Erbaviva Embrace body lotion: natuurlijk en luxueus

Het is inmiddels geen geheim meer dat, zodra het najaar en de winter aanbreken, ik een groot fan ben van body butters. Deze verzorgen mijn huid uitstekend gedurende de koude maanden, en houden haar zacht en soepel. Vind je een body butter te rijk of te vet, of is het wat warmer weer in het najaar (zoals nu), dan heb ik een heerlijke body lotion voor je gevonden: Erbaviva Embrace body lotion. Deze voedende en vochtinbrengende lotion zit boordevol natuurlijke ingrediënten.

Erbaviva Embrace body lotion

Erbaviva werd in 1996 opgericht door Robin Brown en Anna Cirronis, in eerste instantie produceerden ze alleen luxe, biologische producten voor baby’s. Hier is de naam ook op gericht, ‘Erba’ betekent kruiden, en ‘viva’ betekent leven. Vanwege het grote succes van de baby-lijn werd er een biologische zwangerschapslijn aan het assortiment toegevoegd, met daarin alles wat een mama-in-spé nodig heeft aan lichaamsverzorging. Tegenwoordig produceert Erbaviva verschillende biologische producten voor het hele gezin.

Erbaviva Embrace body lotion

Erbaviva Embrace body lotion: sensueel en exotisch

Erbaviva heeft vier verschillende geurlijnen, Relax, Awaken, Embrace en Breathe. Iedere lijn heeft een body wash, een body lotion, een bad olie en een room & body spray. De Erbaviva Embrace body lotion komt uiteraard uit de Embrace-lijn, welke ‘Omarm’ betekent, en een sensuele, exotische geur heeft.

Erbaviva Embrace body lotion

Erbaviva Embrace body lotion: de ingrediënten

Erbaviva Embrace body lotion heeft een prachtige, indrukwekkende ingrediëntenlijst. Zoete amandelolie, avocado olie, alg-extract, sheaboter, jojoba-olie, (essentiële) grapefruit-olie, (essentiële) sinaasappel-olie, sandelhoutolie en (essentiële) jasmijnbloem-olie. De body lotion bevat alcohol, maar het gaat in dit geval om graan-alcohol, dit is een zachte alcohol en daardoor niet schadelijk voor je huid.

Net zoals alle andere producten van Erbaviva, bevat de Erbaviva Embrace body lotion geen parabenen, kunstmatige kleurstoffen of aroma’s of pesticiden.

Erbaviva Embrace body lotion

Erbaviva Embrace body lotion: de verpakking

Erbaviva Embrace body lotion zit in een handige pompflacon met een inhoud van 175 ml. Erbaviva maakt voor al haar producten zoveel als mogelijk gebruik van milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. De meeste producten in fles zitten in een amberkleurige fles van gerecycled glas, hierdoor zijn de ingrediënten (o.a. de etherische oliën) bestand tegen het licht. De plastic verpakkingen, zoals bij deze body lotion, zijn gemaakt van recyclebaar en milieu vriendelijk polyethyleen. De pomp van deze body lotion doseert zeer nauwkeurig, en dat is maar goed ook, want je hebt maar heel weinig van de body lotion nodig, hij is extreem zuinig in gebruik.

Erbaviva Embrace body lotion

Erbaviva Embrace body lotion: textuur, geur en werking

Erbaviva Embrace body lotion is een vrij vloeibare, zachte lotion die lekker snel en volledig in de huid trekt, ze laat geen laagje achter op mijn huid. Hiermee is de body lotion ideaal voor ’s morgens als je haast hebt, of als je sowieso een hekel hebt aan verzorgingsproducten die een laagje op je huid achterlaten. De geur is fris, maar toch zacht. Ik houd niet van de geur van jasmijn, maar in deze body lotion overrulet de geur van grapefruit en sinaasappel (gelukkig) die geur, en geeft de jasmijn slechts een zachte twist aan de geur.

Qua werking doet de Erbaviva Embrace body lotion niet onder voor een body crème of body butter: mijn huid voelt zacht, wordt goed gevoed en verzorgd en ruikt heerlijk en subtiel. Het is een product wat zijn werk uitstekend doet zonder voelbaar of ‘ruikbaar’ aanwezig te zijn.

Erbaviva Embrace body lotion is te koop bij SoloBioMooi, de (h)eerlijke webshop vol biologische cosmetica producten, en kost 18 euro.

Ben jij een body butter-type, of ga jij liever voor body lotion?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.