Elizabeth Sweetwater workshop retro rokje maken

Ik vertelde het jullie onlangs al: ik ging een workshop doen bij Elizabeth Sweetwater, dΓ© expert op het gebied van patronen voor retro kleding. Inmiddels is de workshop achter de rug, en het was zΓ³ ontzettend leuk en leerzaam! Natuurlijk vertel ik jullie er meer over!

Elizabeth Sweetwater

Workshop bij Elizabeth Sweetwater

Om 11 uur waren we in Den Haag, bij het prachtige, helemaal retro style huis van Liesbeth. We begonnen met koffie, natuurlijk uit een retro kopje πŸ™‚ Ik zat al om negen uur in de auto, dus ik was er ook echt aan toe!

Elizabeth Sweetwater

Aan de slag!

Daarna was het tijd om aan de slag te gaan. Liesbeth had de patronen al geprint en geknipt, dus we konden meteen de stof gaan knippen. Bij alle stappen laat Liesbeth eerst zelf zien hoe het moet, en daarna mag je het zelf proberen. Het gaat allemaal stap voor stap, zodat je later thuis ook nog weet hoe het ook alweer moest. Mocht je iets niet meer precies weten, dan staat er van alle patronen ook een stap-voor-stap tutorial op de website van Elizabeth Sweetwater.

Elizabeth Sweetwater

Nou, en toen begon het echte werk! We hadden overigens eerst op beide machines een proeflapje genaaid, om een beetje te wennen aan de machines. Liesbeth heeft zowel een lockmachine als een gewone naaimachine in haar atelier staan. Of nou ja, een luxe gewone naaimachine πŸ˜‰

Tof hoor, nu was het opeens voor het echie!

Elizabeth Sweetwater

Ik kijk echt super geconcentreerd op de foto’s, hahaha! Maar ik vond het echt heel leuk hoor, en op een gegeven moment werd ik er zelfs helemaal zen van ♥

Locken als een pro

De workshop was maar met twee personen. Zo had Liesbeth echt alle tijd voor ons, om alles stap voor stap uit te leggen. Ze heeft twee machines, we hoefden maar één keer even op elkaar te wachten.

Voor we het wisten was het al tijd voor lunch: een heerlijk vers belegd broodje. Even uitrusten, kletsen en dan weer door!

Het leuke van zo’n dag is het feit dat je je rokje (Sun maakte een jurkje) bij iedere stap meer echt een rokje ziet worden. Bij naaien gaat dat echt heel snel, je kledingstuk krijgt al best snel vorm zeg maar.

Elizabeth Sweetwater

Liesbeth was natuurlijk steeds in de buurt om bij te sturen, maar liet ons zoveel mogelijk zelf doen. Alleen de echt lastige dingen nam ze even over. Wat bijvoorbeeld best een lastig klusje was, was de band op het rokje spelden. En dan zo, dat het patroon mooi zou doorlopen. De eerste helft heeft Liesbeth gedaan, het tweede stuk mocht ik zelf doen. Oei, dat was inderdaad best moeilijk hoor! Maar ik vond het heel fijn om het een keer ‘onder toezicht’ gedaan te hebben, dat geeft wat meer zelfvertrouwen om thuis aan de slag te gaan. En uiteindelijk is het natuurlijk ook ‘maar’ een lapje stof. In het ergste geval moet je een stuk los tornen, of een nieuwe lap stof kopen en opnieuw beginnen πŸ˜‰

En, past het?

Toen de band erop zat, was het tijd om te passen. Best spannend natuurlijk! Van te voren moesten we onze maten doorgeven zodat Liesbeth wist welke maat patroon ze voor ons moest hebben. Maar ik ben dan altijd bang dat ik verkeerd meet ofzo, hahaha!

Elizabeth Sweetwater

Maar ik had me voor niets zorgen gemaakt πŸ˜‰ Het rokje paste werkelijk perfect! En kijk eens hoe mooi het patroon van de bloemen doorloopt ♥ Ik had wel meteen een moeilijke print gekozen volgens Liesbeth, bij kleine printjes hoef je namelijk niet op de print te letten, daar hoeft het niet door te lopen.

Daarna was het alleen nog een kwestie van het rokje afzomen, waarbij Liesbeth nog een handige tip gaf. Door het elastiek blijf je netjes recht lopen met je stof.

En dit is dan het resultaat, ik vind het echt zo mooi en super leuk geworden! Ik ben zΓ³ trots op mezelf, en het was ontzettend leuk om te doen! Ik ga nu thuis verder aan de slag, om te beginnen met een paar rokjes en leggings. Wie weet, als dat goed gaat zonder begeleiding, dat ik me dan eens aan een jurkje durf te wagen πŸ˜‰ Ik ga eens kijken welke van de patronen van Elizabeth Sweetwater ik als eerste ga proberen!

Meer informatie over de workshop vind je op de Facebook pagina van Elizabeth Sweetwater. De workshop kost 75 euro, dit is inclusief het patroon wat je na afloop mee naar huis krijgt, lunch en koffie/thee met wat lekkers. De stof van mijn rokje is van Bobbeez en vind je via deze link.

8 Comments on Elizabeth Sweetwater workshop retro rokje maken

 1. Susan Hupkens
  28 februari 2022 at 19:49 (4 maanden ago)

  Leuk je verslag te lezen en dat je besmet bent met het naaivirus, een heel positief virus πŸ™‚

  Beantwoorden
 2. Yolanda
  28 februari 2022 at 05:12 (4 maanden ago)

  Goed gelukt Op naar je jurk

  Beantwoorden
 3. Jacqueline Oud
  27 februari 2022 at 16:24 (4 maanden ago)

  Wow echt prachtig rokje en een mooie retro stof! Echt prachtig knap gemaakt en mooie stof die je gekozen hebt!

  Beantwoorden
  • Natasja
   27 februari 2022 at 20:34 (4 maanden ago)

   Dankjewel! πŸ™‚

   Beantwoorden
 4. Julia
  27 februari 2022 at 11:18 (4 maanden ago)

  Echt super mooi geworden !
  Zo zie je maar dat je altijd meer kan dan je denkt. Wat zal dat een boost geven.
  Je mag echt wel heel trots op jezelf zijn.

  Beantwoorden
  • Natasja
   27 februari 2022 at 20:34 (4 maanden ago)

   lief, dankjewel!

   Beantwoorden
 5. Arianne
  27 februari 2022 at 10:49 (4 maanden ago)

  Wat een geweldig stofje heb je gekozen

  Beantwoorden
  • Natasja
   27 februari 2022 at 20:35 (4 maanden ago)

   dankjewel πŸ™‚

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.