Emani Flawless Matte Compact Foundation (100% vegan)

Poeder-foundation: ik had er nooit zoveel mee. Net zoals een blush in poedervorm moet zijn, moet een foundation voor mij vloeibaar zijn. Ik hoorde bovendien vaak dat poeder-foundations een heftig cakey effect zouden hebben, nog een reden om over te slaan. Tot ik tijdens de Beautybeurs in maart kennis maakte met Emani Flawless Matte Compact Foundation. Ik werd door een visagiste opgemaakt met onder andere dit 100% vegan make-up product van Emani, en was behoorlijk onder de indruk van het effect. Dat wilde ik zelf ook weleens proberen!

Emani Flawless Matte Compact FoundationEmani Flawless Matte Compact Foundation

Emani Flawless Matte Compact Foundation is onderdeel van de gezichtsmake-up lijn van Emani Vegan Cosmetics. Ik schreef al meerdere reviews over dit mooie Vegan make-up merk uit Amerika. Een merk wat sinds een jaar ook Nederland steeds meer verovert. Emani maakt make-up producten die hoogwaardige werkstoffen bevatten zoals Hyaluronzuur, vitamine C en plantaardige oliën. Producten die meer doen dan een make-up laagje over de huid leggen, ze verbeteren de huid ook daadwerkelijk.

Emani Flawless Matte Compact FoundationIngrediënten

Bovenstaande visie van Emani vertaalt zich direct in de ingrediëntenlijst van Emani Flawless Matte Compact Foundation. Hoogwaardige ingrediënten als Squalane, Kamperfoelie-extract, Moringa-olie, Japanse Kamperfoelie-extract, vitamine E en Druiven-extract hebben een heilzame, verzachtende werking op zelfs de meest gevoelige huid. Ook met een vette of acné huid kun je de producten van Emani uitstekend gebruiken, je hoeft dus niet langer make-up te vermijden vanwege de gevoeligheid van je huid.

Emani Flawless Matte Compact FoundationIk ontving de Emani Flawless Matte Compact Foundation in de kleur 1002 Warm Beige. Er zijn in Nederland 13 verschillende kleuren verkrijgbaar, dus er zit altijd wel een kleur bij die bij jouw huidsteint past.

Emani Flawless Matte Compact FoundationDe producten van Emani hebben een mooie, luxe uitstraling.

Emani Flawless Matte Compact FoundationTextuur, gebruik en werking

Emani Flawless Matte Compact Foundation voelt in eerste instantie aan als een gewone gezichtspoeder. Bij het aanbrengen smelt ze echter als het ware samen met de huid, waardoor het aanbrengen heel makkelijk en mooi gaat.

Emani Flawless Matte Compact FoundationOnderin het doosje zit een applicator van uitstekende kwaliteit, hiermee kun je de poederfoundation naar wens droog of vochtig aanbrengen. Ik geef echter de voorkeur aan mijn eigen foundationkwast, dit vind ik nog net iets fijner werken.

Emani Flawless Matte Compact Foundation Emani Flawless Matte Compact FoundationEffect

Op de foto’s hierboven zie je goed het poederige effect direct bij het aanbrengen. Maar op de foto’s hieronder zie je hoe mooi en natuurlijk het effect op mijn gezicht is. Normaal gesproken (bij vloeibare foundations) gebruik ik altijd nog een gezichtspoeder, om vooral mijn neus en voorhoofd te matteren. En om te zorgen dat de foundation langer mooi blijft zitten. Bij de Emani Flawless Matte Compact Foundation is een aparte poeder niet nodig, het effect is al mooi mat, op een natuurlijke manier.

Emani Flawless Matte Compact FoundationOp deze foto draag ik nog geen enkele make-up

Emani Flawless Matte Compact FoundationOp deze foto draag ik alleen Emani Flawless Matte Compact Foundation en concealer, en heb ik mijn wenkbrauwen bijgetekend. Zoals je ziet, heeft de poederfoundation een perfecte dekking, neutraliseert het de roodheid uitstekend en heeft direct een mooi mat effect. Bovendien vind ik dat de foundation mijn gezicht zachter maakt, en een mooi soft focus effect geeft. Geen cakey effect, niet zichtbaar en bovendien ook niet voelbaar! Op warme zomerdagen vind ik hem zelfs fijner aanvoelen dan de meeste vloeibare foundations doen. Ja, ik ben echt wel fan!

Emani Flawless Matte Compact FoundationEn dit is mijn totale look. Emani Flawless Matte Compact Foundation heeft mijn mening over poederfoundation behoorlijk positief bijgesteld. Maar eigenlijk had ik niet anders verwacht  van dit merk, het heeft me tot dusver nog niet één keer teleurgesteld.

Verkrijgbaarheid

Emani Flawless Matte Compact Foundation is vrij prijzig, hij kost € 39,85. Maar ik heb wel het idee dat hij zuiniger in gebruik is dan een vloeibare foundation. Ook gezien de ingrediënten vind ik het zijn geld waard. De producten van Emani zijn verkrijgbaar via de Nederlandse webshop, en via diverse schoonheidssalons. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

10 Comments on Emani Flawless Matte Compact Foundation (100% vegan)

 1. Erin
  5 augustus 2017 at 08:30 (11 maanden ago)

  Heel mooi. Maar hoe zit het met de lijntjes? Gaat het zich daar ophopen?

  Beantwoorden
  • Natasja
   5 augustus 2017 at 08:55 (11 maanden ago)

   Nee, niet dat ik heb ervaren. Natuurlijk kan een product bij de ene of de andere huid anders reageren, maar bij mij hoopte het niet op.

   Beantwoorden
 2. Emmy Bouman
  4 augustus 2017 at 22:37 (11 maanden ago)

  Ook ik ben niet van de poederfoundation. Want hoe mooi visagisten het ook opbrengen. Mij lukt het niet. Helaas gebruik ik allang geen foundation meer omdat ik door medicijngebruik veel zweet en de foundation ook niet blijft zitten. Daar baal ik onwijs van. Anders had ik deze zeker eens getest. Het geeft je een mooie natuurlijke look

  Beantwoorden
 3. Natascha
  4 augustus 2017 at 16:43 (11 maanden ago)

  Ik moet eerlijk zeggen dat een foundation voor mij ook altijd vloeibaar moet zijn maar als ik dit zie ga ik toch wel om hoor. Klinkt goed en het staat je mooi! PS; die lipstick staat je ook errrug mooi.

  Beantwoorden
 4. Donna
  4 augustus 2017 at 14:21 (11 maanden ago)

  Een mooie natuurlijke look geeft het je. Ikzelf heb nog nooit een poeder foundation gebruikt. Maar als ik het eens zou willen proberen dan zou ik ook zeker letten op de ingrediënten. Mooi merk.

  Beantwoorden
 5. Mariëlle
  4 augustus 2017 at 09:53 (11 maanden ago)

  Yay, vegan!! Ik ben hier eigenlijk wel heel benieuwd naar 🙂

  Beantwoorden
 6. Jolanda
  4 augustus 2017 at 08:22 (11 maanden ago)

  Mooi zeg! Ik ben echt niet van de poeders, geef mij maar een mooie liquid foundation

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.