Een rigoreus besluit…

In het begin van het jaar vertelde ik jullie dat het tijd was om een beetje gas terug te nemen. Mijn drukke leven en mijn perfectionisme zorgden ervoor dat ik hard op weg was naar een burnout. In eerste instantie ging dat goed, en voelde ik direct dat ik meer lucht kreeg. De laatste tijd ben ik echter weer ontzettend moe, en zijn de weekenden te kort om energie bij te tanken. Toen ik afgelopen week voor de zoveelste avond in de afgelopen weken om negen uur voor pampus op bed lag, wist ik dat dit weer de verkeerde kant op ging. En dus is het tijd voor een rigoreus besluit…

Time for a change…

Het is een besluit wat ik met pijn in mijn hart neem, ondanks het feit dat ik met mijn verstand weet dat het het enige juiste besluit is. Ik ga het aantal artikelen per week nog verder terug brengen, en nu serieus minder. De afgelopen vijf jaar heb ik keihard gewerkt om met Beautyspots te komen waar ik nu ben. Mijn besluit om op een lager pitje te gaan bloggen, doet dan ook best pijn. Want ja: wat zal dit voor effect hebben? Blijven mijn bezoekers me wel trouw? Ben ik voor bedrijven nog wel interessant genoeg om mee samen te werken? Dat soort vragen vlogen de afgelopen dagen door mijn hoofd.

Maar tegelijk wist ik ook: ik ben ooit begonnen met bloggen omdat ik het schrijven zo leuk vond. En dat is in mijn hart ook eigenlijk het enige wat telt. Ik ben super trots op wat ik bereikt heb, op de vele bezoekers die Beautyspots dagelijks bezoeken, op de super leuke samenwerkingen: daar groei ik enorm van. Maar ik houd dit tempo gewoon niet meer vol, ik moet echt minderen. Voor het echt als een verplichting gaat voelen, ik wil mijn passie voor mijn blog niet kwijtraken. En dus heb ik deze (vreselijk moeilijke, mijn hart twijfelt nog steeds) beslissing genomen.

Ik ga mezelf leren om meer te ontspannen. Met een boekje in de tuin of op de bank (en dit keer echt), een avond doelloze tv kijken, ’therapeutisch bakken’ wat ik mijn collega’s begin van het jaar beloofd had: allemaal dingen waar ik meer tijd voor hoop te krijgen. Nee, waar ik tijd voor ga maken. Ik wil niet langer op vrijdagavond voor half dood mijn bed in strompelen, en op zondagavond opzien tegen de nieuwe werkweek omdat ik eigenlijk nog helemaal niet uitgerust was. Ik wil mijn energie weer terug, en dat kan alleen als ik wat meer aan mezelf ga denken.

Wat betekent dit concreet? Op maandag blijft gewoon Just the Two of us verschijnen zoals vanouds. Maar soms zal dat een keer op dinsdag zijn, als ik op zondag geen tijd (of puf) heb om het artikel te schrijven. Daarnaast komen er op woensdag, vrijdag en zondag artikelen online. Dit blijven artikelen zoals ik altijd al schreef: over Beauty, over mode, over lifestyle: alles wat ik leuk vind. En tussendoor zal ik zo af en toe een leuk persbericht delen, maar daar ga ik geen vaste dagen voor inplannen. Ik wil proberen wat vaker een video op te nemen, deze komt dan wellicht als extra artikel online, als daar ruimte voor is. Dit kost me relatief gezien minder tijd dan een artikel schrijven, en kan daardoor makkelijker tussendoor gepland worden.

