Een stralende huid met de JadeRoller

Onlangs werd ik benaderd voor het testen van een heel bijzonder huidverzorgingsproduct: de JadeRoller. een ‘simpele’ gezichtsroller gemaakt van 100% Jade, waarmee je de algehele conditie van je huid verbetert, en die daarnaast ontspannend werkt. Hoewel ik een beetje sceptisch was (ik ben nu eenmaal nogal nuchter als het om dit soort dingen gaat), heb ik hem uiteraard getest, ik vertel je vandaag mijn ervaringen en bevindingen!

JadeRoller

JadeRoller

JadeRoller: een eeuwenoud huidverzorgingsproduct

Hoewel het voor mij helemaal nieuw was, is de JadeRoller een huidverzorgingsproduct dat al in het oude China door keizerinnen werd gebruikt om de jeugdigheid van de huid te bewaren. De roller is gemaakt van 100% Jade, deze edelsteen staat bekend om zijn verkoelende en helende werking. Niet voor niets dus, dat voor deze edelsteen is gekozen.

JadeRoller

JadeRoller: gebruik

Het gebruik van de JadeRoller is heel eenvoudig: 1 tot 2 keer per dag (ik heb hem 1 keer per dag gebruikt) rol je met de JadeRoller zachtjes over de gereinigde huid. Je kunt dit op de droge huid doen, maar je kunt ook eerst je moisturiser of gezichtsolie aanbrengen. Het gebruik van de JadeRoller daarna zorgt ervoor dat de werkzame stoffen beter opgenomen kunnen worden.

Naast een ontspannende gezichtsmassage (want dat is het echt, alleen daarvoor zou ik hem al aanraden) stimuleert de JadeRoller de doorbloeding van de huid, waardoor op den duur rimpels verminderen, de elasticiteit van de huid verbetert, grove poriën verfijnen, donkere kringen onder de ogen en wallen verminderen en door ondersteuning van lymfedrainage afvalstoffen beter afgevoerd worden. En dat alles door slechts een paar minuten per dag met de JadeRoller over de huid te rollen.

JadeRoller

Ik heb de JadeRoller de afgelopen 5 à 6 weken op een enkele dag overslaan na, dagelijks gebruikt. In eerste instantie volgde ik daarbij de “handleiding” die bijgesloten zat, waarbij je de JadeRoller volgens een vaste routine, in een vaste volgorde gebruikt. Mijn huid reageerde hier vrij heftig op: ik kreeg na een week last van mega pukkels, echt van die “uitbraak-pukkels”, zoals ik ze noem (excusez le mot). In eerste instantie weet ik het aan toeval, maar toen het maar bleef duren, heb ik even contact opgenomen met Debbie, Co-founder van JadeRoller.nl. Volgens haar was het op zich een goed teken, want door de stimulatie van de huid wordt de doorbloeding verbeterd, en worden afvalstoffen gestimuleerd om naar buiten te gaan. Verder vertelde ze dat de handleiding voornamelijk gericht is op lymfedrainage, wat dit proces nog eens versterkt. Waarschijnlijk was dit gewoon iets te heftig voor mijn huid.

Vanaf dat moment ben ik de JadeRoller op een eenvoudigere manier gaan gebruiken: gewoon een ontspannende massage, lekker heen en weer rollen naar behoefte. Eén keer per week, voor ik een reinigend masker aanbreng, doe ik de ‘lymfedrainage-rol’, om de reinigende werking van het masker een extra boost te geven. En dat gaat een stuk beter: ik merk duidelijk dat de JadeRoller iets doet met mijn huid, maar dan wel op een rustige manier: geen pukkel-uitbraak meer.

JadeRoller

De JadeRoller ligt prettig in de hand. De Jade voelt koel, maar comfortabel aan op mijn huid (voor een extra verkoelend effect, bijvoorbeeld bij heel warm weer of als je last hebt van opvliegers, kun je de JadeRoller voor gebruik even een uurtje in de koelkast leggen. Werkt ook heel goed bij dikke ogen). Opvallend is, dat mijn huid direct na het rollen wat rood kleurt, ondanks het feit dat ik nauwelijks druk zet. De doorbloeding wordt dus meteen aan het werk gezet.

Ik gebruik de JadeRoller graag voor ik ga slapen: ten eerste werkt het heerlijk ontspannend, en daarnaast kan de doorbloeding van de huid zo lekker nog even doorwerken na de massage. Het is inmiddels een vast ritueel geworden bij mij. Qua rimpels merk ik niet echt verschil, maar ik denk dat je daarvoor een product als dit veel langer moet gebruiken. En dan nog is het verschil van week tot week zo miniem dat het met het blote oog moeilijk waar te nemen is. Wel voel ik dat mijn huid een betere conditie krijgt: ze voelt soepeler en ziet er wat frisser en stralender uit. Kleine verschillen, maar ik merk ze wel.

De JadeRoller is verkrijgbaar in twee varianten: de dubbele roller zoals op de foto kost € 34,95. Een enkele roller (deze heeft alleen een grote roller, en geen kleine roller speciaal voor gebruik rondom de ogen, die echt heel fijn is) kost € 24,95. Meer informatie over de rollers en het gebruik ervan vind je op de website Jaderoller.nl.

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

8 Comments on Een stralende huid met de JadeRoller

 1. Ilja
  29 augustus 2014 at 22:14 (8 jaren ago)

  Wat een interessant product! Ik heb echt nog nooit eerder van een dergelijk product gehoord…

  Beantwoorden
  • Myrna van hofwegen
   1 januari 2019 at 15:32 (4 jaren ago)

   Het kanngewoin niet echte jade zijn voor deze prijs! Je hebt jade uit China, goedkoop en jade uit Birma!!! Die is goed! En duur, ik geb een armband en oorbellen!
   Dus erg opletten! En in de ijskast leggen?????? Te gek!
   Myrna.

   Beantwoorden
 2. Sonja
  28 augustus 2014 at 20:45 (8 jaren ago)

  Ik had echt ff zo iets van,.. De watte?
  Maar het klinkt niet eens zo raar. Als je jouw artikel leest word het zeer zeker duidelijker.
  Als het helpt, vooral doorgaan!

  Beantwoorden
 3. Mireille
  28 augustus 2014 at 18:04 (8 jaren ago)

  Weer wat geleerd vandaag. Ik had hier nog nooit van gehoord. Maar het klinkt wel goed. Heb alleen helaas op dat gebied niet zo’n doorzettingsvermogen.

  Beantwoorden
 4. Angela
  28 augustus 2014 at 11:33 (8 jaren ago)

  Ik zet hem op mijn verlanglijstje!
  Mijn huid kan wel wat extra’s gebruiken en bij het woordje ‘verkoelend’ (opvliegers) was ik helemaal om.
  Laat de man met de baard maar komen 😉

  Beantwoorden
 5. Jori
  28 augustus 2014 at 08:11 (8 jaren ago)

  Lijkt me een fijn product…. Met gezichtmassages wordt de huid soms ook gekneed,dit is dus een beetje hetzelfde begrijp ik…

  Beantwoorden
  • Natasja
   28 augustus 2014 at 09:24 (8 jaren ago)

   Je kneedt de huid niet in dit geval, omdat je heel subtiel met de roller over de huid rolt. Maar het effect is denk ik wel redelijk hetzelfde.

   Beantwoorden
 6. Bianca
  28 augustus 2014 at 07:07 (8 jaren ago)

  Ik heb hier nog nooit eerder van gehoord, ik weet ook niet of het echt iets voor mij zou zijn x

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.