elf Pressed Mineral Eyeshadow

Minerale make-up heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Waar steeds meer mensen zich bewust worden van wat ze eten en drinken, hoort ook bewustwording van wat men op de huid smeert. Minerale make-up is gemaakt van natuurlijke mineralen, en vrij van parfum, alcohol, kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Ik had in het verleden al eens minerale oogschaduw geprobeerd, maar de losse vorm stond mij toch een beetje tegen, omdat dat het aanbrengen wat lastiger maakt. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik zag dat elf Pressed Mineral Eyeshadow in haar assortiment heeft, compacte minerale oogschaduw.

elf Pressed Mineral Eyeshadow

elf Pressed Mineral Eyeshadow

elf Pressed Mineral Eyeshadow

elf Pressed Mineral Eyeshadow is verkrijgbaar in tien verschillende kleuren, ik koos (heel veilig, that’s just me…) voor de kleuren Beauty Queen en Miss Popular.

elf Pressed Mineral Eyeshadow

elf Pressed Mineral Eyeshadow

elf Pressed Mineral Eyeshadow

elf Pressed Mineral Eyeshadow Beauty Queen is een beige kleur die het prima doet als highlighter, Miss Popular is een mooie middenbruine kleur. Beide oogschaduws hebben een satin finish, wat ik persoonlijk altijd erg mooi vind voor een casual look.

elf Pressed Mineral Eyeshadow

elf Pressed Mineral Eyeshadow:
ingrediënten

Hierboven zie je de ingrediënten van de Pressed Mineral Eyeshadows. Zoals je ziet, bevatten ze de nodige verzorgende ingrediënten als vitamine E, Kaolin, rijstzetmeel, Rozemarijn-extract en komkommerextract. De oogschaduws bevatten geen parabenen, conserveringsmiddelen of chemische kleurstoffen. Alle producten van e.l.f. bevatten geen dierlijke bestanddelen en worden niet op dieren getest.

elf Pressed Mineral Eyeshadow

elf Pressed Mineral Eyeshadow:
swatches

Hierboven zie je de swatches: in het midden Beauty Queen, die zoals verwacht iets minder gepigmenteerd is, maar desondanks prima op te bouwen. Miss Popular is uitstekend gepigmenteerd. Links zie je de Baked Highlighter Blush Gems, die ik hieronder aan je laat zien.

De elf Pressed Mineral Eyeshadows zijn heel zacht qua textuur, en brengen fijn aan. Miss Popular is ietwat korrelig, om fall-out te voorkomen tik ik de oogschaduwkast daarom even af voor ik de oogschaduw aanbreng. Qua houdbaarheid hebben ze mij absoluut verrast: de oogschaduw blijft (met een oogschaduwbasis eronder) een hele dag prima op zijn plaats en zit ’s avonds nog precies zoals ik hem ’s ochtends aanbracht. Chapeau!

De elf Pressed Mineral Eyeshadows kosten 4 euro per stuk (3 gram), en zijn daarmee natuurlijk buitengewoon prijsvriendelijk.

elf Baked Highlighter Blush Gems

elf Baked Highlighter Blush Gems

Uiteraard waren deze twee oogschaduws niet de enige producten die in mijn winkelmandje gingen; als ik eenmaal bij e.l.f. ga shoppen, ben ik niet te stoppen. Mijn oog viel ook op deze elf Baked Highlighter Blush Gems. Ik was benieuwd of hij kon tippen aan mijn MAC Mineralize Skinfinish.

elf Baked Highlighter Blush Gems

elf Baked Highlighter Blush Gems

Qua textuur is elf Baked Highlighter Blush Gems niet te vergelijken met de MAC Mineralize Skinfinish, hij voelt veel droger aan. Toch is het een fijn product, wat zich mooi laat verdelen over mijn huid en ook qua houdbaarheid heb ik niets te klagen.

elf Baked Highlighter Blush Gems

elf Baked Highlighter Blush Gems

elf Baked Highlighter Blush Gems is verkrijgbaar in drie kleuren: Moonlight Pearls, Pink Diamonds en Blush Gems, die je hierboven ziet. Hij kost slechts 4 euro, en is multifunctioneel te gebruiken.

elf Mineral Lipstick

elf Mineral Lipstick

elf Mineral Lipstick

elf Mineral Lipstick

Tot slot wil ik jullie nog de elf Mineral Lipstick laten zien, die ik in twee kleuren kocht: Barely Bitten en Beautiful Berry. Deze lipsticks bevatten “een voedende mix van exotische oliën, natuurlijke was, vitaminen en plantenextracten”, en hebben een vochtinbrengende werking. Ook de Minerale Lipsticks bevatten geen parabenen, conserveringsmiddelen of chemische kleurstoffen.

elf Mineral Lipstick

elf Mineral Lipstick

Links zie je Barely Bitten, rechts Beautiful Berry. De lipsticks voelen erg zacht op mijn lippen, ik merk goed dat ze veel verzorgende ingrediënten bevatten. Qua houdbaarheid schaar ik ze onder ‘gemiddeld’: een uurtje of 2 à 3 blijft de kleur mooi op mijn lippen, daarna is bijwerken gewenst.

elf Mineral Lipstick

elf Mineral Lipstick

De pigmentatie is opvallend: Barely Bitten (links) is niet echt super gepigmenteerd en sheer te noemen, terwijl Beautiful Berry juist ontzettend goed gepigmenteerd is, en een intense kleur geeft. Het is dus heel kleur-afhankelijk.

De elf Mineral Lipsticks kosten 5 euro per stuk, en zijn verkrijgbaar in maar liefst 18 kleuren.

Met al deze producten maakte ik onderstaande look:

elf Pressed Mineral Eyeshadow

De kleur die ik op mijn lippen draag, is Beautiful Berry, sowieso draag ik deze de laatste tijd heel vaak (je hebt hem vast al weleens voorbij zien komen), ik vind het een heel mooie, warme kleur.

Gebruik jij weleens minerale make-up?

3 Comments on elf Pressed Mineral Eyeshadow

 1. irene niec
  27 april 2014 at 13:47 (8 jaren ago)

  Ik gebruik het zelf niet, maar mijn schoondochters en kleindochters wel. Super mooie kleurtjes, heel gaaf.

  Beantwoorden
 2. Krista
  27 april 2014 at 10:46 (8 jaren ago)

  Mooie producten, en een mooie look! De lipstick staat je goed!

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  27 april 2014 at 08:45 (8 jaren ago)

  Mooie producten van elf, ze zien er eenvoudig uit, maar toch een tikje sjiek. De look is mooi, vooral de lipstick is inderdaad een hele mooie kleur. Ik ben bij rode of bruine tinten al gauw bang dat m’n tanden minder wit lijken, dus ik houd het vaak bij een veilige naturel beige tint.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.