Een klassieker: Mylène After Bath Emulsion

Ik heb jullie al eens eerder verteld dat ik het merk Mylène echt al jaren ken, ik denk wel 20 jaar. Onlangs bezocht ik weer een Homeparty en besloot een product te bestellen wat al minstens zo lang in het assortiment zit: Mylène After Bath Emulsion. Een heerlijk, beetje luxe product wat perfect bij de aankomende warmere maanden past!

Mylène After Bath EmulsionMylène After Bath Emulsion

Mylène After Bath Emulsion was volgens mij één van de eerste producten die ik bestelde op een Mylène Homeparty. En daarna zijn er nog vele flacons gevolgd. Toen ik ging bloggen en een badkamer vol lekkere smeersels kreeg, kwam dit product een beetje in de vergetelheid bij mij. Tot ik haar laatst tegenkwam in de Mylène The Original collectie, producten die tot de echte Mylène klassiekers behoren. Vroeger zat de After Bath Emulsion in een mat glazen fles, maar nu heeft ze een heel mooi sjiek jasje gekregen. Nog steeds in een glazen flacon, maar dan van ondoorzichtig zwart glas met goudkleurige opdruk.

Mylène After Bath EmulsionQua verzorging moet je niet te veel verwachten van Mylène After Bath Emulsion, daar zijn de ingrediënten niet naar. Voor een erg droge of gevoelige huid is dit product daarom niet zo geschikt, vind ik. Ik gebruik de After Bath Emulsion ook niet iedere dag, tussendoor gebruik ik producten met een verzorgende werking. Ik zie dit product meer als een parfum voor mijn huid, zoals bijvoorbeeld een bodyspray.

Mylène After Bath EmulsionHoe warmer, hoe beter!

In al die jaren dat ik Mylène al ken, hoor ik geregeld dat Mylène After Bath Emulsion vaak gekocht wordt door vrouwen in de overgang, die met opvliegers te maken hebben. Het product heeft namelijk een heel bijzondere eigenschap. De geur, die bij het aanbrengen al best aanwezig is maar iets zachter wordt nadat de emulsie in de huid is getrokken, wordt sterker naarmate je het warmer krijgt. En gaat een eventuele zweetgeur dus uitstekend tegen (het werkt uiteraard niet als vervanging van een deodorant).

Mylène After Bath EmulsionLekker makkelijk doseren dankzij de pomp op de glazen fles. Vroeger moest je die er los bij kopen, tegenwoordig zit die er gewoon standaard op. Een hele verbetering vind ik!

Mylène After Bath EmulsionMylène After Bath Emulsion heeft een dunne, beetje melkachtige textuur. Hij voelt bij het aanbrengen koel en verfrissend aan, en is alleen daarom al heerlijk om te gebruiken op warme dagen. Zoals ik hierboven al aangaf, is de emulsie niet echt verzorgend, maar hij voelt zeker ook niet vervelend aan.

Mylène After Bath EmulsionGeur en werking

De geur is bij het aanbrengen van de Mylène After Bath Emulsion vrij aanwezig, een echte parfumgeur. Na het intrekken wordt de geur zachter en wat subtieler. Ik vind het erg lastig om de geur te omschrijven, hij houdt voor mij het midden tussen zoet en bloemig. Ik vind hem in ieder geval erg lekker 🙂

Hoewel ik nog niet in de overgang ben, heb ik het wel snel warm. En ik kan met de hand op mijn hart beamen dat de zo geroemde werking van dit product echt is, geen woord aan gelogen. Dus voor de komende zomer zorg ik voor een fles van dit spulletje op mijn badkamer, laat die zomerse temperaturen maar komen!

Mylène After Bath Emulsion kost € 16,85 en is verkrijgbaar tijdens een Homeparty van dit Belgische cosmeticamerk. De webshop is helaas nog steeds alleen toegankelijk voor iedereen die de afgelopen maanden een Homeparty heeft bezocht.

18 Comments on Een klassieker: Mylène After Bath Emulsion

 1. De spiegelaere anky
  7 februari 2020 at 22:58 (2 jaar ago)

  Ik heb dit nu 2 x gebruikt .. zalig geurtje
  Maar heb uitslag in mijn gezicht .. rode vlekken .. kan dit door dat product zijn? Zou het heel jammer vinden want is echt zalig om een ganse dag fris te ruiken..

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 februari 2020 at 08:53 (2 jaar ago)

   Dit product is niet geschikt om op je gezicht te smeren, dus als je dat wel gedaan hebt, dan is de kans groot dat de rode vlekken daardoor komen ja. Maar heeft je Mylene consulente je niet verteld waar het product voor bestemd is?

   Beantwoorden
 2. VERBRUGGE JP
  4 januari 2019 at 09:50 (3 jaar ago)

  Ik gebruik al JAREN after bath emulsion. Voor vandaag was ik altijd héél tevreden over het product. Nu nog altijd BEHALVE de nieuwe verpakking.Deze oogt bijzonder mooi maar is in gebruik waardeloos. De substantie is véél te dik om goed geabsorbeerd te worden door de pomp. Bijgevolg verstopping en de drukknop blijft steeds beneden zitten en komt niet meer op zijn plaats. Ik denk niet dat ik de eerste ben die dit aankaart. Het product is al niet goedkoop en dan verlies je er nog eens zoveel van door een onvoldoende werkende flacon met drukknop. Aub doe daar iets aan. Ikzelf als man gebruik dit dagelijks en nu zijn we beien echt ontgoocheld. eerst hebben we van de consulente een nieuwe flacon gekregen, maar helaas ook deze werkt niet. Ook alle andere mensen die op de laatste sessie aanwezig waren en dit product gekocht hebben zijn mistevreden. eigenlijk begrijp ik niet dat de bedenkers van deze verandering dit NIET hebben kunnen voorzien. Voor een eau de toilette of dergelijke is dat géén probleem. de vloeistof is véél dunner. Graag een reactie aub.