Voorlopig ga ik dit voor een maand of twee proberen, om te zien hoe dit mij (en jullie) bevalt. Het zal best even wennen zijn in het begin, maar ik hoop dat het me vooral veel rust geeft. Blijven jullie gewoon gezellig langs komen op de genoemde dagen? โ™ฅ

40 Comments on Een rigoreus besluit…

 1. Cindy
  25 juli 2017 at 12:42 (5 jaren ago)

  Lijkt me heel verstandig. Als ik lees wat je allemaal doet in een week (bloggen, werken, lange wandelingen met Benthe, VIP-dagen, dagje van dit merk, dagje van dat merk) dan word ik daar al bijna moe van, laat staan als je het allemaal ook doรฉt.

  Je blog is super, maar zonder jou geen blog, je hebt er niks aan als je straks inderdaad helemaal uitgeblust bent. Je volgers blijven vast wel komen, dat weet ik zeker ๐Ÿ™‚

  Let maar goed op jezelf ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 2. Wendy
  24 juli 2017 at 20:07 (5 jaren ago)

  Ik blijf je trouw komen opzoeken, en je zeker en vast niet schuldig voelen je gezondheid komt op de eerste plaats. Geniet zoveel mogelijk van je rustmomenten en tot binnenkort.

  Beantwoorden
 3. Hennie
  24 juli 2017 at 18:31 (5 jaren ago)

  Ik lees het nu pas, maar wat een goed besluit. Lieve Natasja, wat fijn dat je eindelijk voor jezelf kiest en wat zul je daar van opknappen. Je was alleen maar een slaaf van jezelf en daar wordt niemand blij van. Ik ben trots op je dat je het zo aanpakt want ik denk je een beetje te kennen: deze beslissing heeft je vast erg veel moeite gekost. Je bent de enige blogger waar ik reageer vandaag – ook deze werkende dame heeft even geen puf – maar dat wilde ik je toch even zeggen. Well done! Liefs Hennie

  Beantwoorden
 4. Forever38.com (Vera)
  24 juli 2017 at 17:19 (5 jaren ago)

  Heel goed. De belangrijkste (moeilijkste) stap heb je gezet, het wordt nu alleen maar makkelijker. Geniet, ontspan, en zet jezelf op de eerste plaats. Liefs !

  Beantwoorden
 5. Mieke
  24 juli 2017 at 09:07 (5 jaren ago)

  Wat goed Natasja! Ik vond het al zo ontzettend knap hoeveel tijd je naast je werk ook nog in je blog stak. Je echte volgers ga je niet verliezen!
  Ps. Wat heb jij toch een geweldige jurkjes! Xxx

  Beantwoorden
 6. Natascha
  23 juli 2017 at 19:15 (5 jaren ago)

  Volgens mij ben ik (aan de berichtjes hierboven te zien) niet de enige die dacht: wat goed van je! Dat wilde ik dan ook graag nog even tegen je zeggen. Jouw gezondheid is toch altijd het aller belangrijkste. Zo lang een blog niet je volledige inkomen is (en eigenlijk zelfs dan) denk ik dat dit het enige juiste besluit is wat je kunt nemen. Ik heb het hier wel vaker geschreven; ik snapte al niet HOE jij zo veel blogposts kon plaatsen. Ik plaats veel minder blogs en ja; heel eerlijk? Mijn bezoekersaantallen zijn wel ietsje teruggelopen. Simpelweg omdat er minder content online komt. Maar verder ben ik nog steeds super tevreden en ook qua samenwerkingen mag ik niet klagen. En ik denk dat jij dat net zo gaat ervaren. Ik hoop oprecht dat het je wat lucht geeft, dat je denk aan wat belangrijk in het leven is: JIJ!

  Beantwoorden
 7. Donna
  22 juli 2017 at 21:51 (5 jaren ago)

  Ja zeker weten dat ik jou en Benthe blijf volgen!! Ik hoop dat je besluit je rust brengt.

