Erica Lavendel Cadeaupakket: tip voor Moederdag!

Op zondag 14 mei is het Moederdag, de dag waarop alle moeders in Nederland in het zonnetje worden gezet. Voor mij altijd een dubbele dag omdat ik helaas nooit moeder heb mogen worden. Maar Benthe maakt gelukkig heel veel goed, met haar liefde en knuffels die ik iedere dag van haar krijg. En natuurlijk verwen ik mijn eigen moeder die dag ook extra. Vandaag laat ik je een super leuke, natuurlijke én dierproefvrije cadeautip zien die ook nog eens heel betaalbaar is. En het leuke is: je kunt er ook nog een beetje van je creativiteit in kwijt (als je die hebt tenminste, bij mij is die gave niet overmatig aanwezig, hihihi!). Ik heb het over het Erica Lavendel Cadeaupakket.

Erica Lavendel CadeaupakketErica Lavendel Cadeaupakket

Het Erica Lavendel Cadeaupakket bestaat uit een tube Lavendel Douchegel en een kruidenzakje met gedroogde Lavendel. Het Cadeaupakket is er ook in een Rozenvariant, voor wie meer van de (natuurlijke) geur van Rozen houdt. Deze bevat een tube Roos Douchegel en een zakje gedroogde Rozenblaadjes.

Erica Lavendel CadeaupakketDe producten van Erica hebben een eenvoudige, pure uitstraling die helemaal bij de natuurlijke achtergrond van het merk past. Het merk bestaat al sinds 1973, en maakt al die jaren al producten waarbij gebruik wordt gemaakt van kruiden, planten, etherische oliën en biologische culturen. Zowel traditionele recepten als modernere producten worden hierbij toegepast en geproduceerd. In een tijd waarin we steeds meer terug gaan naar ‘vroeger’, naar producten die dichtbij de natuur staan, is het dan ook niet gek dat de producten van Erica steeds populairder worden.

Erica Lavendel CadeaupakketIngrediënten

De ingrediënten waarop Erica haar producten samenstelt, hebben bij voorkeur een 100% duurzame, natuurlijke en biologische afkomst. En zijn uiteraard dierproefvrij, altijd! Met dit Erica Lavendel Cadeaupakket geef je dus niet alleen je moeder, maar ook de natuur en het milieu een mooi gebaar.

De Lavendel Douchegel bevat geen SLS of SLES, maar het veel mildere Sodium Coco Sulfate. Dit laat het product net zo goed schuimen, maar is minder irriterend en schadelijk voor de huid. De Lavendel-olie in de Douchegel is afkomstig van gecertificeerde biologische teelt.

Erica Lavendel CadeaupakketDe Lavendel Douchegel is doorzichtig en heeft een vrij dunne textuur. Hij schuimt prima, voelt zacht aan op mijn huid, en droogt haar ook niet uit. De geur is heerlijk puur en natuurlijk: alsof je in een Frans lavendelveld loopt ♥

Erica Lavendel CadeaupakketCreatief met lavendel

De gedroogde lavendel kun je gebruiken als thee, voor in een heerlijk ontspannend bad, in de keuken, of heerlijk in een geurzakje voor in huis. Ik weet nog dat ik vroeger op school een lavendel kruidenzakje heb geborduurd. Toen vond ik het heel suf, maar nu zou ik het weer ontzettend leuk vinden. Vind jij het ook zo leuk om te zien dat alles van vroeger weer een beetje terugkomt?

Erica Lavendel CadeaupakketEen super leuk idee is om bijvoorbeeld zelf een buideltje te haken voor Moederdag, om de lavendelbloemetjes in te doen. Zo maak je het Erica Lavendel Cadeaupakket nóg mooier, en je geeft er een persoonlijke touch aan. Ik kan zelf echt voor geen meter haken, anders wist ik het wel! Ik heb zelf met mijn niet-zo-creatieve brein toch een leuk kruidenzakje weten te maken, wat aan mijn gepimpte make-up kastje hangt:

Ik heb hiervoor een organza zakje gebruikt, wat je bijvoorbeeld bij Action kunt kopen. Het paarse bloemetje erop is een gehaakte onderzetter, deze heb ik vorig jaar via Marktplaats gekocht (ik meen voor een euro per stuk). Deze heb ik met wat kleine steekjes op het organza zakje genaaid, de gehaakte kersjes van een Rice slinger om het zakje geknoopt, en voilà: je hebt een super leuk, heel snel gemaakt kruidenzakje!

Het Erica Lavendel Cadeaupakket kost € 7,95 en is verkrijgbaar in alle Erica winkels en uiteraard via de webshop. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

9 Comments on Erica Lavendel Cadeaupakket: tip voor Moederdag!

 1. Miranda
  25 april 2017 at 19:01 (3 jaar ago)

  I♡lavender!

  Beantwoorden
 2. Manon
  25 april 2017 at 18:57 (3 jaar ago)

  Fijn setje. ik hou van lavendel

  Beantwoorden
 3. Rebecca
  25 april 2017 at 18:45 (3 jaar ago)

  De producten zien er ontzettend mooi uit en het klinkt heerlijk allemaal! Zelf vind ik alleen de geur van lavendel echt niet lekker hihi

  Beantwoorden
 4. Astrid
  25 april 2017 at 10:32 (3 jaar ago)

  Wat een mooi kruidenzakje heb je gemaakt, heel creabea hoor, ook al heb je dan niet zelf de haaknaald ter hand genomen 😉 Lavendelgeur doet het bij mij altijd goed, lekker ontspannend!

  Beantwoorden
 5. jeapiebel
  25 april 2017 at 10:20 (3 jaar ago)

  Wat een leuke moederdagscadeau dit. 🙂 Gedroogde lavendel dat vind ik ook zo lekker ruiken.

  Beantwoorden
 6. Jolanda
  25 april 2017 at 08:09 (3 jaar ago)

  Mooi pakketje!! Zullen de mama’s heel blij van worden

  Beantwoorden
 7. Mariëlle
  25 april 2017 at 08:00 (3 jaar ago)

  Ik vind het zo’n heerlijke set ♡ Mijn artikel komt morgen haha! Slim idee zeg, zo’n zakje heb ik ook nog wel!

  Beantwoorden
 8. marije
  25 april 2017 at 06:08 (3 jaar ago)

  Leuk gedaan dat zakje!

  Ik heb helaas hetzelfde dubbele gevoel bij moederdag

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.