Esse probiotische huidverzorging

Liefde op het eerste gezicht, het bestaat. Echt! Soms ben ik verliefd op een merk vanaf de eerste aanraking op mijn huid. Een merk waarbij dat zeker het geval was, is Esse probiotische huidverzorging. Ik leerde het merk zes jaar geleden kennen op een Beautybeurs en was meteen erg onder de indruk. Ik schreef toen een review over een prachtige Trial Pack die ik mocht ontvangen. En onlangs kreeg ik een compleet pakket gezichtsverzorging opgestuurd om te reviewen, en mocht dus opnieuw kennismaken!

Esse probiotische huidverzorging

Esse probiotische huidverzorging

Meteen toen ik de producten van Esse probiotische huidverzorging ontving, herkende ik weer het gevoel wat ik er destijds bij had. Het klinkt misschien gek om dat over huidverzorging te zeggen, maar bij een merk als dit voel ik gewoon meteen bij de eerste keer aanbrengen dat het goed zit. Natuurlijk spelen de mooie ingrediënten daar een belangrijke rol bij. Inmiddels weet ik wel wat wel en niet goed is voor mijn huid. En geloof me: hier zit alleen maar goeds in ♥

Esse probiotische huidverzorging

Het bijzondere aan Esse probiotische huidverzorging is natuurlijk het feit dat de producten probiotica bevatten.

Probiotica helpen het ecosysteem van de huid weer in evenwicht te brengen waardoor deze bestand is tegen aanvallen van ‘vijandige’ microben die onder andere huidveroudering veroorzaken. Door de natuur weer terug in de huid te brengen, wordt de barrièrefunctie hersteld. Het resultaat is een gezonde en stralende huid.

Probiotica zijn de afgelopen jaren wat bekender geworden als zijnde belangrijk voor de darmflora. Maar ze zijn dus ook heel belangrijk voor de balans in je huid.

Steeds meer mensen hebben een beschadigde of verzwakte huidbarrière waardoor ze last hebben van roodheid, ontstekingen, een jeukende of prikkende huid, dehydratie en opvlammende acne. Dit is het gevolg van factoren als stress, slaapgebrek, milieu- en UV-schade en het strippen van de huid met scrubs. Hierdoor kan de huid ontregeld raken en kunnen problemen ontstaan die variëren van een droge huid, rosacea en psoriasis tot acne en dermatitis.

Nu heb ik zelf gelukkig geen last van erge huidproblemen zoals hierboven beschreven. Maar ik merk wel dat ze wat gevoeliger wordt naarmate ik ouder word. En op het gebied van huidverzorging vind ik dat er altíjd wel iets te verbeteren valt 🙂

Esse probiotische huidverzorging

Esse Sensitive Cleanser

Een gezonde, mooie huid begint met het belangrijkste: regelmatig reinigen. Ook als je geen make-up draagt, is het zo ontzettend belangrijk om je huid iedere ochtend en avond te reinigen. Ben je van mening dat je huid niet vuil is aan het eind van de dag? Maak dan maar eens een wattenschijfje nat met lauw water, en haal dat over je huid. Je zult versteld staan hoe zwart het wattenschijfje is.

Ik sla de reiniging van mijn huid nooit over, letterlijk nooit. Hoe moe ik ’s avonds ook ben, of hoe weinig tijd ik ook heb. Ik zie de verzorging van mijn huid aan het eind van de dag ook als een moment voor mezelf, om een drukke dag af te sluiten voor ik lekker ga slapen.

Ingrediënten

Kijk, en dit is dus precies waarom ik destijds meteen verliefd werd op Esse probiotische huidverzorging. Zie die ingrediënten! 100% natuurlijk, en maar liefst 70% van de ingrediënten is afkomstig van biologische landbouw. De producten hebben het Ecocert certificaat, een vooraanstaand keurmerk op het gebied van biologische verzorgingsproducten.

Aloë Vera extract, Jojoba olie, Marula olie, Zonnebloemolie: ik zie veel ingrediënten waar ik blij van word!

De ingrediënten van de Sensitive lijn van Esse ‘leren’ de huid om minder (allergisch) te reageren, waardoor de kans op een allergische reactie vermindert. De Sensitive Cleanser minimaliseert irritatie bij de gevoelige huid en verwijdert make-up effectief.

Esse probiotische huidverzorgingTextuur, geur en werking

De Cleanser heeft een melkachtige textuur. Je brengt de Cleanser aan op een vochtige huid, en masseert het met eveneens vochtige handen in over de huid. Hierdoor schuimt hij licht op. De Cleanser heeft een erg aangename, ietwat zoete, maar heel natuurlijke geur. Ik houd er van!

