Een kijkje in… mijn make-up lade

Vandaag geef ik jullie een kijkje in mijn make-up lade. Een lade die eigenlijk een beetje te klein aan het worden is, ik moet dus hoognodig op zoek naar een andere oplossing.

Make-up

Maar voorlopig ligt mijn make-up stash nog in de bovenste lade van de commode op onze slaapkamer. Ik heb er een handige lade-verdeler bij IKEA voor gekocht, zo kan ik alles een beetje overzichtelijk opbergen. Tenminste, het is overzichtelijk begonnen.

Make-up

Op deze foto’s zie je mijn “grote” oogschaduwpalettes. Zoals je ziet, varieert mijn voorkeur van budget tot de wat duurdere merken. Ik ben wat dat betreft niet echt merk-vast, al vind ik de oogschaduws van Urban Decay wel érg fijn in gebruik. Maar voor een mooie limited edition van Catrice of Sleek (die overigens kwalitatief ook erg goed zijn!) kan ik net zo goed warm lopen.

Make-up

Make-up
Het eerste echte oogschaduwpalette (tot dan had ik alleen maar kleine palettes) was het Oh So Special palette van Sleek, dit was ook mijn eerste kennismaking met dit merk. Al snel volgden de palettes Monaco en Au Naturel. Nu ben ik in afwachting van het Showstoppers palette, wat binnenkort uitkomt en er erg veelbelovend uit ziet!

Van Catrice kwam zo’n anderhalf jaar geleden de Big City Life collectie uit, daarvan heb ik het Berlin en Sydney palette. Normaal gesproken vind ik de kwaliteit van de Catrice palettes niet zo denderend, maar dat geldt niet voor deze prachtige exemplaren, die een prima kwaliteit en houdbaarheid hebben. Ik gebruik ze nog steeds regelmatig.

Make-up

Het palette uit de Cruise Couture collectie van Catrice gebruik ik wat minder vaak, maar wilde ik puur hebben vanwege de oerhollandse kleuren, hahaha!

Het Naked 2 palette van Urban Decay was het eerste wat duurdere palette wat ik kocht, maar ik heb er tot op de dag van vandaag geen spijt van. Ik vind de kwaliteit van de Urban Decay oogschaduws echt geweldig, ze brengen heel prettig aan en blijven een hele dag mooi zitten. Vandaar dat ik twee weken geleden voor mijn verjaardag het Glinda palette uit de Oz The Great and Powerful collectie vroeg, ook dit is een toppertje!

Van Benefit kocht ik in november de She’s so… Jetset! make-up kit, met daarin o.a. 4 kleuren oogschaduw. Ik vind dit soort palettes, van Urban Decay en Benefit, echt juweeltjes om te zien; ik heb ze, als ik ze net heb, altijd een tijdje bovenop de commode liggen zodat ik er vaak naar kan kijken als ik voorbij loop (I know, just a little bit crazy…).

Make-up

Dit zijn mijn kleinere oogschaduwpalettes en mono oogschaduws. Ook hier zie je van alles door elkaar: de wat duurdere doosjes van MAC en Lookx, en de budgetmerken Essence, Catrice en Wet ’n Wild. En echt: ze zijn me allemaal even lief. Het enige palette wat ik eigenlijk amper gebruik, is het sun club palette van essence. Maar dat komt voornamelijk omdat er kleuren in zitten die ik in andere palettes ook al heb.

Make-up

Mijn collectie gezichtspoeders, van matterende poeders tot shimmer powders en bronzing powders. Ook hier zie je dat ik best een sucker ben voor limited editions, ik ga zeker bij de LE’s van Essence en Catrice nogal snel overstag. En dat resulteert in het feit dat ik nogal eens dubbele producten heb, want aan één shimmer powder van Essence zou ik ook voldoende hebben tenslotte. Maar ach, ik rook niet…

Make-up

Mijn bescheiden verzameling blushes.Voornamelijk budgetmerken: Essence, Catrice en Wet ’n Wild, en één pareltje: het pearlmatte face powder uit de MAC Vera collectie van vorig voorjaar, welke ik als blush gebruik.

Make-up

Hier zie je al mijn kohlpotloden, eyeliner en mascara’s. Veel hiervan komt uit één van de beautyboxen, daar zijn eyeliners en kohlpotloden een gewild product. Ik vind het niet erg, zo kan ik nog eens wat uitproberen. Bevalt een product niet, dan gaat hij direct de prullenbak in, om het overzicht een klein beetje te houden.

make-up

Alle lipsticks en -glosses die ik momenteel heb. De meeste zitten in het toilettasje van Barry M, wat je bovenaan de foto ziet, en die zit dan weer in mijn handtas. Zo heb ik altijd wat bij voor onderweg, hahaha! Qua lipmake-up ben ik al helemaal niet merkvast zoals je ziet, ik probeer graag eens wat nieuws uit.

Make-up

Als laatste een onderdeel van mijn make-up stash wat ik nog niet zo lang geleden ontdekt heb: goede kwasten. Voorheen kocht ik dan eens zus en dan eens zo, maar afgelopen januari maakte ik eerst kennis met de kwasten van Zoeva, en twee weken geleden zijn daar de kwasten van Real Technique bijgekomen. Op dit moment ben ik nog aan het testen welke ik het prettigst vind. De foundationkwast is van MAC, een investering die iedere euro waard is gebleken.

Heb jij misschien goede tips voor me om mijn make-up anders te gaan bewaren, zodat ik alles weer goed kwijt kan?

4 Comments on Een kijkje in… mijn make-up lade

 1. Talitha
  4 april 2013 at 20:28 (9 jaren ago)

  Mooie stash Natasja 🙂
  Goede kwasten moet ik ook nog eens aanschaffen, maar ik twijfel heel erg welke ik ga kopen. Jammer dat de meeste kwasten van Real Techniques niet los te koop zijn. Daarvan heb ik nu de expert face brush en die vind ik wel erg fijn. Ik denk dat ik oogschaduwkwasten toch maar eens bij Zoeva moet gaan bestellen.

  Beantwoorden
  • Natasja
   4 april 2013 at 20:30 (9 jaren ago)

   Dankjewel voor het compliment! Weet je al dat de kwasten van Zoeva heel binnenkort ook in Nederland te koop zijn? Ze kunnen ieder moment online komen bij http://www.themakeupspot.nl 😉

   Beantwoorden
 2. Tonnie van Oosterhout
  4 april 2013 at 13:01 (9 jaren ago)

  Jij hebt keuze genoeg Natasja.

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Een kijkje in… mijn make-up lade

 1. […] hele tijd geleden alweer liet ik jullie mijn make-up stash zien. Dat is inmiddels ruim 10 maanden geleden, en gedurende die tijd is er veel mooie make-up […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.