Esse #30dayrewild challenge: je beste huid terug in 30 dagen

De mensheid heeft de balans in de natuur al veel te lang verstoord, met desastreuze gevolgen voor ecosystemen over de gehele wereld als gevolg van milieuvervuiling. Op dezelfde manier verstoren chemische stoffen de balans van het huidmicrobioom – een fijn afgesteld ecosysteem van microben en menselijke cellen, dat in honderdduizenden jaren is geëvolueerd.

Esse #30dayrewild challenge

Esse #30dayrewild challenge

In plaats van het verzorgen en herstellen van de huid heeft het toegenomen gebruik van producten op chemische basis het ecosysteem van de huid aangetast. Dit heeft geleid tot een sterke toename van gevoeligheid en ontstekingen. Met de #30dayrewild challenge wil Esse iedereen aanmoedigen hun huid terug te brengen naar haar oorspronkelijke staat. Met de natuurlijke ondersteuning die de huid nodig heeft om het eigen microbioom te herstellen.

Wetenschappelijk onderzoek naar het microbioom heeft aangetoond dat het voortdurend intensief reinigen van de huid de gezondheid ervan schaadt en bovendien leidt tot afhankelijkheid van steeds meer chemische producten. Het is hoog tijd voor een andere aanpak. Door de huid te behandelen met gunstige probiotica en het microbioom te voeden met prebiotica, brengt Esse het microbioom van de huid weer terug naar zijn natuurlijke, gezonde balans – dit noemen we het rewilding proces.

Voor de beste resultaten adviseert Esse de #30dayrewild deelnemers enkele simpele richtlijnen aan te houden. Denk hierbij aan het eten van onbewerkte biologische voeding, regelmatig bewegen en sporten, wanneer mogelijk de natuur ingaan en ook binnenshuis te zorgen voor een gezonde omgeving met frisse lucht en planten.

Esse #30dayrewild challenge

Esse Sensitive Skin #30dayrewild Set

Esse maakt het gemakkelijk om de huid te rewilden met de limited edition Esse Sensitive Skin #30dayrewild Set. Deze kost slechts € 68,- (50% van de normale waarde) en biedt de perfecte ondersteuning voor het herstel van het microbioom.

  • Sensitive Cleanser 50 ml
  • Sensitive Toner 50 ml
  • Nourish Moisturiser 30 ml
  • Protect Oil 12 ml
  • Resurrect Serum 12 ml

Deze set bestaat uit ultramilde producten, gecreëerd om de barrièrefunctie te verbeteren en een gezond huidmicrobioom te ondersteunen. De producten bevatten pre- en probiotica, zijn pH neutraal en bevatten geen conserveringsmiddelen of synthetische, chemische ingrediënten.

Rewilding proces

Alle producten spelen een belangrijke rol in het rewilding proces. Esse Protect Oil en Resurrect Serum zijn belangrijke spelers voor het microbioom:

Protect Oil – de naam zegt het al – vormt een beschermend laagje op de huid dat schade door externe invloeden, zoals UV-stralen en vrije radicalen, beperkt. Ook verbetert het de bloedcirculatie zodat de huidcellen optimaal worden voorzien van voedingsstoffen en zuurstof en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Gezonde huidcellen zorgen voor een beter functioneren van de huidbarrière waardoor het immuunsysteem minder wordt getriggerd en er minder kans is op ontstekingen.

Resurrect Serum – hydrateert de huid en zorgt voor volume. Daarbij pakt het tekenen van huidveroudering aan zonder een immuunrespons of gevoeligheidsreacties te veroorzaken. Dit bijzondere serum heeft klinisch bewezen aangetoond de diepte van rimpels in 28 dagen* met gemiddeld 13% te verminderen.

VoordelenEsse #30dayrewild challenge

Wanneer je de Esse #30dayrewild challenge aangaat, kun een aantal extra voordelenverwachten:

  • Het vereenvoudigt je dagelijkse routine: deze uitdaging moedigt je aan om diepe reiniging zoveel mogelijk te vermijden. Je gebruikt de milde reiniger alleen om make-up te verwijderen. Zo kun je zien dat je huid hard werkt om natuurlijke, beschermende vetten te produceren. Het intact laten van de lipidenbarrière helpt bovendien gunstige microben te voeden.
  • De routine is gericht op de behoeften van de gevoelige huid: het herstellen van de microbiële balans is de sleutel tot het oplossen van huidproblemen. Esse gebruikt groene chemie om producten te ontwikkelen die de onrustige of gevoelige huid weer in balans brengen.
  • Een gezondere huid: rewilding resulteert in een gezonder en functioneler microbioom. Dit biedt een betere bescherming tegen verontreinigende stoffen, een verbeterde huidelasticiteit en vermindering van roodheid.

De Esse limited edition #30dayrewild set is verkrijgbaar via de Esse salon en via de Esse salon webshops. Volg Esse op Instagram en maak elke week kans op prijzen voor deelname aan de challenge. Kijk op de Nederlandse website voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.