Elicious: betaalbare duurzame huidverzorging

Onlangs maakte ik kennis met alweer een prachtige webshop met duurzame huidverzorging. Met producten die natuurlijk, milieuvriendelijk en bovendien betaalbaar zijn. En daarnaast is een deel van de producten ook nog eens Halal gecertificeerd. Elicious is één van de weinige webshops die dit certificaat mag vermelden, omdat de productie ter plekke in Indonesië wordt gecontroleerd. Ik vertel jullie er graag wat meer over!

Elicious

Elicious: een gezonde misssie

Elicious is een vrij nieuwe webshop en werd opgericht door vader en dochter. Het merk staat voor duurzame, milieuvriendelijke producten die betaalbaar zijn. In eerste instantie ging het alleen om verzorgingsproducten, maar inmiddels zijn daar al verschillende producten bij gekomen om je hele huis zoveel mogelijk plasticvrij te maken. Een mooie, en oh zo belangrijke missie als je het mij vraagt! Ik ontving een aantal verzorgingsproducten om te testen, en heb dat de afgelopen tijd met veel plezier gedaan.

Elicious

Elicious Shampoo Bar Serene Sandalwood

Elicious heeft verschillende shampoo bars in het assortiment, waaronder vier die CG (Curly Girl) vriendelijk zijn. Dat wil zeggen dat deze geschikt zijn voor krullend haar, en in het bijzonder als je je krullende haar verzorgt volgens de Curly Girl methode. Ik koos voor de variant Serene Sandalwood.

Deze Shampoo Bar bevat een mix van Kokosolie, Olijfolie, Cacaoboter, Zonnebloemolie en Castorolie. De oliën werken reinigend, hydraterend, én verzorgend voor je hoofdhuid. Een gezonde hoofdhuid is onmisbaar voor gezond haar, en door zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten te gebruiken, houd je je hoofdhuid gezond en in goede conditie.

Deze shampoo bar is gemaakt volgens de ‘koude methode’ en bevat veel natuurlijke glycerine. De ‘koude methode’ is de meest traditionele manier om zeep te maken. Op de website van Elicious kun je daar meer over lezen, in deze blog. Glycerine helpt het haar van binnenuit gehydrateerd te blijven. En dat is iets wat zeker krullend haar goed kan gebruiken.

De geur Serene Sandalwood is een aangename, warme geur die geenszins te overheersend is en natuurlijk ruikt.

Elicious

Gebruik en werking

Je gebruikt de shampoo bar als alle andere shampoo bars. Ik wrijf het over mijn natte haar, en was vervolgens mijn haar. Je kunt de shampoo bar ook tussen je handen wrijven, en met het schuim wat ontstaat je haar wassen. Op deze manier gaat de bar langer mee. Voor mijn lange dikke haar werkt dit echter niet zo goed.

Ik was mijn haar altijd twee keer: de eerste keer is om de stylingproducten die ik gebruik, en zweet en vuil, uit mijn haar te wassen. De tweede keer is om mijn haar daadwerkelijk te reinigen.

De shampoo bar werkt erg fijn en goed voor mijn dikke krullende haar. Na het wassen voelt mijn haar schoon maar zacht en laat zich goed in model brengen. Ondanks de aanwezige oliën is het niet sneller vet dan met andere shampoo bars, iets wat je misschien wel zou verwachten.

De shampoo bar (90 gram) kost € 6,25.

Elicious

Daily Embrace conditioner bar

Na het wassen gebruik ik altijd een conditioner. Dat is nodig om mijn dikke haar doorkambaar te maken, en om te zorgen dat het niet gaat pluizen als een malle. Het liefst gebruik ik hiervoor natuurlijk een conditioner in bar vorm, gelukkig (en uiteraard) heeft Elicious die ook in haar assortiment.

Ook deze conditioner bar is vrij van parabenen, PEG’s, microplastics en uiteraard is ze dierproefvrij. Net als alle andere producten die je in de webshop vindt. De bar bestaat voor maar liefst 94% uit natuurlijke ingrediënten.

De conditioner bar bevat ook weer lekker veel verzorgende oliën en boters: Cacaoboter, Zoete Amandelolie, Sheabutter, Kokosolie en Vitamine E. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe blij ik word van zulke ingrediëntenlijstjes ♥

Gebruik en werking

Na het wassen en uitspoelen van mijn haar wrijf ik de conditioner bar over mijn natte haar. Omdat ik veel en dik haar heb, voelt mijn haar na het wassen meestal een beetje stug aan. In het begin was een conditioner bar daardoor een beetje wennen voor mij, omdat zo’n bar over stug haar wrijven niet altijd even makkelijk gaat. Maar dat is iets waar je even ‘doorheen moet’, na het aanbrengen van de conditioner is de stugheid al snel verdwenen.

De conditioner bar heeft een heerlijke, bloemige geur, die ook weer heel natuurlijk en aangenaam is.

Na een paar minuten inwerken spoel ik de conditioner goed uit. Ik merk meteen dat mijn haar veel zachter aanvoelt, en na het afdrogen gaat het doorkammen ook prima. De bloemige geur is nog licht aanwezig in mijn haar, vooral als later op de dag het zonnetje op mijn hoofd schijnt ruik ik de heerlijke geur weer ♥

Let op: zorg dat je zowel de shampoo bar als de conditioner bar na gebruik zo snel mogelijk op een droge plek legt. Vooral de conditioner bar is erg zacht door de vele boters en oliën, en smelt anders sneller weg, en dat is zonde!