  Beantwoorden
 8. Miranda
  22 juli 2017 at 20:04 (5 jaren ago)

  Natuurlijk blijven we je met z’n allen volgen!
  Het gaat niet om de frequentie maar het gaat om het gevoel dat je in je blogs legt.
  Leef je leven op jouw manier, in jouw tempo en met de bezigheden die jou blij maken, dan kom je in je eigen ‘flow’ โ™ก

  Beantwoorden
 9. Sylvia
  22 juli 2017 at 19:49 (5 jaren ago)

  Dapper! En heel goed om aan jezelf te denken <3

  Beantwoorden
 10. Mieke Dona
  22 juli 2017 at 19:40 (5 jaren ago)

  Je gezondheid is het belangrijkste, een wijs besluit dus. Ik blijf je toch wel volgen hoor!

  Beantwoorden
 11. Angelique
  22 juli 2017 at 15:46 (5 jaren ago)

  Lieve Natasja, ik vind het een heel goed en dapper besluit wat je hebt genomen. Alleen jijzelf kan dat doen. Vaste lezers blijven toch wel trouw. En jij schrijft alles met passie, blijf dat ook vooral doen. Maar dat kan alleen als je dit soort zware beslissingen neemt. Wees trots en zorg goed voor jezelf, dan komt de rest vanzelf. Dikke knuffel, Angelique

  Beantwoorden
 12. Marguerita
  22 juli 2017 at 15:45 (5 jaren ago)

  Het is ook niet niks met nog een baan naast je blog ook! Neem je rust, ik blijf je toch wel volgen ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 13. margriet
  22 juli 2017 at 13:07 (5 jaren ago)

  Verstandige keus.. Het moet wel leuk blijven voor jou. De lezers blijven vast wel komen!!

  Beantwoorden
 14. Yolanda
  22 juli 2017 at 12:27 (5 jaren ago)

  Goed zo Natasja eerst jij en dan de rest

  Beantwoorden
 15. Babs
  22 juli 2017 at 11:42 (5 jaren ago)

  Ik begrijp precies wat je bedoeld. Je steekt veel energie in jouw artikelen en dat is gewoon heel veel werk.
  Verstandig om het rustiger aan te doen, zo te lezen zit je er flink doorheen en is het tijd om je rust nu echt te pakken.
  Maak je gene zorgen om je statistieken, toen ik een maand in het ziekenhuis lag was ik ook bang dat de statistieken zouden gaan kelderen, maar het bleef gewoon perfect gelijkmatig.
  Ik moet ook best uitkijken, ik ben ook altijd maar druk met mijn blog. Ik gun mijzelf ook nooit de tijd om om bv. rustig een boekje te lezen in de tuin. Ik herken het…

  Beantwoorden
 16. Edith
  22 juli 2017 at 11:12 (5 jaren ago)

  Het lijkt mij dat je nog best veel gaat doen als ik het zo lees. Gezien de ernst van je klachten dan.
  Hopelijk weet je serieus tijd voor ontspanning te nemen. En een tip: dagelijks een uurtje wandelen doet wonderen. (Sla de onderzoeken hieromtrent er maar op na.) Sterkte!

  Beantwoorden
 17. Mariรซlle
  22 juli 2017 at 10:58 (5 jaren ago)

  Ik snap heel goed dat je dit heel erg jammer vindt, maar ik vind het wel ontzettend goed voor je dat je een maatregel neemt. Het moet niet ten koste gaan van je gezondheid hoor! En natuurlijk blijf ik je artikelen gewoon lezen, die komen lekker in Bloglovin voorbij ๐Ÿ™‚ Fijn weekend Natasja!

  Beantwoorden
 18. Nicole
  22 juli 2017 at 10:41 (5 jaren ago)

  Je moet doen wat goed voor je voelt.
  Als dat betekent dat je minder artikelen gaat plaatsen dan moet je dat echt doen!
  Denk aan jezelf….volgens mij heb ik het al eens gezegd : trouwe volgers lopen niet weg!

  Succes xxx

  Beantwoorden
 19. Anke
  22 juli 2017 at 10:34 (5 jaren ago)

  Sterk! Ontzettend sterk! Alleen maar respect voor jouw beslissing. Jij bent belangrijk.

