Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Ik voel me als beautyblogger soms best een gezegend mens. Ok, het is in de praktijk gewoon hartstikke hard werken om iedere dag een nieuw artikel online te plaatsen, maar ik maak door mijn blog kennis met de mooiste merken en producten. Onlangs ontdekte ik weer een werkelijk prachtig huidverzorgingsmerk, wat ik vandaag aan jullie mag voorstellen: Esse Organic Skincare. Ik vertel je meer over de Esse Oily/Combination Skin Trial Pack.

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack: a box full of Beauty

Ik ontdekte Esse Organic Skincare tijdens de Beauty Salon Dimensions Beurs in Utrecht, waar mijn interesse direct werd gewekt door de prachtige uitstraling van het merk en het mooie verhaal erachter. Het merk blijkt al sinds 2002 te bestaan, het is opgericht door Trevor Steyn, tijdens zijn studie Scheikunde onderzocht hij alles omtrent het extraheren van actieve componenten uit Afrikaanse planten. Toen hij daardoor ontdekte wat er allemaal mogelijk was met deze planten met betrekking tot huidverzorging, is Esse ontstaan en opgericht. Het doel van Esse is “om de beste actieve ingredienten in huidverzorging te bieden zonder een compromis te maken op veiligheid en ethiek”. ‘Esse’ betekent in het Latijn ’te zijn’. De visie van Esse is dan ook “een mooi, oneindig duurzaam leven voor alle wezens op deze aarde”.

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack: inhoud

De Esse Oily/Combination Skin Trial Pack bevat de volgende producten: een Gel Cleanser, een Cream Cleanser, een Toner, een Cocoa Exfoliator en een Deep Moisturiser. Van alle producten zit een flesje/potje van 10 ml in de box. Dit is natuurlijk te weinig om echt iets over de werking van de producten op de langere termijn te kunnen zeggen, dus dat ga ik ook niet doen. Normaal gesproken schrijf ik ook niet snel over producten waarvan ik alleen een sample heb uitgeprobeerd (al gaat het in dit geval wel om hele luxe, royale samples). Ik ben echter zó enorm onder de indruk van de producten, dat ik besloten heb om hier een uitzondering voor te maken.

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Als je het houten kistje (wat overigens ontzettend leuk is om naderhand te bewaren en bijvoorbeeld sieraden in te bewaren) open doet, zie je de producten. Ook al gaat het hier om samples, het ziet er ontzettend mooi en sjiek uit. Alle producten zitten in donker glas verpakt, zodat de houdbaarheid gewaarborgd is.

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Van links naar rechts: de Gel Cleanser, de Cream Cleanser, de Toner, de Cocoa Exfoliator en de Deep Moisturiser. Fijn dat Esse een complete gezichtsverzorging in één box stopt, zo kun je de producten het beste uitproberen! Hieronder laat ik de producten één voor één kort aan je zien:

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack: Gel Cleanser

De Esse Gel Cleanser heeft een indrukwekkende ingrediëntenlijst: 99% van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong (dit geldt voor alle producten uit de Trial Pack), en maar liefst 71% is afkomstig van biologische landbouw. Je brengt de Cleanser aan op een vochtige huid en masseert deze zachtjes over de huid, waarna je je gezicht afspoelt. De Gel Cleanser heeft een kruidige, frisse geur, ik ruik duidelijk de aanwezigheid van de Munt-olie. De Gel Cleanser is een heel milde reiniger, die mijn huid niet uitdroogt. Hij is ook uitstekend te gebruiken in combinatie met mijn Philips VisaPure.

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack: Cream Cleanser

Als je naar de ingrediënten kijkt, dan bevat de Esse Cream Cleanser meer verzorgende ingrediënten dan de Gel Cleanser, zoals Jojoba olie, Baobab olie, Rozengeranium-olie en Palmarosa-olie. Dit is duidelijk te merken: de Cream Cleanser is nóg zachter voor mijn huid en daardoor, zeker in deze tijd van het jaar, mijn favoriet van de twee. Het gebruik is hetzelfde als bij de Gel Cleanser: aanbrengen op een vochtige huid, inmasseren en daarna afspoelen. De geur is ook kruidig, maar dan met een licht bloemige touch.

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack: Toner

De ingrediëntenlijst van de Esse Toner is opvallend kort, de belangrijkste ingrediënten zijn Rooibos-extract, Rozenbloesemwater en Olijf-extract. Je gebruikt de Toner na het reinigen van je gezicht, maar je kunt hem ook gedurende de dag gebruiken om de huid op te frissen en/of een oppepper te geven. De Toner voelt heerlijk verfrissend op mijn huid, en heeft ook een licht kruidige geur.

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack: Cocoa Exfoliator

De Cocoa Exfoliator is mijn favoriete product uit de Esse Oily/Combination Skin Trial Pack. De zachte scrubkorrels (suiker) samen met de intens verzorgende oliën zorgen ervoor dat de dode huidcellen op een heel zachte, maar uiterst doeltreffende manier verwijderd worden. Mijn huid voelt naderhand zo zacht en glad, dat ik de Exfoliator wel iedere dag zou willen gebruiken (doe ik niet hoor!), ik zou bijna verslaafd raken aan dat gevoel. Ook hier weer een heerlijke kruidige geur, die het schone ‘gevoel’ nog eens extra versterkt. Dit is één van de fijnste exfoliators die ik ooit gebruikt heb!

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

Esse Oily/Combination Skin Trial Pack: Deep Moisturiser

Toen ik de Deep Moisturiser voor het eerst zag, vroeg ik me in eerste instantie af wat deze deed in de Trial Pack voor de vette/gecombineerde huid. Hij heeft namelijk een heel volle, rijke textuur, ik vroeg me af of dat niet too much was voor de vette huid. De crème blijkt echter heel fijn uit te smeren en trekt goed in de huid, zonder een vet laagje achter te laten. Ook onder mijn make-up is het een heel prettige crème, ik heb hem gedurende de testperiode van 2 weken zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruikt. Maar liefst 87% van de ingrediënten van de Deep Moisturiser is afkomstig van biologische landbouw, de crème heeft een erg indrukwekkende ingrediëntenlijst. Deze zou ik graag eens langere tijd gebruiken, ik merkte in de korte tijd dat ik de crème gebruikt heb al dat mijn huid erg blij werd van de vele werkzame stoffen!

Esse Organic Skincare

Ik heb ongeveer twee weken met de Trial Pack kunnen doen, waarbij de Toner iets eerder op was, en ik de Cleansers iets langer heb kunnen gebruiken (logisch, want daarvan zaten twee exemplaren in de box), net zoals de Cocoa Exfoliator. Ik heb alle producten iedere dag gebruikt, behalve de Cocoa Exfoliator, die gebruikte ik zo’n 2 keer per week.

De Esse Oily/Combination Skin Trial Pack kost € 22,50 en is verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten (voornamelijk beautysalons) in Nederland en België. Je vindt de verkooppunten via de website van Esse Organic Skincare.

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

3 Comments on Esse Oily/Combination Skin Trial Pack

 1. chucky1012
  7 november 2014 at 09:50 (8 jaren ago)

  Deze producten ken ik niet en zou het zeker graag eens zelf willen testen.
  Mooie verpakking waar de flesjes etc. in zitten.

  Beantwoorden
 2. Mireille
  7 november 2014 at 07:33 (8 jaren ago)

  Ik ken het merk helemaal niet. Leuk om er zo kennis mee te maken.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.