Ik gebruik de Esse Sensitive Cleanser zowel ’s ochtends als ’s avonds. ’s Ochtends gebruik ik hem onder de douche, en ’s avonds als reiniger nadat ik mijn make-up verwijderd heb. Dat laatste doet hij overigens ook uitstekend, maar ik vind het nu eenmaal fijner om aparte producten te gebruiken. Eén voor het verwijderen van mijn make-up, en één voor het reinigen van mijn huid. Daar doet mijn huid het het beste op. En van deze reiniger wordt mijn huid bijzonder blij. Hij maakt haar intens schoon, zonder een droog of trekkerig gevoel achter te laten.

De Sensitive Cleanser kost € 52,00 voor 200 ml. Waar je overigens geruime tijd mee doet, per keer heb je maar één pompje nodig.

Esse probiotische huidverzorging

Esse Sensitive Toner

Na het reinigen van mijn huid gebruik ik altijd een toner, dit is een vast onderdeel van mijn gezichtsverzorgingsroutine. Esse Sensitive Toner geeft verkoeling en hydratatie aan de huid. Een toner zorgt er ook voor dat de verzorgingsproducten die je daarna aanbrengt, beter door de huid worden opgenomen.

Ingrediënten

Ook de Sensitive Toner is op basis van Aloë Vera extract. Waar de meeste huidverzorgingsproducten op basis van water gemaakt worden, bevatten deze producten een basis die daadwerkelijk ook iets voor je huid doet. Verder bevat de toner Probiotische extacten en Prebiotische voeding, die het evenwicht van het microbioom van de huid ondersteunen en de hydratatie verbeteren.

De Toner zit in een sprayflacon, ik spray de toner rechtstreeks op mijn huid. Maar je kunt het natuurlijk ook eerst op een (liefst wasbaar) wattenschijfje sprayen en daarmee op de huid aanbrengen.

De Toner is het enige product van de Esse probiotische huidverzorging wat ik niet zo lekker vind ruiken. Het is ook niet echt heel vies, maar gewoon: niet zo lekker. Gelukkig ruik ik de geur alleen vlak na het aanbrengen, deze vervliegt vrij snel daarna. Na het aanbrengen klop je de toner zachtjes in je huid, waardoor deze nog beter opgenomen wordt. Daarna breng je een eventueel serum en je dag- of nachtcrème aan. Naar wens kun je de Toner ook gedurende de dag gebruiken, om je huid te kalmeren en/of hydrateren.

De Toner voelt bij het aanbrengen heerlijk verkoelend aan op mijn huid. Bij het in de huid ‘deppen’ voel ik goed de hydraterende werking. Deze wordt nog eens versterkt nadat ik mijn gezichtscrème heb aangebracht.

De Toner kost € 42,00 voor 100 ml.

Liefde voor de verpakking

Even tussendoor: niet alleen de producten van Esse zelf, maar ook de verpakkingen zijn zo ontzettend mooi! De producten zitten allemaal in donker glazen verpakkingen, wat er natuurlijk al prachtig ziet. En natuurlijk de houdbaarheid van de producten ten goede komt. Maar ook de kartonnen doosjes zijn plaatjes om te zien. Gewoon bijna zonde om weg te gooien!

Esse probiotische huidverzorging Esse probiotische huidverzorging

Esse Hyaluronic Serum

Hyaluronzuur is een echte krachtpatser te noemen binnen de huidverzorging. Het kan maar liefst tot tien keer zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden in de huid, en is intensief hydraterend. Daarnaast heeft het ook een opvullend effect op de huid, waardoor rimpeltjes en fijne lijntjes minder zichtbaar zijn. Zeker als het in een hoog gehalte aanwezig is in huidverzorging, is dit écht een ingrediënt wat een soort van wonderen kan verrichten!

Het staat bij dit Hyaluronic Serum inderdaad hoog in de ingrediëntenlijst (Sodium Hyaluronate, op de vijfde plaats), je mag er in dit geval dus echt iets van verwachten. Daarnaast bevat het serum twee verschillende probiotische extracten, een prebiotische mix die de groei van goede microben bevordert, en extract van de Namibische resurrectieplant. Dit zit boordevol antioxidanten en heeft een snelwerkend hydraterend effect wat maar liefst 24 uur aanhoudt. Rooibos en Olijfblad extracten zijn antioxidanten en beschermen collageen en elastine. 100% van de ingrediënten is natuurlijk, 92% is afkomstig van biologische landbouw ♥

Esse probiotische huidverzorging

Textuur, geur en werking

Het serum zit in een donker glazen flesje met een pipetje. Ik word altijd blij van flesjes met pipetjes, geen idee waarom, hihihi! De textuur is een beetje melkachtig, en de geur fris kruidig. Dit is een product wat ik wel erg lekker vind ruiken ♥ Het serum is erg zuinig in gebruik, per keer heb ik slechts 2 of 3 druppels nodig.

