Een kijkje in… mijn opgeruimde make-up lade

Een hele tijd geleden alweer liet ik jullie mijn make-up stash zien. Dat is inmiddels ruim 10 maanden geleden, en gedurende die tijd is er veel mooie make-up bijgekomen. En dat was te zien in mijn make-up lade, het werd steeds moeilijker om nog iets terug te vinden, het stadium van complete chaos was bijna bereikt:

Mijn opgeruimde make-up lade

Van complete chaos…

Eigenlijk best een beetje zonde van mijn mooie oogschaduw-palettes, die verborgen lagen onder de andere palettes. Om over mijn blushes, highlighters en gezichtspoeders maar te zwijgen, daar was al helemaal niet meer doorheen te komen.

Mijn opgeruimde make-up lade

Make-up lade

Bovenop de commode stonden een opbergbox van IKEA met daarin alle kleinere oogschaduwpalettes en losse oogschaduws, en een bakje met een verzameling van mascara’s, oogpotloden en dergelijke, die behoorlijk stof stonden te happen. Tijd voor orde in de chaos! Op Beautylab zag ik een paar weken geleden een heel handig opbergsysteem van HEMA, en ik wist meteen: dit is de oplossing! Dus toen ik vorige week in de stad was, heb ik een aantal opbergbakjes gekocht en ben afgelopen zondag aan de slag gegaan. Met als resultaat: een keurig opgeruimde make-up lade!

make-up lade

make-up lade

Dit zijn de opbergboxen. Ze zijn er in verschillende formaten (ook in een diepere bak), ik kocht één A5-box zonder vakjes (€ 2,50), twee A5-boxen met vakjes (€ 2,75), 2 A6-boxen zonder vakjes (€ 1,75) en één A6-box met vakjes (€ 2,25). Uiteindelijk bleek ik iets te weinig opbergboxen te hebben, ik ga deze week daarom nog even langs HEMA om het helemaal af te kunnen maken (helaas zijn de opbergboxen (nog) niet te koop in de webshop van HEMA).

opgeruimde make-up lade

In de A6-box zonder vakjes heb ik mijn (flink uitgedunde voorraad) oogpotloden, mascara’s en aanverwanten gedaan. Mijn nieuwe oogpotloden van Essence Love Letters zijn nog iets te lang, die moeten er schuin in 😉

opgeruimde make-up lade

opgeruimde make-up lade

In de twee A5-boxen met vakjes heb ik al mijn gezichtspoeders, blushes, highlighters en een paar kleine oogschaduwpalettes zitten. In het voorste bakje zitten ook mijn pigment oogschaduws, die staan nu keurig recht en zwerven niet meer tussen mijn andere oogschaduws. Doordat de doosjes nu allemaal op hun kant staan, is het veel makkelijker om er eentje tussenuit te zoeken.

opgeruimde make-up lade

In de kleine A6-box zonder vakjes passen precies mijn Sleek palettes en mijn oogschaduwpalette van MUA en Catrice. Alsof ze ervoor gemaakt zijn!

opgeruimde make-up lade

In de A5-box zonder vakjes zitten mijn grotere, luxe oogschaduwpalettes. Vooral hier ben ik echt blij mee, ik pak nu veel makkelijker een palette wat voorheen helemaal onderop de stapel lag.

opgeruimde make-up lade

Dit is de A6-box met vakjes, wat bij mij gevuld is met een aantal Lush Emotional Brilliance producten, een paar lipsticks en een paar vloeibare eyeliners. Dit bakje is heel geschikt om je lipsticks in te bewaren, maar ik bewaar mijn meeste lipsticks beneden in een toilettasje, omdat ik meestal beneden mijn lippen voorzie van een kleurtje.

opgeruimde make-up lade

Dit is wat er nog over is in mijn oogschaduw-opbergdoos. Hier wil ik ook nog bakjes van HEMA voor kopen, ik denk nog een A5-bakje met vakjes.

Voilá: mijn opgeruimde make-up lade!

opgeruimde make-up lade

opgeruimde make-up lade

En dit is hoe het er nu uitziet in mijn keurig opgeruimde make-up lade: heel overzichtelijk, en alles netjes bij elkaar opgeborgen. Het kleine bakje met oogpotloden en mascara’s e.d. staat er los bovenop, dat kan ik heel makkelijk eruit halen en bovenop de commode zetten. In dit bakje moet ik toch wat vaker “rommelen”.

Ik wilde deze budget-opruimtip graag even delen met jullie. De bakjes zijn uiteraard voor vele doeleinden te gebruiken: hobby-spullen, theezakjes, wax-melts, etc. etc.

 

12 Comments on Een kijkje in… mijn opgeruimde make-up lade

 1. Tio
  6 februari 2016 at 13:48 (6 jaren ago)

  Ik heb ook zo”n organizer gekocht bij Xenos. het staat een stuk overzichtelijker en je hebt alles wat je moet gebruiken direct bij de hand.

  Beantwoorden
 2. saskia
  11 februari 2014 at 22:43 (8 jaren ago)

  Ziet er mooi uit zo opgeruimd!

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  11 februari 2014 at 20:01 (8 jaren ago)

  Dat ziet er goed uit!
  Zo zie je pas echt hoeveel (heel veel) je hebt!

  Beantwoorden
 4. Wendy
  11 februari 2014 at 19:34 (8 jaren ago)

  Wat een verbetering haha! Ik vind het altijd zo leuk om eens in de zoveel tijd lekker mijn stash op te ruimen, voelt zo goed.

  Beantwoorden
  • Natasja
   11 februari 2014 at 21:07 (8 jaren ago)

   Ja, heerlijk he? Alsof je gewoon allemaal nieuwe producten hebt!

   Beantwoorden
 5. Dana
  11 februari 2014 at 17:12 (8 jaren ago)

  Oh wauw, heerlijk een opgeruimde la,mijnes is toch een puinzooi..hihi

  Beantwoorden
  • Natasja
   11 februari 2014 at 21:07 (8 jaren ago)

   Geen inspiratie gekregen om ook op te gaan ruimen? Hihihi!

   Beantwoorden
 6. Marianne
  11 februari 2014 at 17:06 (8 jaren ago)

  Heel leuk en handig die bakjes van de Hema

  Beantwoorden
 7. astrid van Dis
  11 februari 2014 at 10:15 (8 jaren ago)

  Ziet er mooi uit! netjes, kan me voorstellen dat je iedere keer in je la kijkt als je er voorbij loopt!

  Beantwoorden
 8. Nicole
  11 februari 2014 at 09:05 (8 jaren ago)

  Echt heel netjes met die bakjes!
  Ik heb onlangs een kaptafel aangeschaft en ook alles beter en overzichtelijker georganiseerd.
  Het is nu ook heel leuk om gewoon de la open te trekken en te genieten van wat je allemaal hebt.Ik doe dat namelijk zeer geregeld….hahahaha
  Als ik eenmaal verhuisd ben ga ik kijken voor een grotere ladekast want ik kon helaas nog niet alles kwijt.

  Beantwoorden
  • Natasja
   11 februari 2014 at 09:27 (8 jaren ago)

   Hihihi, ik trek ook iedere keer mijn lade open als ik er voorbij loop om even te kijken 🙂

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.