Emani Vegan make-up: dit is mijn basis

Ik heb jullie al eens eerder verteld over Emani Vegan make-up. De producten van Emani bevatten prachtige ingrediënten, die ook echt iets doen voor je huid. Vandaag laat ik je hiervan drie producten zien die de basis van mijn make-up vormen: Foundation, Concealer en Bamboo Setting Powder.

Emani Vegan make-up

Emani Vegan make-up

Voor wie mijn eerdere artikelen over Emani Vegan Cosmetics niet gelezen heeft, geef ik nog even een korte introductie. Emani is opgericht door Michelle Doan, die zelf jarenlang tobde met een probleemhuid. Toen ze dan eindelijk de juiste gezichtsverzorgingsproducten gevonden had, bleken de ‘verkeerde’ ingrediënten in make-up (denk aan talk, parabenen en siliconen) nog van zo’n grote invloed, dat haar huid nog niet tot rust kwam. Ze besloot uiteindelijk om dan maar zelf make-up te gaan ontwikkelen, die zelfs door de ergste probleemhuid goed verdragen wordt.

En dat betekent: make-up die 100% vegan is, gluten-vrij, cruelty-free, vrij van petrochemische en irriterende grondstoffen, en met mineralen met natuurlijke en biologische extracten. Make-up die je huid niet alleen niet irriteert, maar haar zelfs verbetert! Zonder daarbij uiteraard af te doen aan de kwaliteit en de houdbaarheid. Het resultaat is een prachtige, uitgebreide make-up lijn die zelfs door de meest droge, gevoelige of acné huid perfect verdragen wordt. Ik laat je vandaag de HD Corrective Concealer, Hydra Wear Liquid 12hr Foundation en de HD Bamboo Setting Powder zien!

Emani Vegan make-up

HD Corrective Concealer

De HD Corrective Concealer uit de Emani Vegan make-up lijn heeft een verzachtende en sterk gepigmenteerde formule, die donkere kringen, maar ook couperose, rosacea, pigmentvlekken, acné littekens en andere oneffenheden perfect camoufleert.

Emani Vegan make-up

De concealer bevat veel natuurlijke plantaardige extracten en oliën, maar ook vitamine C, om de huid op te lichten en te verstevigen.

Emani Vegan make-up

De concealer zit in een mooi zwart mat doosje, met in mat zilver het logo van Emani Vegan make-up.

Emani Vegan make-up

De concealer is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, ik heb de op één na lichtste kleur: 634 Neutral. Het doosje heeft in het deksel een spiegeltje, zo kun je ook onderweg oneffenheden nog even bijwerken, als dat nodig is.

Emani Vegan make-up

De HD Corrective Concealer heeft een crèmige textuur, die zodra deze in aanraking komt met de warmte van mijn huid, zachter wordt en mooi blendt in de huid. De concealer is geurloos. Je kunt de concealer zowel met een speciale kwast, of met je vingers aanbrengen. Ik gebruik gewoon mijn vingers, dat vind ik het prettigst werken. Hoewel het in het begin even wennen was, een ‘concealer in een doosje’, werkt het erg prettig. Ik heb eigenlijk altijd precies de juiste hoeveelheid, terwijl ik met een tubetje of verpakking met sponsapplicator in de dop nog weleens te veel wil pakken.

Emani Vegan make-up

De HD Corrective Concealer kost € 26,20.

Emani Vegan make-up

Hydra Wear 12 hr Foundation

Eén van de producten uit het Emani Vegan make-up assortiment waar ik het meest benieuwd naar was, is de Hydra Wear 12hr Foundation. En dat komt vooral omdat mijn huid heel gevoelig is voor dimethicone in foundation en/of BB cream, ik krijg daar vaak binnen een paar dagen al pukkeltjes van. Deze foundation bevat geen siliconen, en dus hoef ik in dit geval niet bang te zijn voor onzuiverheden.

Emani Vegan make-up

Ook de foundation bevat vooral veel natuurlijke werkzame stoffen, zoals verzorgende oliën, squalane, vitamine E en hyaluronzuur. Dit product doet dus echt meer voor je huid!

Emani Vegan make-up

De verpakking van de foundation is dezelfde als die van het Perfect10 Primer Serum. Een mooie, luxe glazen flacon van donkergroen glas, met een mooi reliëf erin. Ik vind de uitstraling van Emani luxe, groen en erg mooi!

Emani Vegan make-up

Het pompje zorgt ervoor dat je de foundation makkelijk en hygiënisch doseert. Ik breng twee pompjes aan op de bovenkant van mijn hand, en ‘dip’ hier vervolgens mijn foundationkwast in.