Je gebruikt het serum ’s avonds, op een schone huid, vóór het aanbrengen van je gezichtscrème. Ik werd echt ontzettend blij van mijn hele avondroutine met deze prachtige producten, ze zijn zo fijn in gebruik!

Zoals veel serums met een soortgelijke textuur, voelt het na het aanbrengen iets plakkerig aan op mijn huid. Dit gevoel is verdwenen zodra ik mijn gezichtscrème eroverheen heb aangebracht, inmiddels weet ik ook niet beter met dergelijke serums. De fris kruidige geur is voor mij echt een toevoeging aan het gebruik van het serum, en aan mijn hele verzorgingsroutine.

Het serum heeft op mijn huid een lichte textuur, ik voel eigenlijk nauwelijks dat ik een extra laagje heb aangebracht. Wel voel en zie ik de intens hydraterende en opvullende werking, mijn huid straalt en oogt vol en soepel. Ik word blij als ik in de spiegel kijk!

Het Esse Hyaluronic Serum kost € 46,00 voor 15 ml.

Esse probiotische huidverzorging

Esse probiotische huidverzorging: Nourish Moisturiser

De laatste stap in deze werkelijk prachtige serie van Esse probiotische huidverzorging is de Nourish Moisturiser. Deze is onderdeel van het Esse Sensitive assortiment, en dus speciaal bestemd voor de droge, gevoelige huid. Ze belooft de barrièrefunctie en het vochtgehalte van de huid te verbeteren.

Ook hier word ik zó ontzettend blij van de ingrediënten ♥ Net als bij de andere producten is de Moisturiser op basis van Aloë Vera extract. Dit heeft een hydraterende, herstellende en ontstekingsremmende werking op de huid. Verder zie ik Jojoba olie, Squalane, Glycerine en Sheaboter op de ingrediëntenlijst staan. Ook hier wordt de probiotica technologie van Esse gecombineerd met prachtige biologische ingrediënten.

Waar je de toner na het aanbrengen in de huid moet ‘kloppen’, breng je ook de Nourish Moisturiser op een bijzondere manier aan. Je duwt het als het ware in de huid, in plaats van het in te masseren. Ook dit geeft een extra dimensie aan mijn gezichtsverzorgingsroutine.

Textuur, geur en werking

De Nourish Moisturiser heeft een vrij romige, maar wel wat dunnere textuur. Hierdoor voelt hij heerlijk verzorgend aan, maar laat zich wel heel makkelijk en fijn aanbrengen en inmasseren. De crème heeft een heel subtiele (écht heel subtiele) geur die ietwat zoet is. ’s Ochtends gebruik ik de moisturiser alleen, ’s avonds gebruik ik hem in combinatie met het serum hierboven.

Net als de andere Esse probiotische huidverzorging producten bevalt de Moisturiser me erg goed. Hij laat na het intrekken een verzorgend, comfortabel laagje achter op mijn huid. Onder mijn make-up doet hij het prima, en houdt mijn huid de hele dag in een goede conditie. In combinatie met het serum verzorgt hij mijn huid gedurende de hele nacht en zorgt ervoor dat ze de volgende ochtend nog steeds soepel en comfortabel aanvoelt.

De Nourish Moisturiser kost € 65,00 voor 50 ml.

Esse probiotische huidverzorging

Esse probiotische huidverzorging: het totaal plaatje

Na het lezen van bovenstaande afzonderlijke productreviews zal het vast geen verrassing meer zijn: ik ben echt zó tevreden over deze Esse probiotische huidverzorging! Mijn huid doet het er erg goed op: ze voelt goed gehydrateerd en gevoed, heeft een mooie natuurlijke glow en ze voelt verzorgd en soepel aan. Nadat het even heel warm was, kreeg ik wel wat last van pukkeltjes maar dat had ik vorig jaar ook met de warmte.

Ik vind de producten heel fijn, maar ook heel bijzonder in gebruik. In dit geval is het voor mij niet alleen de werking, maar zeker ook de ervaring die de producten mij geven, wat de producten zo mooi en fijn maakt.

De producten van Esse vallen in een hoger prijssegment, maar door de werking, de mooie ingrediënten en de hier boven genoemde ervaring zijn ze dat voor mij absoluut waard. Meer informatie over de producten van Esse vind je op de Nederlandse website. Een overzicht van de verkooppunten bij jou in de buurt vind je via deze link (geef achter je woonplaats ook even Nederland aan).

Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.