Erbaviva vanilla grapefruit lip balm

Lippenbalsems zijn er in vele soorten en maten. Sticks, potjes, blikjes… Ik heb er de afgelopen jaren veel geprobeerd, de één beviel beter dan de ander. Een natuurlijke lippenbalsem stond nog niet op mijn lijstje, dus toen ik de Erbaviva vanilla grapefruit lip balm mocht uittesten, klonk mij dat als muziek in de oren.

Erbaviva vanilla grapefruit lip balm

Erbaviva vanilla grapefruit lip balm: onderdeel van een prachtig merk

Erbaviva betekent ‘levende kruiden’, en staat voor een prachtig merk met biologische huidverzorgingsproducten. Als één van de weinige merken voldoen ze aan de strenge eisen van het USDA keurmerk. Producten met dit keurmerk bestaan voor minimaal 95% uit biologische ingrediënten, je krijgt dit keurmerk dus niet zomaar! De lippenbalsem ziet er aan de buitenkant niet heel spannend of trendy uit, eigenlijk vind ik hem een beetje saai. Maarrrr, ik heb geleerd om niet altijd meteen op de buitenkant af te gaan, tijd om hem wat nader te bekijken!

Erbaviva vanilla grapefruit lip balm

Erbaviva vanilla grapefruit lip balm: vol verzorgende ingrediënten

5 Gram Erbaviva vanilla grapefruit lip balm zit werkelijk boordevol verzorgende, biologische ingrediënten: o.a. zonnepitolie, shea boter, bijenwas, castor-olie, jojoba-olie, tarwekiem-olie en rozemarijn-extract, wat rijk is aan anti-oxidanten. Alle ingrediënten die met een * zijn aangemerkt, zijn gecertificeerd biologisch. Zoals je ziet, geldt dat voor nagenoeg de hele ingrediëntenlijst. Impressive! Dit is een product wat ik met een gerust hart op mijn lippen smeer, zeker als je bedenkt dat je van een lipproduct het nodige “eet” op een dag.

Erbaviva vanilla grapefruit lip balm

Erbaviva vanilla grapefruit lip balm: gebruik en werking

Hoe je een lippenbalsem gebruikt, hoef ik natuurlijk niet uit te leggen. Naar behoefte smeer je gewoon wat op je lippen, eventueel nadat je deze gescrubt hebt met een zachte (suiker)scrub. Het draai-schijfje aan de onderkant had van mij wel iets breder mogen zijn, zo’n smal dingetje kan ik niet zo goed mee overweg (maar dat kan ook te maken hebben met de dikte van mijn vingers, *grin*).

Erbaviva vanilla grapefruit lip balm is een soepele lippenbalsem, die geenszins plakkerig aanvoelt op mijn lippen. Hij laat een dun, verzorgend laagje achter op mijn lippen wat licht en prettig aanvoelt. Na een hapje eten of een paar koppen koffie is het laagje wel van mijn lippen verdwenen, en is opnieuw aanbrengen nodig.

Erbaviva vanilla grapefruit lip balm

Deze lippenbalsem van Erbaviva verzorgt mijn lippen uitstekend, ook als het wat kouder is (al heb ik hem in een langere koude periode natuurlijk nog niet kunnen testen). Bij regelmatig gebruik zijn mijn lippen zacht, mooi en velletjes-vrij. De geur van de lipbalm is fris-zoet en aangenaam, niet te overheersend. Kort gezegd voldoet deze lippenbalsem op alle punten die ik aan een dergelijk product stel, uitstekend.

Erbaviva vanilla grapefruit lip balm kost € 6,95 voor 5 gram en is verkrijgbaar bij SoloBioMooi. En ik heb goed SoloBioMooi-nieuws: vanaf nu betaal je voor al je bestellingen slechts € 1,95 verzendkosten!

 

1 Comment on Erbaviva vanilla grapefruit lip balm

  1. Miranda Aerts
    16 januari 2014 at 13:52 (8 jaren ago)

    Er waren ooit tijden dat ik niet zonder lippenbalsem van huis kon, maar de laatste jaren gebruik ik eigenlijk alleen maar lipsticks/glosses.
    Deze klinkt in elk geval wel heel lekker voor de lippenbalsem-addicts van nu!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.