Emani Vegan make-up

De textuur van de foundation is heel zacht en romig, het voelt eigenlijk meer als een dunne crème dan als een foundation. Ook na het verdelen voel ik nauwelijks dat ik foundation draag, en dat vind ik altijd een prettig gevoel. Of beter gezegd: een prettig niet-gevoel 😉

De foundation heeft een heel subtiele, fris-groene geur die afkomstig is van de natuurlijke ingrediënten, ik zie namelijk geen parfum in de ingrediëntenlijst staan.

Emani Vegan make-up

In totaal zijn er tien verschillende kleuren van deze foundation verkrijgbaar, ik heb de kleur 1012 Golden Amber ontvangen.

Naast het feit dat de romige textuur prettig aanbrengt en natuurlijk aanvoelt op mijn huid, geeft de foundation een mooie natuurlijke dekking. Rode plekjes worden goed gecamoufleerd, maar de natuurlijke blos van mijn huid komt er nog wel doorheen. De finish is wel iets glimmend, maar ik gebruik sowieso altijd een gezichtspoeder over mijn foundation, daarmee wordt dat prima opgelost. De houdbaarheid is ook dik in orde, al heb ik niet letterlijk getest of hij het inderdaad 12 uur volhoudt.

De Hydra Wear 12hr Foundation kost € 41,95 (voor 30 ml).

Emani Vegan make-up

HD Bamboo Setting Powder

Om mijn foundation iets te matteren, en om de houdbaarheid nog iets te verlengen, gebruik ik de HD Bamboo Setting Powder. Deze zijdezachte poeder fixeert je make-up, reduceert talgvorming, verfijnt lijntjes en rimpels en vervaagt de poriën. Met als resultaat een prachtige soft focus.

Emani Vegan make-up

De Bamboo Setting Powder bevat micapoeder in plaats van talk (wat de poriën kan verstoppen) en een aantal natuurlijke oliën die de huid verzachten. Dat lijkt misschien een beetje gek, oliën in een poeder die je huid moet matteren, maar geloof me: hij doet zijn werk uitstekend 😉

Emani Vegan make-up

De Bamboo Setting Powder is verkrijgbaar in de kleuren 200 Fair-Tan en 201 Dark-Rich, ik heb de eerstgenoemde kleur.

De poeder is ontzettend fijn van textuur en heeft daardoor een mooi, natuurlijk effect op mijn huid. Hij matteert op een heel natuurlijke manier, precies goed! De poeder blijkt wel erg teer: blijkbaar was er tijdens de verzending een barstje in de poeder gekomen, en al na 2 of 3 keer gebruikt te hebben, resulteerde dat in een poeder die in meerdere stukken was gebroken. Dat doet verder niets af aan het effect, maar het betekent wel dat ik iets voorzichtiger met mijn poederkwast over de poeder moet gaan 😉

emani-basics-012

De HD Bamboo Setting Powder kost € 41,85.

Conclusie en de Look

Ik ben (wederom) bijzonder tevreden over deze producten van Emani Vegan make-up. Ze zorgen ervoor dat mijn huid mooier, egaler en frisser oogt, en doen dat op een heel natuurlijke manier. Natuurlijk zijn er (wellicht goedkopere) producten die hetzelfde resultaat geven, maar ik vind in dit geval de ingrediënten dermate mooi en goed, dat ik ze de wat hogere prijs waard vind.

Hieronder laat ik het resultaat op mijn gezicht zien. Op de eerste foto draag ik geen make-up, op de tweede foto heb ik de Hydra Wear 12hr Foundation aangebracht, op de derde foto de HD Corrective Concealer en op de laatste foto zie je mijn volledige make-up.

Emani Vegan make-up

Zonder make-up

Emani Vegan make-up

Met de Hydra Wear 12hr Foundation

Emani Vegan make-up

Met de HD Corrective Concealer

emani-basics-022

Complete look 🙂

De producten van Emani Vegan Make-up zijn verkrijgbaar bij diverse schoonheidssalons, en via de Nederlandse webshop. Ik heb de mooie producten in dit artikel ontvangen voor een review.

4 Comments on Emani Vegan make-up: dit is mijn basis

 1. Astrid
  26 oktober 2016 at 14:53 (6 jaren ago)

  Wat een mooi en natuurlijk resultaat. Ook wel fijn om te weten dat het goed zit met de ingrediënten.

  Beantwoorden
 2. Evelien
  15 oktober 2016 at 21:28 (6 jaren ago)

  Wow, mooie producten en wat een luxe uitstraling! Wel flinke prijskaartjes, dat houd me wel wat tegen. Toch spreekt de foundation me erg aan, wat een mooie dekking!

  Beantwoorden
 3. Mariëlle M
  14 oktober 2016 at 09:13 (6 jaren ago)

  Door de inhoud betaal je inderdaad al gauw meer, maar dat vind ik volkomen logisch. Tof merk!

  Beantwoorden
 4. marije
  14 oktober 2016 at 08:09 (6 jaren ago)

  Hele mooie producten met een goede gedachten.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.