  Beantwoorden
 20. Annemiek
  22 juli 2017 at 10:31 (5 jaren ago)

  Daar doe je goed aan tijd om anders je dagen in te vullen. Heb je wel eens aan yoga gedacht? Heerlijk om te doen en je wordt er ontspannen van.

  Beantwoorden
 21. Wilke
  22 juli 2017 at 10:23 (5 jaren ago)

  Ik reageer niets zo vaak, maar je bent een topper!
  Het leven is maar kort, dus pas goed op jezelf.
  Hoe moeilijk dat ook zal zijn.

  Beantwoorden
 22. Emmy
  22 juli 2017 at 09:48 (5 jaren ago)

  Verstandig besluit! Niets is belangrijker dan jje eigen gezondheid.
  En ik blijf je gewoon volgen.
  Je schrijft altijd zo leuk, dat wil ik niet missen

  Groetjes Emmy

  Beantwoorden
 23. Petra van Gils
  22 juli 2017 at 09:47 (5 jaren ago)

  Heel moedig besluit en natuurlijk blijf ik je blogs lezen. Ik werk zelf 40 uur per week dus weet hoe moe je aan het eind van de week kunt zijn. Denk aan jezelf zou ik zeggen. Dat is het belangrijkste!!!

  Beantwoorden
 24. Judith
  22 juli 2017 at 09:47 (5 jaren ago)

  Heeeeeeel goed! Ik hoop dat het je veel rust brengt.
  En wat Mireille al zei we blijven je toch wel volgen!
  Zorg goed voor jezelf!

  Beantwoorden
 25. Loes
  22 juli 2017 at 09:46 (5 jaren ago)

  Hele goede keuze! Ook al is het heel jammer, het blijft een hobby en je gezondheid gaat echt voor. Blijf trouw aan jezelf!

  Beantwoorden
 26. Annette
  22 juli 2017 at 09:45 (5 jaren ago)

  Heel verstandig Natas, ik snap je helemaal. Een baan, een huishouden en een blog dat is niet niks. Je trouwe lezers weten je blog echt wel te vinden hoor daar hoef je echt niet bang voor te zijn. Gezondheid op nr.1

  Beantwoorden
 27. Romy Merkus
  22 juli 2017 at 09:39 (5 jaren ago)

  Goed besluit Natasja, ik snap dat het keimoeilijk is. Gun je het zo dat je weer energie hebt en uitgerust bent. Dus doen, blog en vlog wanneer je daar zin in hebt en niet omdat het moet. Al lukt het me qua tijd niet altijd om iedere keer een reactie te geven, maar ik volg je nog steeds. Je bent een kanjer, vergeet dat niet x

  Beantwoorden
 28. Mireille
  22 juli 2017 at 09:36 (5 jaren ago)

  goed zo!
  Laat het los. Ik weet zeker dat het je veel brengt.
  En je blog die blijven we met zijn allen gewoon lekker volgen.
  Al zet je maar een paar foto’s van je therapeutische baksels online jij blijft mijn favoriete blogster.
  XoX

  Beantwoorden
 29. Vera
  22 juli 2017 at 09:34 (5 jaren ago)

  First things first! En jij bent het belangrijkste. Hoop dat je snel meer energie hebt. Voor jou. Dikke knuffel.

  Beantwoorden
 30. Talitha
  22 juli 2017 at 09:27 (5 jaren ago)

  Goed besluit Natasja, niemand heeft er wat aan als jij jezelf voorbij rent. Ik vind overigens dat je nog steeds veel artikelen per week wilt gaan plaatsen in vergelijking met anderen, ik kan me dan ook niet voorstellen dat er daardoor volgers afhaken. Ik blijf je iig trouw lezen!

