018 at 15:16 (9 maanden ago)

  Tjemig! Wat een verzameling!
  Dan ben ik echt een beginnertje
  Leuk om te lezen!

  Beantwoorden
 6. Caro
  22 december 2018 at 12:17 (9 maanden ago)

  Mooie collectie José!! Ik geniet altijd van jouw outfitjes: vtouwelijk, classy en toch speels. Heerlijk geschreven verhaal. Lief dat je wilde drlen

  Beantwoorden
 7. Chantal
  22 december 2018 at 10:48 (9 maanden ago)

  Wat leuk José, jouw kast is ook een ‘museum’. Van alles te zien!!!

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  22 december 2018 at 09:51 (9 maanden ago)

  Prachtige items heb je verzameld 😉

  Beantwoorden
 9. Petra van Schijndel
  22 december 2018 at 09:26 (9 maanden ago)

  Mooie verzameling José! En wat leuk dat je man een kenner is geworden in de loop van de tijd.

  Beantwoorden
 10. Joyce Siemons
  22 december 2018 at 08:47 (9 maanden ago)

  Wauw José wat ontzettend leuk om je verhaal te lezen en de bijbehorende foto’s daarbij te zien zien! Echt een heerlijke verzameling!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.