Energiek het voorjaar in met Physalis

Ik denk dat er geen periode in het jaar is waarin er zo veel gelijnd, gesport en aan goede voornemens wordt gedaan als in het voorjaar. Met de blote armen en benen in zicht willen veel mensen opeens toch nog iets aan die flubberarmen, of de iets te dikke billen doen. En dus gaan we gezonder eten, meer bewegen en willen we fitter worden. De voedingssupplementen van Physalis kunnen daar uitstekend een ondersteunende rol bij spelen. Ik heb twee varianten getest!

Physalis

Physalis voedingssupplementen

Ons spijsverteringssysteem heeft het druk, zeker wanneer we veel en zwaar eten. Ook medicijnen, roken en alcohol zorgen ervoor dat vooral de lever overbelast raakt. Een zuiverende kuur helpt de lever herstellen en regenereren. Het effect? Meer energie, een goede spijsvertering én een goede gezondheid! Physalis combineert de verschillende eigenschappen van heilzame planten voor inwendige zuivering, een goede darmwerking en verbetering van de spijsvertering.

PhysalisPhysalis Strakke buik

In tegenstelling tot wat de naam je misschien zou doen denken, is Physalis Strakke buik geen wondermiddel waarmee je zonder enige moeite een strakke buik krijgt. Het levert wel een bijdrage aan een gezonde en goede vertering, vermindert een opgeblazen gevoel en helpt bij gewichtscontrole. Uiteraard geldt dit alles alleen bij een bijbehorend gezond leefpatroon. Het is niet zo dat je met twee tabletten per dag en iedere dag patat, pizza of pannenkoeken, een gezonde buik krijgt 😉

Ik heb regelmatig last van een opgeblazen gevoel in mijn buik, ik was dan ook het meest nieuwsgierig naar deze variant. Gedurende ruim drie weken heb ik de tabletten volgens aanwijzing twee maal daags ingenomen, maar heb daarbij niets veranderd aan mijn voedingspatroon. Ik ben iemand die zo gezond mogelijk probeert te leven, maar wel van iets lekkers op zijn tijd houdt.

Physalis

Physalis Strakke Buik Bio is een uitgebalanceerde formule met biologische plantenextracten uit artisjok, venkel, berk, vijgcactus, rammenas en granaatappel. Artisjok ondersteunt de spijsvertering, venkel vermindert een opgeblazen gevoel, berkenextract helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en vijgcactus ondersteunt effectief de gewichtscontrole. Rammenas en granaatappel ondersteunen de darmfuncties.

PhysalisDe tabletten van Physalis zijn vrij groot, maar door de vorm en gladde afwerking zijn ze prima in te nemen. Wat mij opviel bij de Strakke buik tabletten, is het feit dat ik na het innemen even een nasmaak van venkel in mijn mond hield. Maar venkel is natuurlijk ook een vrij overheersende smaak.

Het resultaat

Al ongeveer een week nadat ik begon met het innemen van de tabletten, viel me op dat mijn buik niet meer zo opgeblazen was, maar meer ontspannen aanvoelde. Mijn darmen zijn eigenlijk al heel lang vrij gevoelig, en ook hier merkte ik verbetering. En ik had gewoon in het geheel een fitter en energieker gevoel. Maar dat laatste is logisch, want als je darmen rustiger zijn, voelt je hele lichaam beter. Ja, ik vind Physalis Strakke buik echt wel een toegevoegde waarde aan mijn dagelijkse voedingspatroon. Ook het feit dat de tabletten biologisch zijn, vind ik een groot pluspunt. Als ik dan toch voedingssupplementen slik, dan het liefst wel tabletten die écht goed zijn voor mijn lichaam en gezondheid. Physalis Strakke buik kost € 14,50 voor 45 tabletten.

PhysalisPhysalis CitruSlim

Toen de verpakking Strakke buik op was, ben ik overgestapt op Physalis CitruSlim. Deze tabletten ondersteunen de vetverbranding, helpen het gewicht onder controle te houden en dragen bij aan meer energie. Ze zijn dan ook uitermate geschikt om te gebruiken in combinatie met een dieet.