  Beantwoorden
  • Natasja
   4 januari 2019 at 18:08 (3 jaar ago)

   Beste J. Verbrugge, u kunt uw klacht beter bij Mylène zelf neerleggen, deze blog is daar niet de juiste plaats voor.

   Beantwoorden
 3. Sara
  16 augustus 2018 at 00:26 (3 jaar ago)

  Ik wil heel graag de after bath emulsion bestellen. Waar en bij wie kan ik dit doen?
  Dus geen party maar alleen een bestelling.

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 augustus 2018 at 05:59 (3 jaar ago)

   Dan kun je beter even contact opnemen met Mylene zelf denk in, maar volgens mij is dat nog niet mogelijk.

   Beantwoorden
 4. biancahermens@hotmail.com
  9 mei 2018 at 12:22 (3 jaar ago)

  Mooie reactie voor een bijzonder fijn produkt. De afgelopen weken al weer vele flessen verkocht op een Beaty party. Wat ik hier boven terug lees, is dat men het jammer vind dat het nietf via een webshop te bestellen is. Dat is met een rede. Wij consulente willen ook graag blijven werken.en door zelf een workshop thuis te organiseren, krijg je als gastvrouw bijzondere geschenken en nog eens 5% van je omzet uitzoeken uit de collectie. Dan krijg je de after bath gewoon cadeau. Via myléne.eu kun je een consulente bij jou in de buurt zoeken.. het is echt de moeite waard. Groetjes Bianca Olivier

  Beantwoorden
 5. Miranda
  27 april 2018 at 07:38 (3 jaar ago)

  Dat is inderdaad een echte klassieker!
  Ik heb hem ook eens gehad en vond het een luxe verwenproduct, net weer even anders dan een bodylotion. Leuke review!

  Beantwoorden
 6. Petra
  25 april 2018 at 13:45 (3 jaar ago)

  Heel fijn spul, verkoelt direct! Ik heb heel lang geleden een aantal van die party’s bijgewoond en hier thuis georganiseerd. Helaas heeft de laatste keer de demonstratrice me laten zitten met een kamer vol dames. Ik zou het best weer eens leuk vinden!

  Beantwoorden
  • Wilma lommen
   25 april 2018 at 17:16 (3 jaar ago)

   Hoi Petra, via http://www.mylene.eu kun je een consulente vinden die bij jou in de buurt woont.
   Ik woon in noord limburg, dus misschien mag ik wel een gezellig avondje bij je komen geven.
   Groetjes, wilmalommen

   Beantwoorden
 7. Aimee Moolenaar-Dols
  25 april 2018 at 13:15 (3 jaar ago)

  Ik ken deze ja. Is en blijft heerlijk.
  Toch maar weer eens als ik op een party kom bestellen.
  Groetjes en liefs Aimee xx

  Beantwoorden
 8. susan
  25 april 2018 at 12:35 (3 jaar ago)

  superomschrijving van een geweldig produkt… ik kan er over meepraten want ik werk al 39 jaar bij Mylene, de after bath emulsion is al heel lang een produkt in onze collectie.

  Beantwoorden
 9. marije
  25 april 2018 at 12:23 (3 jaar ago)

  Voor de warmere dagen zou dit dus echt iets voor mij zijn .. hahaha

  Beantwoorden
 10. Anke
  25 april 2018 at 09:29 (3 jaar ago)

  Die ken ik! Heb hier nog zonk matglazen flacon staan ern inderdaad kei lekker voor de warme dagen. Voel me dan een stuk frisser. Moet ook weer eens een nieuwe fles aanschaffen…. jammer dat ze het niet in de webshop verkopen. Wil zelf niet zo’n party organiseren, niet meer… vroeger was ik er gek op!

  Beantwoorden
  • conny habraken
   25 april 2018 at 18:50 (3 jaar ago)

   hoi anke weet natuurlijk niet waar je woont maar ik 3 tot 4 keer per jaar een inlopparty waar jij en je vriendinnen terecht kunnen om op de hoogte te blijven van de nieuwe produkten en e.v.t bestellen ik woon in heeze groetjes conny habraken

   Beantwoorden
 11. bychristiana
  25 april 2018 at 07:52 (3 jaar ago)

  Hm, ik vind de ingredienten er eigenlijk niet zo best uitzien. Maar goed, jij dus ook niet haha;-) Wel inderdaad een bijzondere eigenschap dat die geur meer aanwezig wordt zodra je het warmer krijgt. Ik ben zelf natuurlijk totaal niet in de overgang, maar ik heb het wel heel snel warm!

  Beantwoorden
 12. Cindy
  25 april 2018 at 07:48 (3 jaar ago)

  Nou dat is wat voor mij…. volgens mij ben ik zwaar in de overgang, word gek van alle klachten. Heb voor maandag dan ook een afspraak staan bij de huisarts hiervoor omdat ik het bijna niet meer kan handelen.
  Jammer dat dit merk zo slecht verkrijgbaar is. Gewoon niet aan te komen dus als je niet naar zo’n party wil/kan.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.