Essence All About Nude eyeshadow palette

Toen ik de persfoto’s van de nieuwe Essence producten voor dit voorjaar zag, zaten de nieuwe all about… eyeshadow palettes niet direct bij mijn favorieten. Zo op het eerste gezicht vond ik ze er niet spectaculair uitzien. Tot ik vorig week bij het Kruidvat was en het Essence All About Nude eyeshadow palette zag, ik was direct verkocht! De kleuren spraken mij erg aan, dus er ging een exemplaar in mijn mandje. Of ik nog steeds zo enthousiast ben, vertel ik je vandaag, lees dus snel verder.

Essence All About Nude

Essence All About Nude

Essence All About Nude

Het Essence All About Nude palette gaat helemaal mee met de nieuwe nude-trend: niet langer alleen maar bruin en taupe tinten bij een nude look, maar er is ook plaats voor roze en zelfs rood. We zagen dit natuurlijk al bij het nieuwe Urban Decay Naked 3 palette, maar ook bij het Sigma Enlight Warm Neutrals palette zie je dit soort kleuren terugkomen. Essence doet hier met dit mooie palette ook aan mee, zij het dan in een iets bescheidener variant, met zes kleuren. Maar daar is de prijs dan ook naar.

Essence All About Nude

Essence All About Nude

Essence All About Nude: de kleuren

Het Essence All About Nude palette bevat twee highlighters (een roze en een beige), een roze kleur die naar huidskleur neigt, een lichte en een wat donkerdere taupe kleur en een donker rood-bruine kleur. Volop variatie dus in dit compacte oogschaduwpalette.

De oogschaduws zijn zacht, zachter dan ik gewend ben van de oogschaduw van Essence. Ze zijn bij het aanbrengen ietwat korrelig, het is dus belangrijk om je oogschaduwkwast even “af te tikken” om fallout te voorkomen. Verder vind ik de oogschaduw erg prettig in gebruik: ze brengen fijn aan en laten zich mooi blenden.

Essence All About Nude

Essence All About Nude

Essence All About Nude: pigmentatie en houdbaarheid

De pigmentatie van de Essence All About Nude oogschaduws is prima: stukken beter dan ik eigenlijk gewend ben van de oogschaduw van Essence. Je ziet dat de middelste kleur van de bovenste rij wat minder zichtbaar is, maar dat komt door de kleur, die heel dicht bij huidskleur zit. Op de licht roze en donkere taupe kleur na, hebben alle kleuren vrij veel glans.

Over de houdbaarheid ben ik een tikje minder tevreden: na een uur of 4 Γ  5 gaat de oogschaduw creasen, ook met een goede oogschaduwbasis eronder. Om de look een hele dag mooi te houden, moet ik hem dus even bijwerken in de loop van de dag (maar gezien het formaat van het palette is het geen enkel probleem om hem in mijn tas mee te nemen). Jammer, maar voor mij niet onoverkomelijk: ik blijf het een prachtig eyeshadow palette vinden wat zeker gezien de prijs van € 3,49 mijn verwachtingen heeft overtroffen. Ik vind het dan ook, ondanks de wat mindere houdbaarheid, een absolute aanrader als je van dit soort kleuren houdt.

2 Comments on Essence All About Nude eyeshadow palette

 1. Miranda Aerts
  18 februari 2014 at 22:28 (8 jaren ago)

  Het zijn niet mijn favoriete kleuren (ik zie er met zulke kleuren al snel uit of ik net een flinke huilbui heb gehad) maar het palette vind ik wel heel erg mooi!

  Beantwoorden
 2. Mandy
  18 februari 2014 at 08:30 (8 jaren ago)

  Deze wil ik zo graag! maar hier is ‘ie niet geleverd…dus hopelijk snel;) De rest van het assortiment is er wel

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.