Esse Protect Oil

Ik ben echt gek op gezichtsoliën, ik gebruik het iedere dag, het hele jaar door. Meestal breng ik ’s avonds een gezichtsolie aan op mijn gereinigde huid, onder mijn nachtcrème. Het liefst gebruik ik natuurlijke oliën, die doen gewoon het meest voor mijn huid. Onlangs ontving ik de Esse Protect Oil. Een 100% natuurlijke olie die de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Mijn huid en ik worden er blij van!

Esse Protect Oil

Esse Protect Oil

Esse Protect Oil is op basis van Ximenia olie. Dit is een olie die perfect geschikt is voor een droge of gevoelige huid, of een huid die uit balans is. Ximenia olie beschermt de huid tegen vrije radicalen, reguleert de talgproductie en helpt de huid bij het vasthouden van vocht in de huid. Ximenia olie heeft een hoog gehalte aan antioxidanten en vetzuren. Vetzuren spelen een belangrijke rol bij de vochtbalans van de huid, en de gezondheid van de huid in het algemeen. Antioxidanten zijn in staat om vrije radicalen, zoals UV-straling en luchtvervuiling, te neutraliseren en je huid te beschermen tegen beschadiging door vrije radicalen.

Esse Protect Oil

Het totale ingrediëntenlijstje van Esse Protect Oil is heerlijk kort ♥ Naast Ximenia olie bevat deze Vitamine E, Ascorbyl Palmitate (een antioxidant, gemaakt van ascorbinezuur (vitamine C) en palmitinezuur, die beide van nature voorkomen in veel soorten fruit en groenten), Zonnebloemolie en Vanilline (de werkzame stof in vanillestokjes). De ingrediënten zijn 100% natuurlijk, 100% Vegan, 100% dierproefvrij en 99% wild geoogst en Fair Trade ♥

Gebruik en werking

De olie vormt een beschermende laag op de huid wanneer deze in contact komt met UV of vrije radicalen. Ximenia zuur is een belangrijk onderdeel van Ximenia olie, het bevat een zeldzame driedubbele verbinding in zijn koolstofketen. Zodra het wordt blootgesteld aan UV-straling of vrije radicalen breekt de driedubbele verbinding en bindt zich aan andere ketens. Hierdoor ontstaat er een beschermend polymeer laagje op de huid. Naast het tastbaar laagje op de huid wat beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, verbetert de olie de bloedsomloop zodat voedingsstoffen en zuurstof beter door de huid kunnen worden opgenomen.

Esse Protect Oil

Je brengt de Protect Oil aan op een schone huid, voor het aanbrengen van je gezichtscrème. Normaal gebruik ik een olie alleen ’s avonds, in dit geval gebruik ik hem ’s ochtends en ’s avonds, vanwege de beschermende werking. Doseren van de olie gaat eenvoudig en hygiënisch met het pipetje. Had ik al eens gezegd dat ik ook gek ben op pipetjes? ♥

Esse Protect Oil

Textuur

Esse Protect Oil is een vrij volle olie, wat vooral goed te merken is bij het aanbrengen. Het voelt echt als een olie, maar laat zich wel goed aanbrengen en verdelen over mijn huid. Meteen na het aanbrengen voel ik ook echt een laagje op mijn huid, wat echter niet vervelend of té vol aanvoelt. Na het aanbrengen van mijn gezichtscrème, en ’s ochtends ook mijn bb cream, voel ik dat laagje nauwelijks nog.

Over het effect van de beschermende werking kan ik niet zoveel zeggen, dat is natuurlijk lastig te meten. Wel merk ik dat mijn huid zachter en voller aanvoelt, een betere doorbloeding krijgt en daardoor ook een hele mooie glow heeft. Met de overgang van de winter naar het voorjaar heeft mijn huid het altijd best een beetje lastig, als in: onrustig met wat rode vlekjes. Vooralsnog is dat dit jaar uitgebleven, ik vermoed dat deze Esse Protect Oil daar een belangrijke rol bij heeft gespeeld.

Happy skincare

Ik heb het al vaker gezegd, maar wat is Esse toch een prachtig merk ♥ Alle producten die ik er tot dusver van heb mogen proberen zijn gewoon allemaal even mooi. Ik word blij van de natuurlijke ingrediënten, van de bijzondere werking van de producten en van het feit dat ze de natuurlijke balans van de huid herstellen en in tact laten.

Esse Protect Oil kost € 60,00 voor 15 ml en is verkrijgbaar via deze verkooppunten. Op de Nederlandse website vind je meer informatie over de producten, het verhaal en de filosofie van Esse Skincare. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor mijn blog ♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.