De combinatie van de shampoo bar en conditioner bar houdt mijn haar in een goede conditie, laat haar zacht en glad aanvoelen en het behoudt haar natuurlijke krul.

De conditioner bar kost € 8,95 voor 50 gram.

Elicious

Handgemaakte zeep Triple Citrus

Ik vind handgemaakte zeep één van de mooiste uitvindingen op de badkamer ♥ Ik word er blij van, het geeft me een luxe gevoel. Als het dan ook nog eens een natuurlijke zeep is, zijn er wat mij betreft alleen maar winnaars. Eigenlijk wil ik niets anders meer gebruiken onder de douche dan zeep, zeep, zeep.

Zoals ik hierboven al vertelde, hebben de handgemaakte zepen en sommige shampoo bars van Elicious een Halal certificering. Deze certificering is vooral voor Moslims belangrijk (zo’n 5 tot 6% van de Nederlandse bevolking), maar ook voor vegetariërs of veganisten is dit goed nieuws. De Halal certificering vereist namelijk een scherpe controle op de productie, en dankzij dit certificaat weet je zeker dat er geen dierlijke ingrediënten en alcohol in het product verwerkt zijn.

De Triple Citrus zeep bevat ook weer een indrukwekkend rijtje aan ingrediënten. Hiermee kun je er bijna zeker van zijn dat de zeep je huid niet uitdroogt tijdens het wassen. De zeep dankt zijn geur aan een mix van pure grapefruit olie, pure limoen olie en pure mandarijn olie, een heerlijke tropische cocktail. Bijzonder ingrediënt is Kurkuma poeder, dit blijkt de huid rustiger te maken en gaat de afbraak van collageen en elastine tegen. Hiermee wordt vroegtijdige huidveroudering voorkomen.

Gebruik en werking

Hoe je een zeep gebruikt, weten jullie vast wel 😉 Wat direct opvalt is het zachte, rijke schuim wat ontstaat op mijn huid. Dit voelt meteen al verzorgend en romig aan. Na het afspoelen en afdrogen voel ik geen trekkerig gevoel op mijn huid, iets wat sommige andere zepen wel sterk hebben.

Enige minpuntje van de zeep vind ik het licht schurende gevoel als ik de zeep rechtstreeks op mijn huid gebruik. Ik gebruik zeep ook altijd als scheerzeep, maar dat vind ik bij deze zeep minder prettig. Bij gebruik met een washandje of douchespons heb je dit schurende gevoel niet.

Elicious

De geur van de zeep is fruitig, maar wel echt ‘zepig’, een beetje een oldskool zeepgeur, zeg maar. Ook voor de zeep geldt dat je hem na gebruik zo snel mogelijk op een droge plaats moet bewaren, dan geniet je er lekker lang van.

De zeep kost € 4,69, er zijn uiteraard ook verschillende andere geuren verkrijgbaar.

Elicious

Body Butter Orchid Vanilla

Na het douchen gebruik ik altijd een verzorgend product voor mijn huid. De laatste jaren is dat eigenlijk altijd een body butter of een olie, bodylotions gebruik ik niet zo vaak meer. Elicious heeft drie Body Butters in het assortiment, waarvan Orchid Vanilla mij op het lijf is geschreven. Ik houd van de zoete, warme geur van vanille ♥

Zoals ik niet anders had verwacht, bevat de Body Butter veelal natuurlijke verzorgende ingrediënten. Olijfolie en Cacaoboter staan als 2e en 3e ingrediënt op het lijstje, en hebben dus een intens verzorgende werking op de huid.

Elicious

Textuur en werking

In eerste instantie vond ik het potje een beetje aan de kleine kant, het bevat maar 90 gram. De Body Butter blijkt echter ontzettend zuinig in gebruik.

De textuur is heel romig en smeuïg, de Body Butter laat zich goed verdelen en inmasseren. Ondanks de volle textuur trekt hij goed in mijn huid en laat een verzorgend, maar niet vet laagje achter. Zelfs nu in de zomermaanden gebruik ik hem graag. De geur is zoet en warm zoals je van vanille verwacht. Maar dan wel op een natuurlijke manier, geen kunstmatige vanille geur. Het is een geur die ik eigenlijk het hele jaar wel lekker vind, lekker comfy ♥

De Body Butter kost € 5,95 voor 90 gram.

Mijn eerste kennismaking met Elicious is mij ontzettend goed bevallen. De Body Butter gaat zeker een keer op herhaling, en van de zepen wil ik nog wat andere geuren uitproberen. En ik ga ook zeker de broodzakken en groente- en fruitnetjes van organisch katoen uitproberen!

Wil jij ook kennismaken met de producten van Elicious? Ik mag jullie een eenmalige kortingscode aanbieden: ELICIOUS15. De code is geldig tot en met 1 september 2021. Voer deze code in bij het afrekenen van je bestelling.

Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

2 Comments on Elicious: betaalbare duurzame huidverzorging

 1. Miranda Aerts
  20 augustus 2021 at 08:35 (9 maanden ago)

  Bars en zepen zie je overal steeds meer, ik heb ze als shampoo of conditioner tot nu toe nog nooit gebruikt maar ga het ook eens proberen.

  Beantwoorden
  • Natasja
   21 augustus 2021 at 21:38 (9 maanden ago)

   Het is echt de moeite waard hoor, ik wil inmiddels niet anders meer 🙂

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.