elf SPF 45 gezichtspoeder met UVA/UVB bescherming

Vandaag heb ik weer een review voor jullie over een product van e.l.f. (Eyes Lips Face): de elf SPF 45 gezichtspoeder. We weten inmiddels allemaal wel (toch?) dat een goede zonbescherming nodig is ter voorkoming van beschadiging en veroudering van je huid. Voor mijn gezicht gebruik ik in de zomermaanden en op wintersport een crème met minimaal factor 25, maar vanaf nu kan ik daar heel makkelijk een schepje bovenop doen door deze gezichtspoeder te gebruiken. Lees snel verder hoe deze poeder mij verder bevalt.

elf SPF 45 gezichtspoeder

elf SPF 45 gezichtspoeder

elf SPF 45 gezichtspoeder: zonbescherming in poedervorm?

De elf SPF 45 gezichtspoeder zit verpakt in een zwart kartonnen doosje, met daarop beperkte informatie over het product. Er staat vermeld dat het 23,3% Titanium Dioxide en 18,7% Zinc Oxide bevat, die samen er voor zorgen dat je huid tegen de schadelijke stralen van de zon beschermd worden. Zinc Oxide heeft bovendien ontstekingswerende eigenschappen en helpt om pukkeltjes en andere onzuiverheden te voorkomen en/of te verhelpen.

elf SPF 45 gezichtspoeder

elf SPF 45 gezichtspoeder

elf SPF 45 gezichtspoeder

elf SPF 45 gezichtspoeder zit in een grote mat zwarte kunststof pot, die je opent door het deksel los te draaien. In de pot zit een heerlijk zacht poederdonsje, waarmee je de poeder kunt aanbrengen. Ik gebruik liever een poeder kwast, en strooi daartoe wat poeder in het deksel, waarna ik het met de kwast “opdip”.

elf SPF 45 gezichtspoeder

elf SPF 45 gezichtspoeder

elf SPF 45 gezichtspoeder: ingrediënten

Dit draagbare, losse poeder beschermt tegen de zon en kan alleen of over andere make-up gedragen worden. Beschermt tegen schadelijke UVA-/UVB-stralen en voorkomt vroegtijdige huidveroudering. Het zachte, doorschijnende poeder is verrijkt met heilzame ingrediënten als aloë vera- en druivenpitextract en vitamine A, C en E om de huid te voeden en te verzachten.

De exacte ingrediënten van de elf SPF 45 gezichtspoeder zijn: Active ingredients: Titanium Dioxide (21.25%), Zinc Oxide (17%) (de percentages van deze twee ingrediënten liggen hier iets anders dan op het doosje vermeld staat). Ingredients: Mica, Silica, Talc, Bismuth Oxychloride, Boron Nitride, Aluminum Hydroxide, Sodium dehydroacetate. May Contain: Iron Oxides(CI 77891 77892 77899), Manganese Violet (CI 77742)

elf SPF 45 gezichtspoeder

Het poeder voelt enorm zacht aan en laat zich prima blenden, en vormt zo één geheel met mijn huid, geen laagje wat er echt bovenop ligt. Het poeder heeft een medium dekking, en maakt mijn huid mooi egaal met een natuurlijke zijdeglans. Het is dus geen compleet matterend poeder, maar ik vind dat persoonlijk wel mooi. Gedurende de dag verschijnt er op mijn voorhoofd en neus wel wat glans, maar even deppen met een tissue is voldoende om dit weg te werken, bijpoederen is niet nodig. Behalve als ik ’s avonds nog een afspraak heb, dan werk ik mijn gezicht wel even bij (maar dat doe ik met iedere gezichtspoeder).

elf SPF 45 gezichtspoeder  elf SPF 45 gezichtspoeder

Links draag ik alleen BB cream, rechts heb ik hier een laagje elf SPF 45 gezichtspoeder overheen aangebracht. Je ziet dat het poeder een heel natuurlijk effect geeft, maar mijn huid wel mooi egaal maakt. Over de werking van de zonbescherming kan ik niets zeggen, want de afgelopen weken hebben we hier in Nederland maar weinig zon gezien. Sowieso zou ik dit poeder niet alleen als zonbescherming gebruiken, maar er altijd een goede gezichtscrème en/of foundation of BB cream met beschermingsfactor onder dragen. De combinatie zorgt er voor dat je goed beschermd de zon in kunt dit voorjaar (of deze winter, als de zon zich nog eens laat zien)!

elf SPF 45 gezichtspoeder kost € 6,80 voor 10 gram (op de website staat 8 gram, maar op mijn doosje 10 gram) en is onderdeel van de Studio-lijn van e.l.f. Een heel prettige prijs voor een bijzonder fijne gezichtspoeder!

 

5 Comments on elf SPF 45 gezichtspoeder met UVA/UVB bescherming

 1. Suzanne
  20 oktober 2016 at 17:20 (6 jaren ago)

  Hi, is deze nog ergens verkrijgbaar ? Kan het helaas nergens meer vinden

  Groetjes

  Beantwoorden
  • Natasja
   20 oktober 2016 at 17:47 (6 jaren ago)

   Hoi Suzanne, nee ik zie hem er helaas ook niet meer tussen staan. Jammer!

   Beantwoorden
   • suzanne
    24 oktober 2016 at 11:23 (6 jaren ago)

    bedankt voor de reactie 🙂

    Beantwoorden
 2. Deb
  27 januari 2014 at 17:20 (8 jaren ago)

  Mooi en natuurlijk resultaat. Je ziet duidelijk verschil en ook lijkt het te matteren. Zelf ben ik helaas niet zo handig met poeders…

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  25 januari 2014 at 09:40 (8 jaren ago)

  Het geeft inderdaad een heel natuurlijke uitstraling, een mooi product!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.