Physalis

Physalis CitruSlim ondersteunt de vetverbranding door middel van een uitgekiende combinatie van citrusvruchten. Guaranazaden bevatten natuurlijke cafeïne die niet alleen dit proces versterkt maar ook bijdraagt tot meer vitaliteit en energie. Chilipeperextract bevordert de warmteontwikkeling (thermogenese) in het lichaam wat de vetverbranding ondersteunt. Ook vijgcactus helpt het gewicht onder controle te houden.

PhysalisOok Physalis CitruSlim heb ik niet persé gecombineerd met een dieet. Dit omdat ik wilde testen wat de tabletten alleen voor mijn lichaam zouden doen. En op het moment dat ik mijn voedingspatroon zou aanpassen, zou dat een vertekend beeld geven. Ik heb deze weken wel iets meer opgelet dan ik normaal doe, en zoveel mogelijk ongezonde tussendoortjes vervangen door gezonde tussendoortjes. En ik heb mijn dagelijkse stappenaantal flink opgevoerd.

Het resultaat

Wat ik tijdens deze ‘CitruSlim weken’ vooral merkte, was het verschil in mijn energiepeil. Dat kreeg echt een flinke boost, waardoor ik ook echt zin had om ‘s avonds na het eten nog een half uur te wandelen met Benthe. En daardoor kreeg mijn vetverbranding natuurlijk een dubbele boost: door de tabletten, én door meer beweging. Ik heb mijn vetpercentage niet gemeten voor en na, maar twee weken zijn natuurlijk ook gewoon te kort om hierin verschil te merken. Maar ik merk wel verschil in mijn algehele gesteldheid, ik zat na ruim vijf weken de voedingssupplementen van Physalis geslikt te hebben, echt wel beter in mijn vel. Physalis CitruSlim kost € 18,00 voor 30 tabletten.

Physalis raadt aan bij de kuren voldoende water te drinken om de processen van afvoer en zuivering te ondersteunen (2 liter water per dag).

Het Physalis assortiment is exclusief verkrijgbaar bij Holland & Barrett (voorheen De Tuinen). Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

7 Comments on Energiek het voorjaar in met Physalis

 1. Marion
  9 april 2017 at 17:43 (2 jaar ago)

  Dit verbaasd me. Ik ben zelf een beetje anti dit soort dingen, maar dat komt door mijn eetstoornis verleden. Dat besef ik me maar al te goed. Alles wat met diëten of afvallen te maken heeft doet mij in de weerstand schieten. Maar ik ben dus echt verbaasd. Ik weet dat jij alleen maar eerlijke reviews schrijft en het ook eerlijk had gezegd als je geen verschil had gemerkt. Ga ik onthouden dit. Niet voor mezelf, maar voor iemand die met dit soort problemen kampt. Thanks!

  Beantwoorden
 2. Hennie
  9 april 2017 at 10:53 (2 jaar ago)

  Dit geeft de burger toch weer hoop. Ik wil met name even naar dat Citruslim kijken, want avondenergie kan ik wel gebruiken.

  Beantwoorden
 3. Cindy
  8 april 2017 at 13:44 (2 jaar ago)

  Die eerste klinkt goed, ook altijd een opgeblazen gevoel, en desondanks dat ik gezond eet, genoeg water drink en veel beweeg, kan ik niet altijd even goed naar het toilet… Ga er wel even voor kijken binnenkort.

  Beantwoorden
 4. Mireille
  8 april 2017 at 08:08 (2 jaar ago)

  Dit klinkt goed. Vooral meer energie zou voor mij al een rede zijn om er mee te beginnen.

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  8 april 2017 at 08:06 (2 jaar ago)

  Het klinkt goed want ik wil al jaren lang een veel plattere buik.
  Ik vindt dit een zeer fijn en interessant artikel.

  Xoxo

  Beantwoorden
 6. Jolanda
  8 april 2017 at 07:43 (2 jaar ago)

  Fijne review! Ik moet mijn laatste vier zwangerschapskilo’s nog kwijt zien te raken en eigenlijk nog iets meer haha

  Beantwoorden
 7. marije
  8 april 2017 at 07:20 (2 jaar ago)

  Mmh ik geloof nooit zo in de claims op verpakkingen maar jouw review hierover klinkt goed. Beide zouden interessant voor mij kunnen zijn.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.