  Beantwoorden
 31. Susan
  22 juli 2017 at 09:23 (5 jaren ago)

  Knap!!! En nu volhouden. Jijzelf bent het belangrijkste van allemaal

  Beantwoorden
 32. marije
  22 juli 2017 at 08:36 (5 jaren ago)

  Goed besluit! Nu eerst even lekker voor jezelf kiezen (en dus ook echt doen) en gaan opladen. Met je blog komt het allemaal wel goed.

  Beantwoorden
 33. Marion
  22 juli 2017 at 08:18 (5 jaren ago)

  Verstandig! Tuurlijk even spannend, maar je zult zien dat het je meer gaat opleveren dan je denkt. Denk ik dan. Persoonlijk vind ik het wel fijn. Ik heb tenslotte weinig energie om veel te lezen. Vaak staan jouw artikelen in mijn leeslijst, maar op een gegeven moment zijn het er dan zoveel, dan geef ik het op en vink ik ze af. Er kan dus ook een hele positieve kant aan zitten. Maar het belangrijkste is dat jij even een stap terug kunt doen. Niet makkelijk, wel belangrijk. Succes!

  Beantwoorden
 34. chucky1012
  22 juli 2017 at 08:08 (5 jaren ago)

  Dit is een zeer goed besluit die jij hebt genomen.
  Je bent ook meer uren gaan werken en hebt zeer goed je rust nodig.
  Het is niet niks om daarnaast ook nog een huishouden te runnen.
  Vrije tijd en rust is erg belangrijk.
  Men moet kunnen genieten….

  Ik wens jou heel veel sterkte en blijf altijd terugkomen om jou artikelen op je blog te kunnen lezen…..

  Xoxo

  Beantwoorden
 35. Jacqueline
  22 juli 2017 at 07:30 (5 jaren ago)

  Goed zo! je moet echt voor jezelf kiezen. en wat als volgers afhaken. dat is niet zo belangrijk als je gezondheid. Een weekend is niet om bij te tanken maar om leuke dingen of helemaal niks te doen . Ik heb dat ook gehad,heel het weekend bijkomen om de week weer aan te kunnen. ik ben een dag minder gaan werken en dat was heel prettig. ik haak in ieder geval niet af .

  Beantwoorden
 36. Cindy
  22 juli 2017 at 07:27 (5 jaren ago)

  Kijk, dit is echt een heel verstandig besluit!
  Snap dat het dubbel is, maar komt wel goed.
  Het kan toch ook niet, een fulltime job en dan zoveel blogposts?
  Je gezondheid is veel belangrijker. Je hebt maar 1 lichaam en daar moet je zuinig op zijn.
  Ik reageer vaak niet maar lees wel bijna al je blogposts. Dat blijf ik sowieso wel doen!

  Beantwoorden
 37. Jolanda
  22 juli 2017 at 07:12 (5 jaren ago)

  Heel goed van je! Je moet jezelf echt op de eerste plaats zetten hoor. Ik blijf je trouw bezoeken en ik denk met mij nog velen.

  Beantwoorden
 38. Jori
  22 juli 2017 at 06:59 (5 jaren ago)

  Goedzo Natasja…. Het zal je goed doen….dikke kus

  Beantwoorden
 39. Marije
  22 juli 2017 at 06:29 (5 jaren ago)

  Goed zo! Voor jezelf kiezen is het beste wat je kunt doen!

  Beantwoorden
 40. Marieke
  22 juli 2017 at 06:18 (5 jaren ago)

  Heel goed Natasja, dat je ook aan jezelf denkt! Ik heb een tijdje terug ook dit besluit genomen en dat voelt heel bevrijdend. Ik hoef me voor een hobby niet dood te werken. Overigens zijn mijn bezoekersaantallen niet teruggelopen en heb ik over samenwerkingen niets te klagen. Een stapje terug doen is daarom echt zo slecht nog niet! Veel sterkte de komende tijd en geniet van de rust. Je hebt het verdiend!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.