Essence Be Loud! trend edition – foto’s en swatches

De nieuwe Essence Be Loud! trend edition ligt sinds vorige week in het schap, en wat is hij leuk! Mooie naturel camouflagekleuren, afgewisseld met knallende kleuren als oranje en paars, ik houd er wel van. Afgelopen vrijdag kocht ik bij het Kruidvat alle nagellakjes (lang leve het nagelfestijn!), een oogschaduwduo, een blush, het jumbo eye pencil en de nail art set. Kijk snel verder voor foto’s en swatches!

Essence Be Loud!

De ‘buit’ bij elkaar. Ik vind het ontzettend leuke kleuren voor het najaar, waarmee je heel veel kanten op kunt.

Essence Be Loud!

Essence Be Loud! multi colour blush

Ik kocht de multi colour blush in de kleur 02 pink me. De pigmentatie is ontzettend goed, voorzichtig aanbrengen dus. Ik vind hem zo mooi, dat ik overweeg om de andere kleur, 01 ap-ri(c)ot ook te kopen. De swatch vind je verderop in het artikel, samen met de oogschaduw en het jumbo eye pencil.

Essence Be Loud!

Essence Be Loud! eyeshadow

De Essence Be Loud! collectie heeft drie eyeshadow-duos, ik kocht de combinatie 02 Like a Stone in the Wall. Een grijze en een taupe-kleurige oogschaduw, de grijze kleur heeft een licht glanzende finish, de taupe kleur is meer metallic. De oogschaduw is qua pigmentatie matig, je hebt wel een paar laagjes nodig om wat kleur te zien.

Essence Be Loud!

Van links naar rechts zie je hier swatches van de multi colour blush 02 Pink me, eyeshadow-duo 02 Like a Stone in the Wall en jumbo eye pencil I’m All Riot. Over laatstgenoemde ben ik erg te spreken, hij heeft een prima pigmentatie en een mooie steengrijze kleur.

Essence Be Loud!

Essence Be Loud! nagellak

En dan de nagellakjes uit de Essence Be Loud! trend edition. Ik vind ze allemaal erg mooi, en de combinatie is geweldig. Van links naar rechts zie je: 01 Not Punky Nor Funky graffiti topper, 03 Riot Grrr-een, 04 Like a Stone in the Wall, 01 Riot@<3 en 02 Orange is the New Black (beetje verkeerde volgorde, I know).

Essence Be Loud! Riot Grrr-een

Essence Be Loud! Riot Grrr-een

Riot Grrr-een is een mooie donkergroene kleur met een crème finish. Ik draag hier (bij alle kleuren) twee laagjes, met een laagje topcoat eroverheen. Op mijn ringvinger draag ik één laagje Not Punky Nor Funky.

Essence Be Loud! Like a Stone in the Wall

Essence Be Loud! Like a Stone in the Wall

Essence Be Loud! Like a Stone in the Wall is een mooie, stoere grijsgroene kleur, ik houd van dit soort kleuren!

Essence Be Loud! Riot@<3

Essence Be Loud! Riot@<3

Essence Be Loud! Riot@<3 is een paarse kleur, die van zichzelf misschien niet heel spannend is, maar in combinatie met de andere kleuren, of met de graffiti topper, vind ik hem lekker pittig.

Essence Be Loud! Orange Is The New Black

Essence Be Loud! Orange Is The New Black

Essence Be Loud! Orange Is The New Black (geweldige woordspeling!) is de perfecte Oranje kleur. Hij is wat dunner dan de rest van de lakjes, en dekt daardoor maar net aan in twee laagjes. Dit oranje matcht heel goed met de groene kleuren uit deze collectie.

Essence Be Loud! nail art set

Essence Be Loud! nail art set

De nail art set bevat 12 stickertjes, waarmee je een camouflage-print kunt aanbrengen op je nagels, en een dotting tool met een kleine en een grotere “punt”, waarmee je stipjes en/of streepjes op je nagels kunt zetten.

De stickertjes vielen heel erg tegen in gebruik: ten eerste scheuren ze heel makkelijk kapot op het moment dat ik ze van de folie wil halen. Vervolgens bleek dat ik maar voldoende passende stickers had voor één hand, 12 is gewoon te weinig. Dat was dus een beetje jammer. Toch heb ik er nog, ook met behulp van de dotting tool, een leuke camouflage print mee kunnen maken:

Essence Be Loud!

Dit was de eerste keer dat ik nail art op mijn nagels heb aangebracht, ik ben niet ontevreden over het resultaat 🙂

Ik heb met de make-up producten meteen een look gemaakt, die zie je hieronder. Op mijn lippen draag ik één van de nieuwe essence longlasting lipsticks (05 Dare to be Nude), waarvan ik er ook twee kocht. Hierover lees je binnenkort meer in een apart artikel.

Essence Be Loud! Essence Be Loud!

Essence Be Loud!

Ben jij de Essence Be Loud! trend edition al tegengekomen? Heb je er ook wat van gekocht, of laat je deze collectie aan je voorbijgaan?

 

4 Comments on Essence Be Loud! trend edition – foto’s en swatches

 1. Kim
  17 september 2013 at 14:17 (9 jaren ago)

  Best een leuke collectie, ik vind vooral de glitter topcoat leuk. 😀

  Enne, je hebt het lijntje onder je ogen meer uitgevaagd zie ik, super mooi!! Zo krijg je een zachtere uitstraling. 🙂

  Beantwoorden
  • Natasja
   17 september 2013 at 20:00 (9 jaren ago)

   Nee hoor, ik heb het lijntje niet uitgevaagd, de kleur is gewoon zo licht 🙂

   Beantwoorden
   • Kim
    17 september 2013 at 22:57 (9 jaren ago)

    Staat goed dan. 😉 Het is in elk geval geen harde lijn. 🙂

    Beantwoorden
 2. jori
  17 september 2013 at 09:33 (9 jaren ago)

  Gisteren er toevallig bij gestaan en twijfelde over de nagellak (Riot Grrreeen)…. Ik vind de kleur echt prachtig,maar niet iedere nagellak staat mij (bleke huid) Toch ga ik hem kopen na jouw revieuw. De oogschaduw ga ik ook eens nader bekijken… Een leuke nieuwe lijn van Essence…

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.